Yapay zeka çalışmalarının gelmiş olduğu seviye son dönemde gerçekten hayranlık verici bir noktaya ulaştı. Bu doğrultuda da yapay zeka bir çok alanda kullanılarak hayatı gittikçe daha da kolaylaştıran bir misyon yüklendi. Ve bu konuda bir açıklama da Meta şirketler grubunun ünlü CEO’su Mark Zuckerberg’den geldi. Zuckerberg, çatı şirketler grubu bünyesi altında bulunan dört büyük platforma yapay zeka entegre edeceklerini duyurdu.
Son dönemlerin popüler yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, özellikle dijital teknolojinin gelmişi olduğu önemli bir aşamayı temsil ediyor. OpenAI’ın yapay zekâ sohbet botu olarak tanıştığımız ChatGPT, teknoloji tarihinde yeni bir sayfa açarken diğer yandan da bir çok uygulamaya ve platforma entegre edilmeye başlandı. Bu furyaya katılan yeni şirket ise Meta şirketler grubu diyebiliriz. İşte detaylar!
Meta’ya Yapay Zeka Geliyor
Dünyanın en önemli teknoloji devleri, yapay zeka çalışmalarını yakından takip ederken diğer yandan da hızla bu sürece entegre olmaya çalışıyorlar. Örneğin Google, yıllardır üzerinde çalıştığı Bard’ı yayınlarken Meta da bilimsel çalışmalar için kullanmayı planladığı kendi dil modeli LLaMA’yı kullanıma açtı. Meta’nın dil modelini herkesin kullanımına açmamasının nedeninin yalnızca bir tedbir olduğu biliniyordu. Ancak bugün şirketin ünlü CEO’su Mark Zuckerberg, yalnızca sohbet botu hakkında değil, üretken yapay zekâların geneli hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaya göre artık Instagram, WhatsApp, Facebook ve Messenger için de yapay zeka araçlarından destek alacak.
Zuckerberg’in Açıklaması
Meta CEO’su Mark Zuckerberg, yatırımcı toplantısında yapay zekâ botlarının tüm Meta uygulama ve platformlarında olacağını söyledi. Konu hakkında ise; “WhatsApp ve Messenger’daki sohbet deneyimlerini, Facebook ve Instagram’daki gönderiler ve reklamlar için görsel oluşturma araçlarını ve zamanla video ve çok modlu deneyimleri de araştırıyoruz.” dedi. Konuşmasına Metaverse’te bir şekilde yapay zekanın bir potansiyelinin olduğunu söyleyen Zuckerberg, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Bu araçların sıradan insanlardan yaratıcılara ve işletmelere kadar herkes için değerli olmasını bekliyorum. Bu deneyimi tamamladığımızda iş mesajlaşması ve müşteri desteği için yapay zekâ temsilcilerine büyük ilgi gösterilmesini bekliyorum. Zamanla bu, insanların avatarları, nesneleri, dünyaları ve hepsini birbirine bağlamaya yarayacak kodları çok daha kolay oluşturabilecekleri metaverse üzerindeki çalışmalarımıza da uzanacak.”
Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!