Son dönemlerde yerli üretim tablet, cep telefonu ve giyilebilir teknoloji ürünleriyle ön plana çıkan Reeder, Türkiye’de ilk olacak bir NFT (Non-Fungible Token) projesi başlattığını duyurdu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlatılan projenin, çocukların hayallerindeki teknolojiyi resmettikleri eserleri bir NFT ürününe dönüştürdüğü ifade edildi. Ortaya çıkan eserin ise alanının dikkat çeken NFT platformu ‘rarible.com’da açık artırmaya çıkarılacağı dile getirildi.
Son dönemlerde yerli üretim tablet, cep telefonu ve giyilebilir teknoloji ürünleriyle ön plana çıkan Reeder, Türkiye’de ilk niteliği taşıyan bir NFT (Non-Fungible Token) projesi başlattığını duyurdu. Söz konusu projenin, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğu belirtildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlatılan proje kapsamında; çocukların hayallerindeki teknolojiyi resmettikleri eserlerin, bir NFT ürününe dönüştürüldüğü ifade edildi. Ortaya çıkan eserin ise alanının dikkat çeken NFT platformu ‘rarible.com’ üzerinden açık artırmaya çıkarılacağı dile getirildi. Reeder ayrıca, 6 Mayıs’ta gerçekleştirilecek açık artırmanın tüm gelirlerininin ‘Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’na bağışlanacağına dikkat çekti. Bununla birlikte şirket, bu proje ile ileri teknoloji ve sanat yaklaşımlarını çocuklar ve gençler arasında yaygınlaştırmayı hedeflediğine işaret etti.
Reeder’ın kurucu ortağı Sezen Sungur Saral, projeye ilişkin açıklamasında “reeder’da misyonumuzu teknolojiyi daha fazla kişiye erişilebilir kılmak olarak görüyor, geleceğin markası olmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin önde gelen yerli teknoloji üreticilerinden biri olarak yaptığımız tüm çalışmaların temelinde bir yenilikçilik tutkusu var. Millî mücadelenin ve bağımsızlık hikayemizin başladığı Samsun’da kurulmuş bir marka olarak geleceğimiz, çocuklarımız ve gençlerimize katkı sağlayabilmek bizlerin en önemli önceliği” ifadelerine yer verdi.
Reeder, 23 Nisan vesilesiyle bir NFT projesi başlatmaktan dolayı gurur duyduğuna işaret etti
23 Nisan vesilesiyle bir NFT projesi başlatmaktan dolayı çok gururlu olduklarına işaret eden Reeder kurucu ortağı, açıklamasında ayrıca “Projede Samsun fabrikamızdaki çalışanlarımızın çocuklarından hayallerindeki teknolojiyi resimleştirmelerini istedik. Aldığımız resimleri günümüzün en güncel teknoloji ve sanat formu NFT’ye dönüştürdük ve bu eseri, alanının en çok dikkat çeken platformu rarible.com’da açık artırmaya çıkardık. 6 Mayıs’ta gerçekleştirilecek açık artırmanın tüm gelirlerini de Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışlayacağız. Projeyle ileri teknoloji ve sanat yaklaşımlarını çocuklar ve gençler arasında yaygınlaştırmayı hedeflireyoruz. Projenin aynı zamanda yetenekli gençlerimize ilham vermesini ve elde edeceği gelirlerin de TEGV aracılığıyla daha fazla çocuğumuzun eğitimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Saral, daha sonra sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İnanıyoruz ki; güzel bir gelecek, çocukların gözlerindeki ışıkla ve hayal güçleriyle gelecek. Bir çocuğun hayali, bir diğerinin fırsatı olsun istiyoruz ve çocuklarımızın hayallerindeki teknolojiyi görünür kılmak için reeder markasına yakışır yeni nesil bir projeyi hayata geçiriyoruz.”
Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
Edward Snowden’ın NFT Sanat Eseri, 5.5 Milyon Dolara Satıldı
Robot Sophia, Kendi Yarattığı Dijital Sanat Eserini NFT Olarak Yaklaşık 700 Bin Dolara Sattı