Monster Gaming Lab Girişimcilik Programı
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
3 dakika

Türkiye merkezli dizüstü bilgisayar üreticisi Monster Notebook, ‘Gaming Lab’ın ilk turunu tamamladığını duyurdu. Aktarılan detaylara göre; ‘Oyun Fikrinin Hayata Geçtiği Ortak Yaşam Alanı’ sloganıyla yola çıkan ‘Monster Gaming Lab’ girişimcilik programı, ikinci aşamaya geçiş yaptı. İlk aşamada toplam 227 ekibin başvuru yaptığı projeye, jüri elemeleri sonunda 5 ekibin katılmaya hak kazandığı ve süreç sonunda, söz konusu 5 ekipten toplamda 40 oyunun ortaya çıktığı belirtildi. 

Türkiye merkezli dizüstü bilgisayar üreticisi Monster Notebook, ilk kez 2020 yılının Eylül ayında duyurduğu ‘Gaming Lab’ın ilk turunun tamamlandığını açıkladı. Şirketin Strateji ve Büyümeden Sorumlu Yetkilisi Cem Çerçioğlu, konuya ilişkin açıklamasında dolu dolu bir kuluçka dönemi geçirdiklerini ve onlarca girişim ve yüzlerce proje ile bir araya geldiklerini ifade etti. Açıklamada ayrıca, ‘Monster Gaming Lab’ girişimcilik programı ve projesinin amaçları da hatırlatıldı. Aktarılan detaylara göre; ‘Oyun Fikrinin Hayata Geçtiği Ortak Yaşam Alanı’ sloganıyla yola çıkan proje, temel olarak genç oyun geliştiricileri desteklemek için kurulan bir girişimcilik programı olma niteliği taşıyordu.  

‘Kuluçka’, ‘Hızlandırma’ ve ‘Yatırım’ olmak üzere toplamda 3 aşamadan oluşan program; oyun fikri olan geliştiricilere mentorluk, danışmanlık, ekosisteme erişim, hibe desteği, yatırımcılarla bir araya gelme, ofis desteği, donanım ve yazılım desteği, bulut teknolojisi desteği, maaş desteği, yayın ve test desteği ve altyapı desteği gibi birçok imkana ulaşma olanağı tanıyordu. Monster kurucu CEO’su İlhan Yılmaz, proje ile oyun fikirleri olan gençlerin önündeki engelleri kaldırmayı hedeflediklerine işaret etti. Projenin ilk turu ise kısa bir süre önce tamamlandı. Paylaşılan bilgilere göre; toplamda 227 ekip ve 650 kişinin başvuru yaptığı ilk aşamada, ön elemeler sonunda 31 ekip jüri karşısına çıktı. Bu ekiplerden 5’inin, programa katılmaya hak kazandığı belirtildi.  

Friends Together’, ‘Crewars’, ‘Quarter Pixels’, ‘Movel Games’ ve ‘Splash Games’ isimli ekiplere; 8 haftalık tur boyunca oyun geliştirme eğitimi, oyun tasarımı eğitimi ve mentorluk desteği verildi. Söz konusu ekiplerle ayrıca, birey ve ekip geliştirme atölyelerinde de bir araya gelindiği ifade edildi. Monster’ın, ilk turun ardından da programa katılan ekiplere destek vermeye devam edeceği ve şirketleşme veya yatırım süreci gibi konularda da destek sağlayacağı dile getirildi.  

‘Monster Gaming Lab’ projesinin 2. aşaması sonunda, 100 bin dolar değerinde başarı primi kazanılabilecek

Monster Gaming Lab 2. Aşaması

Diğer yandan; kuluçka süreci sonunda, 5 ekipten ‘Hyper Casual’ türünde ve ağırlıklı olarak ‘puzzle’ formunda 40 oyunun ortaya çıktığı ifade edildi. Bunun yanında; ilk aşamada yapılan başvuruların çoğunun, mobil oyun kategorisinde olduğunun da altı çizildi. Monster, ilk aşamaya ilişkin bilgilerin ardından ‘Gaming Lab’ projesinin 2. aşamasının başladığını da duyurdu. Başvuru yapmak isteyen ekiplerin, ‘Monster Notebook’un resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruları takip etmesi gerektiği belirtildi. İkinci aşamada; 1 aylık bir başvuru süreci sonunda seçilen ekiplerin, 12 haftalık bir programa alınacağı dile getirildi. Bu program kapsamında, ekiplere ilk aşamadaki desteklere ek olarak 10 bin dolarlık ‘Amazon Web Servisleri (AWS)’ desteği ve maaş desteği verileceğine işaret edildi. Ayrıca söz konusu ekiplerin, ‘Monster Gaming Lab‘ projesinin 2. aşaması sonunda 100 bin dolarlık başarı primi kazanabileceğinin de altı çizildi.  

‘Monster Gaming Lab’ yeni dönem başvuruları başladı!

Monster Gaming Lab Başvuruları

Projenin ikinci dönemi için 15 gün sürecek çağrı dönemi, 7 Ocak itibarıyla başladı. ‘Monster Gaming Lab’ yeni dönem başvuruları için son tarihin 22 Ocak olduğu ifade edildi. Aktarılan diğer detaylara göre; 22 Ocak’ta sona erecek başvuru döneminin ardından başvurusu kabul edilen girişimler, 3 ay sürecek programa katılmak üzere jüri sunumlarına davet edilecek. Jüri değerlendirmesinde ilk sıralamaya giren beş takım ise programa kabul edilerek ekosistemin önde gelen isimlerinden mentorluk desteği ve oyun profesyonellerinden eğitim alacak. Girişimlerin ihtiyaçları doğrultusunda yazılım ve donanım ekipmanlarıyla destekleneceği program sürecinde takımlar, geliştirdikleri oyunları her hafta test etme fırsatı bulacak. ‘Monster Gaming Lab’ programında başarılı olup anlaşmalı yayıncıların satın alma kararı verdiği stüdyolara ise 100 bin dolar başarı primi verilecek.

Diğer yandan; Monster Notebook Oyun Projeleri Yöneticisi Kayra Keri Küpçü, birinci turun tamamlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küpçü açıklamasında, “İlk dönemini başarıyla tamamlayan girişimlerle 4 ay sürecek ikinci dönemde de beraberiz. Ekipler bulut, yazılım, donanım, çalışma alanı, maaş, eğitim ve mentorluk gibi tüm desteklerden yararlanmaya devam edecekler. İhtiyaçlar farklılaştıkça, alacakları eğitimlerin içeriği de bir üst seviyeye çıkacak. Tüm bunların dışında ekiplere şahane bir fırsat daha sunuyoruz. ‘Monster Gaming Lab’ programında başarılı olup anlaşmalı yayıncılarımızın satın alma kararı verdiği stüdyolara, 100 bin dolar başarı primi verilecek” ifadelerine yer verdi.

Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Monster Notebook, Müşterilerine Zoom Üzerinden Hizmet Vermeye Başladı

Intel 10. Nesil İşlemcili Monster Notebook’lar Tüm Dünyada Bugün Satışa Çıkıyor

Tencent Oyunları, Huawei Uygulama Mağazasına Tekrar Eklendi! 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz