Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

Meta, Datça Belediyesi ile asılsız bilginin yayılmasını engellemek amacıyla iş birliği yaptı! İşte Detaylar!

Sosyal medya, hayatımızın her kesiminde yer alıyor. Hatta birçok kullanıcı gündemi takip etmek için gazete veya haber bültenlerinden çok sosyal medya platformlarını kullanıyor. Bu durum birçok bilgiye tek platform üzerinden ulaşabilmek konusunda kolaylık sağlasa da asılsız bilgilerin yayılmasını kolaylaştırıyor.

Gerçek dışı bilgiler hem kullanıcıları yanlış yönlendiriyor hem de belli başlı durumlarda halkın gereksiz bir paniğe kapılmasına neden oluyor. Bu nedenle sosyal medya kullanıcılarını asılsız bilginin yayılımı konusunda bilinçlendirmek büyük önem taşıyor. Meta, bu konuda Datça Belediyesi ile el ele vererek Türkiye’de ilk kez bu mücadelenin öncüsü oluyor.

Meta ve Datça Belediyesi El Ele Verdi!

Meta, yaşça büyük sosyal medya kullanıcılarının dijital medya okuryazarlığı konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Meta Kafe isminde bir pop-up kafenin hayata geçirilmesi konusunda Datça Belediyesi ile iş birliği yaptığını açıkladı. Birleşik Krallık’tan sonra ilk kez Türkiye’de gerçekleştirilecek proje kapsamında 18-25 Ağustos tarihleri arasında Datça Limanı’nda kurulacak Meta Kafe’de yaşça büyük sosyal medya kullanıcılarına görevli eğitmenler tarafından asılsız bilgi ve asılsız bilgiyi yaymanın tehlikeleri ile şüpheli bilgiyle karşılaşıldığında yapılabilecekler üzerine ücretsiz eğitimler verilmesi kararlaştırıldı.

Proje süresince, yaşça büyük sosyal medya kullanıcıları Meta Kafe’de ücret ödemeksizin çay ve kahve içerken, görevli eğitmenler de bu kullanıcıları dijital medya okuryazarlığı konusunda bilgilendirecek.

Dijital Okur Yazarlık Üzerine Çalışmalar Devam Ediyor!

Meta ve Datça Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilecek olan Meta Kafe projesi, Meta’nın MediaWise ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi ile hayata geçirdiği çevrim içi dijital medya okuryazarlığı programının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Doğrulama platformları Teyit ve Doğruluk Payı’nın da katkı sunduğu programda katılımcılara çevrim içi içerikleri bilinçli bir şekilde değerlendirme ve tüketme, asılsız bilgi yayılımının oluşturacağı tehditler, doğrulama teknikleri ve algoritmalar üzerine çeşitli eğitimler verilmesi planlanıyor.

Dijital okur yazarlık programı kullanıcılara, çevrim içi içerikleri daha bilinçli bir şekilde tanımlama ve tüketme, bilgileri teyit etme ve doğrulama, asılsız bilginin yayılımı engelleme gibi konularda bilinç aşılamayı hedefliyor.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz