Okuma Süresi
1 dakika
NVIDIA’nın Tayvan’da gerçekleşen Computex etkinliklerinde, yapay zeka konusunda bir çok yeni çalışmanın duyurusu da yapıldı. Bununla birlikte oyun severleri de sevindirecek olan açıklamaların yer aldığı etkinlikte şirketin gelmiş olduğu son nokta gözler önünde serildi.
NVDIA, Tayvan’da gerçekleşen Computex etkinliğinde şirketin bugünü ve gelecek projeleri hakkında birçok açıklamada bulundu. Bu yıl yenisi gerçekleşen etkinlikte şirket daha çok yapay zeka çalışmalarını odaklanırken video oyunları alanındaki gelişmelere de yer verildi. İşte detaylar!

CEO’dan Önemli Açıklamalar

Tayvan’da gerçekleşen Computex etkinliğinde NVIDIA CEO’su Jensen Huang tarafından yapılan açıklamalarda belki de en dikkat çekici olanı NVDIA GeForce RTX 4080 Ti GPU ile ilgili oldu. Söz konusu ekran kartının seri üretime geçtiğini duyuran Huang, ekran kartının özellikleri ya da fiyatına ilişkin bir açıklama yapmadı. Diğer yandan şirket, yapay zeka destekli projeler ve yapay zeka modelleri oluşturulması için tasarlamış olduğu bilgisayarı DGX GH200’ü duyurdu. Yapay zeka modellerinin eğitimi için kullanılacağı söylenen DGX GH200’ün tek başına kullanılabileceği gibi dörtlü bir sistem olarak da kullanılabileceği biliniyor. Etkinlikte aynı zamanda yeni süper bilgisayara hayat verecek süper çipler de tanıtıldı.”NVIDIA Grace Hopper Superchip” adı verilen çipler, şirketin Grace ve Hopper isimli üretim mimarilerini bir araya getiriyor. Böylelikle de her zamankinden çok daha hızlı çipler ortaya çıkmış oluyor. Saniyede 900 GB veri aktarıma olanak tanıyan süper çip, CPU ile GPU’yu birleştirerek NVIDIA’nın A100 GPU’sunun 30 katına kadar ulaşmasını sağlıyor.

Yapay Zeka Çalışmalarında Performans ve Hız Artacak

NVIDIA’nın etkinlikte duyurduğu Spectrum-X adlı ağ platformunun ağdaki verimliliği ve performansı artıracağı düşünülüyor. Hatta Spectrum-X’ in şu an için kullanılan diğer ağ platformlarından1,7 kat daha hızlı olduğu söyleniyor. NVIDIA aynı zamanda robot süpürge gibi ürünler için de Isaac AMR adlı yeni bir platform duyurdu. Platform ile otonom yapıda geliştirilen robot filolarına özerklik kazandırarak devasa tesislerin haftalar süren haritalama işleminin yalnızca birkaç günde yapılabilmesine imkan tanıyor. Hatta üç boyutlu voksel haritaların oluşturulabilmesi de bu yolla sağlanabilecek.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz