Popüler djital yayın platformu Netflix, hesap paylaşımını sona erdireceğine dair açıklamasının ardından profil transferi özelliğini duyurdu. Bu özellik sayesinde hesaplar ayrılsa da izleme listeleri sıfırlanmayacak!

Televizyonda tekdüze programların artışından sonra, seyirciler çoğunlukla dijital yayın platformlarına yönelmeye başladı. Bu sektör, Exxen, Gain, BluTV, Prime video ve Disney Plus gibi platformların da girişiyle iyice şenlendi. Hal böyle olunca da rekabet ortamı iyice kızıştı. Dijital yayın platformları, getirdikleri farklı özellikler ve içeriklerle, bu rekabet ortamında öne çıkmak için çabalamaya başladı.

Elbette bu süreçte platformlar ücretlerinde ve paketlerinde belli değişiklikler de yaptı. Geçtiğimiz günlerde Netflix, hesap paylaşımını durduracağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından yeni bir hesap açmak zorunda kalan kişiler, platformdaki izleme listelerine ne olacağı konusunda paniğe kapıldı. Ancak platform bu durumdaki kullanıcıların içini rahatlatacak Profil Transferi özelliğiyle karşımıza çıktı. İşte o özelliğin detayları!

Profil Transferi Nedir?

Profil Transferi özelliği, aynı hesabı kullanan kişilerin öneriler, izleme geçmişi, listem, ayarlar, kayıtlı oyunlar ve daha fazlasıyla birlikte mevcut bir profili yeni bir hesaba aktarmasını kolaylaştırıyor. Böylece bu kişiler, profillerini kendilerine ait olan üyelik hesabına kolaylıkla aktarabiliyor.

Profil Transferi esnasında, ödeme bilgileri asla yeni hesaba aktarılmıyor ve bu özelliği etkinleştirmek için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Bir profile bağlı tüm kayıtlı oyunlar ve oyun ilerlemeleri yeni hesaba taşınırken, çocuk profillerinin ve PIN ile korunan profillerin aktarılması mümkün olmuyor.

Profil Transferini Kimler Kullanabilir?

Profil Transferi, ortak hesapların sonlandırılması aşamasında, değişimlerin daha kolay gerçekleştirilmesini sağlamayı amaçlıyor. Bu özelliği kapatmadığınız sürece, hesabınıza erişimi olan herkes uygun bir profili yeni bir hesaba aktarabiliyor. Profil transferlerine izin vermek, hesabınızdaki diğer cihazlarda oturumu kapatmıyor veya kimsenin Netflix’inizi kullanmasını engellemiyor.

Profil transferi özelliği, istenildiği zaman hesap ayarları sayfasından kapatılabiliyor. Bir başka deyişle Netflix, bu konuda kontrolü tamamen size bırakıyor.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz