Okuma Süresi
2 dakika

Microsoft, geçen hafta yeni yapay zekâ destekli arama motoru Bing’i tanıttı. Son birkaç aydır gündemde olan ChatGPT ile Bing’i birleştiren şirket, şimdi de arama motorunu bazı kullanıcıların erişimine açtı.

Son zamanların çok konuşulan teknolojisi ChatGPT, büyük şirketlerin de ilgisini çekiyor. Microsoft’un geçen hafta yayınladığı blog gönderisinde yapay zekâ destekli arama motoru Bing’i tanıttığı görüldü. Teknik olarak geliştirilen Bing, Open AI’nin ChatGPT’den daha güçlü olan yeni nesil bir dil modelini getiriyor.

Microsoft, önümüzdeki haftalarda Bing’in önizlemesini milyonlarca kişinin erişimine açmayı ve yakın zamanda mobil deneyim önizlemesini de sunmayı planladığını açıkladı. Öte yandan ilk Microsoft kullanıcıları ise ChatGPT aramasını içeren yeni Bing deneyimine erişim imkânı sağladı.

Erken Erişim Bazı Kullanıcılar İçin Açıldı

Microsoft, davetiye alan bazı kullanıcılarına sistemin içeriğini yayınladı. Şirket, “Web için yapay zeka destekli yardımcı pilotunuz olan Yeni Bing’in erken önizlemesine erişmenizi sağlamaktan heyecan duyuyoruz” dedi. Ayrıca, şirket ChatGPT Bing deneyimini kullanmaya başlayan kullanıcılardan geri bildirimlerde bulunmasını da istedi.

Microsoft, App Store’da uygulamanın olduğunu söylese de, şimdilik mobil deneyimin henüz hazır olmadığını aktardı. Elde edilen bilgilere göre henüz mobilde ChatGPT desteği bulunmuyor.

Microsoft’un bu yeni arama motoru Bing, kullanıcıların karmaşık sorular sormasına izin veren ChatGPT desteğini barındıracak. Sohbet robotu, tıpkı webdeki ChatGPT gibi insan benzeri bir konuşma tarzıyla kullanıcıların sorularını yanıtlayacak.

Yeni Bing ChatGPT aramasını deneyimlemek isteyen kullanıcılar, Bing.com adresine giderek, bekleme listesine isimlerini yazdırabiliyor. Microsoft, Bing’in başvurulan bölgelerde kullanıma açılması halinde kullanıcılara bir e-posta gönderecek.

ChatGPT Nedir?

ChatGPT, OpenAI tarafından ilk olarak 30 Kasım 2022’de kullanıma sunulan bir yapay zekâ sohbet robotudur. Farklı alanlardaki konuları sisteminde işleyebilen ChatGPT, yanıtlarını kullanıcının taleplerine göre uyarlayarak daha dinamik ve ilgi çekici konuşmalar yapılmasına olanak tanır. Türkçe de dahil olmak üzere pek çok farklı dilde çalışan bu sistem hem denetimli hem pekiştirmeli öğrenme teknikleriyle geliştiriliyor.

ChatGPT, yapılan konuşmalardaki sözcükleri analiz ederek, kullandığı zengin metin veri havuzu içerisinden bir sonraki sözcüğü tahmin eder. Böylece bir insanla konuşuyormuş gibi doğal yazılı cevaplar ve uzun metinler üretebilir. Bunları gerçekleştirebilmek için derin öğrenmeye sahip GPT-3 dil modelinden faydalanır.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz