30 Aralık’ta hayatımıza giren Gain, özellikle yılbaşı içerikleriyle adından söz ettirmeyi başardı. Melikşah Altuntaş ve Bartu Küçükçağlayan gibi dijital çağın önemli isimlerini ve Can Bonomo, MFÖ, Ceylan Ertem ve Teoman gibi popüler müzisyenleri ekrana taşıyan platform, oldukça hızlı bir çıkış yaptı. Biz de Tekno Safari editörleri olarak, ‘Gain’ uygulamasını sizler için denedik, içeriklerine göz attık ve değerlendirdik. Peki ‘Gain’ nedir ve nasıl kullanılır? Detaylar haberimizde…
30 Aralık’ta hayatımıza giren Gain, özellikle yılbaşı içerikleriyle adından söz ettirmeyi başardı. Melikşah Altuntaş ve Bartu Küçükçağlayan gibi dijital çağın önemli isimlerini ve Can Bonomo, MFÖ, Ceylan Ertem ve Teoman gibi popüler müzisyenleri ekrana taşıyan platform, oldukça hızlı bir çıkış yaptı. Şimdilik yalnızca mobil uygulama olarak indirilen ve içeriklerin akıllı telefon veya tabletler üzerinden izlenebildiği ‘Gain’, bu sebeple herkesin merak ettiği bir platform haline geldi. Özellikle pandemiyle birlikte dijital platformlara olan ilginin artış göstermesi, alternatifler konusunda da merak uyandırdı. Biz de Tekno Safari editörleri olarak, ‘Gain’ uygulamasını sizler için denedik, içeriklerine göz attık ve değerlendirdik. “Gain nedir ve nasıl kullanılır?” sorularının cevapları, tüm detaylarıyla haberimizde…
Eğlendirici, keyifli ve eğitici yayın akışıyla izleyicilerin hayatına giren Gain, temel olarak dijital bir kısa içerik platformu olma niteliği taşıyor. Kullanıcılar; ‘Gain’de dizilerden kısa filmlere, haberlerden spora, yerli ve yabancı birçok içeriğe ulaşabiliyor. Kullanıcıların günlük rutinler sırasında verdikleri molaları değerlendirebilmeleri fikriyle yola çıkan Gain, mini belgeselleri ve günlük haber akışıyla da eğiticiliğini ortaya koyuyor. Gain’de; Can Bonomo, Engin Günaydın, Ceylan Ertem, Teoman, Mirgün Cabas, Ahmet Mümtaz Taylan ve MFÖ gibi popüler isimlere ilişkin içeriklere ulaşılabiliyor ve canlı yayınlar takip edilebiliyor.
‘Gain’ nasıl kullanılır?
Peki ‘Gain’ nasıl kullanılır? Akıllı cihazınıza indirdiğiniz Gain uygulamasına öncelikle kaydolmanız gerekiyor. Bunun için fotoğrafta altta gördüğünüz kaydol yazısına dokunuyorsunuz.
Daha sonra ad, soyad, mail, şifre gibi bilgilerinizi giriyor ve iletişim izinlerini onayladıktan sonra tekrar ‘kaydol’ yazan kutucuğa geliyorsunuz. Böylece Gain uygulamasına kayıt işlemlerinizi gerçekleştirmiş oldunuz.
Uygulamanın ana sayfasında spor, film, haberler olmak üzere çeşitli içeriklerin kısa bir akışı yer alıyor. Altta okla gösterdiğimiz simgeye dokunduğunuzda izlemeye devam et ekranı çıkacaktır.
İzlemek için açtığınız ve yarım bıraktığınız içeriklere buradan ulaşabiliyorsunuz. Böylece, “nerede kaldım, ne izliyordum” şeklinde sorunlar yaşanmıyor.
Yine aşağıda okla gösterdiğimiz arama simgesine dokunduğunuzda keşfet ekranı karşınıza geliyor.
Gain Programları
Gain programları arasında; dizi, film, program, belgesel, müzik, spor ve güncel olmak üzere birçok alt kategori bulunuyor.
Keşfet sayfasında aşağılara indiğinizde ise yeni eklenenler, sosyal medyada konuşulanlar, izlersen seversin, izlersen bilirsin ve komedi gibi kategorilerde yine, içerikler göreceksiniz. Ayrıca bu ekranda en üstte göreceğiniz arama alanına izlemek istediğiniz içeriğin ismini yazarak da arama yapabilirsiniz.
Gain’de yer alan içerikler oldukça kısa. Örneğin; Engin Günaydın’ın yer aldığı 10 Bin Adım dizisini açıyorum. Fotoğrafta gördüğünüz gibi dizinin 1 bölümü 12 dakika. İncelediğim diziler arasında en uzun 26 dakika süren bir diziydi. Belki bu durum ilerleyen zamanlarda Türkiye dizi sektörünün Gain uygulamasında büyük oranda yer almasına neden olabilir. Çünkü hem izleyiciler hem oyuncular Türkiye’de ki dizilerin saatinden şikayetçiler. Aynı şekilde film içeriklerine baktığınızda da karşınıza kısa filmler çıkacaktır. Yani bir Netflix veya Amazon platformunda olduğu gibi 50 dakikalık veya 1 saatlik dizi, film içerikleri henüz Gain uygulamasında bulunmuyor. Zaten Gain’de, kısa videoların olduğu yenilikçi, eğitici ve eğlendirici bir platform olarak tanımlanıyor.
Gain uygulamasında yine ana sayfaya geldiğinizde sağ üstte ‘profil’ simgesini göreceksiniz. Buraya dokunduğunuzda profil bilgilerinizin bulunduğu sayfaya geleceksiniz. Adınızın ve soyadınızın baş harflerinin yer aldığı kutucuğa dokunarak profil fotoğrafınızı ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda, bildirim ayarları alanından elektronik ileti izinlerini aktif veya pasife alabileceğiniz gibi aşağıda gördüğünüz ‘çıkış yap’ yazısına dokunarak da uygulamadan çıkabilirsiniz.
‘Gain’ ücretli mi?
Peki ‘Gain’ platformu ücretli mi? ‘Gain’ uygulaması, tamamen ücretsiz olma niteliği taşıyor. Henüz yeni bir platform olması nedeniyle ‘Gain’in, şimdilik kısıtlı bir içeriğe sahip olduğu ifade ediliyor. Diğer yandan uygulama, oldukça kolay bir biçimde kullanılabiliyor ve basit ve sade bir arayüz ile kullanıcı beğenisine sunuluyor. İçeriklerin sürelerinin kısa olması da kullanıcıların; yolda, işe ara verilen zamanlarda veya sokağa çıkma yasaklarında evdeki kısıtlı zamanlarında keyifli vakit geçirmelerini mümkün kılıyor. Pandemi nedeniyle dijital platformlara olan ilginin halihazırda artış gösterdiği bu ortamda çıkış yapan Gain’in, hızlı çıkışının karşılığını alması bekleniyor.
Gain uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir: