İş yaşamınızda, pandemi nedeniyle evden çalışma sisteminin devam ettiği bu dönemde, günlük hayatınızda bile işinize oldukça yarayacak bir uygulamayla karşınızdayız. Çevrenizdekilerle ortak çalışma alanını kurabileceğiniz mobil uygulamalardan biri olan Trello uygulamasını sizler için inceledik ve nasıl kullanıldığını tüm detaylarıyla anlattık. İşte; ‘Trello nedir?’ ‘Trello uygulaması nasıl kullanılır?’ ‘Trello uygulaması ne işe yarar?’ ‘Trello ücretli mi?’ ‘Trello uygulamasında pano oluşturma.’ ‘Trello avantajları.’
Androis ve iOS kullanıcıları için uygulamayı indirebilecekleri linkleri de eklediğimiz yazımızı hazırlarken kullanıcı yorumlarını da göz önünde bulundurduk. Peki; ‘Trello nedir?’ ‘Trello uygulaması nasıl kullanılır?’ ‘Trello uygulaması ne işe yarar?’ ‘Trello ücretli mi?’ ‘Trello uygulamasında pano oluşturma.’ ‘Trello avantajları.’
Trello Nedir?
Trello, herhangi bir konuda aileniz veya arkadaşlarınızla ortak çalışmalar yürütebileceğiniz ortamı sağlayan bir uygulamadır. Trello uygulamasıyla çalıştığınız konulara dair panolar oluşturabilirsiniz, tek başınıza, ailenizle veya iş arkadaşlarınızla iş birliği içinde kullanabilirsiniz, farklı projelerde iş akışını düzenleyebilirsiniz, kartlar özelliğini kullanarak yapılacaklar, yapılanlar gibi listeler oluşturabilirsiniz, kendinize veya birlikte çalıştığınız kişilere iş atayabilirsiniz, fotoğraf ve video yükleyebilirsiniz. Kısacası iş hayatınızda arkadaşlarınızla ortak çalışma yürütmeniz gereken durumlarda bu ve benzeri uygulamalarla bir düzen oluşturabilirsiniz. Market alışverişinizde bile bir liste oluşturarak kullanabileceğiniz Trello uygulaması böylece kullanıcıların günlük hayatına da dahil olabiliyor. Peki; ‘Trello uygulaması nasıl kullanılır?’ ‘Trello uygulaması ne işe yarar?’ ‘Trello ücretli mi?’ ‘Trello uygulamasında pano oluşturma.’ ‘Trello avantajları.’
Trello Uygulaması Nasıl Kullanılır?
Trello uygulamasına e-posta, Google, Microsoft, Apple hesaplarınız ile üye olabiliyorsunuz. E-posta hesabınızla kaydolmayı seçerseniz adınız ve soyadınızı giriyor, ardından şifrenizi oluşturuyorsunuz.
Üyelik işlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra ekranınızda, X kullanıcısının çalışma alanı şeklinde takım adınızı göreceksiniz. İsterseniz bu takım adını değiştirebilir veya ‘devam’ yazan kutucuğa dokunarak ilerleyebilirsiniz.
Daha sonra, ‘yapılacaklar, yapılıyor, bitti, listeye ekle’ şeklinde başlıklar ve ‘kart ekle’ seçeneği göreceksiniz. Bu başlıklar altında bir çalışma alanı oluşturmak için ‘kart ekle’ yazısına dokunabilir ve çalışmanıza bir isim verebilirsiniz. Birden fazla kart ekleyebilirsiniz.
Panonun yanında ‘üç nokta’ şeklinde yer alan bir de ifade göreceksiniz. Buraya dokunduğunuzda ise panonuzu, listeye taşıyabilir, listeyi kopyalayabilir, listeyi arşivleyebilir, bu listedeki tüm kartları taşıyabilir, tüm kartları arşivleyebilir, bitiş zamanına göre ve oluşturma tarihine göre sıralayabilirsiniz. ‘Bildirim’ ifadesine dokunduğunuzda da hepsi, ben ve yorumlar olmak üzere gelen tüm bildirimlerinizi görebilirsiniz.
Kart ekle seçeneğiyle oluşturduğunuz çalışma başlığının üzerine dokunduğunuzda bir kart açıklaması ekliyorsunuz. Aynı zamanda etiket ekleyebilir, bu çalışmada olan üyeleri görebilir, çalışmanın bitiş zamanını girebilir, kontrol listesi oluşturabilir ve bir etkinlik girebilirsiniz. Sağ üstte gördüğünüz ‘üç nokta’ ifadesine dokunduğunuzda ise kart linkini diğer uygulamalar üzerinden arkadaşlarınızla paylaşabilir, bu kartı takibe alabilir, kartı kopyalayabilir ve arşivleyebilirsiniz.
Trello uygulamasında bir de panolar sayfası bulunuyor. Buraya geldiğinizde oluşturduğunuz çalışmayı göreceksiniz. Bizim çalışmamız ‘yapılacaklar’ adıyla panolarda yer alıyor. Bu sayfada sağ altta gördüğünüz ‘+’ ifadesine dokunduğunuzda yeni bir kart ve pano oluşturabiliyorsunuz.
Kart oluştururken panolarınız arasından bir pano, ardından yapılacaklar, yapılıyor ve bitti listelerinden birini seçiyorsunuz. Kart ismini ve açıklamasını da girdikten sonra, bitiş zamanını da ekleyebiliyorsunuz.
Trello Uygulamasında Pano Oluşturma
Panonuzu oluştururken öncelikle bir pano ismi giriyorsunuz. Daha sonra ekip adını yazıyor ve görünürlük ayarını ekip, özel, herkese açık olmak üzere düzenliyorsunuz.
Sol üstte gördüğünüz ‘menü’ ifadesine dokunarak profilinize gidiyorsunuz. Buradan panolar ve ana sayfanızı açabilir, ekipleri ve kartlarınızı görebilirsiniz. Kullanıcı adınızın yanında bulunan ‘ok’ ifadesine dokunduğunuzda ise hesap ekleyebilirsiniz. Aynı zamandan uygulamanın ayarlarını da buradan düzenleyebilirsiniz. Trello uygulamasında ayarlara geldiğinizde, bildirimlerden sistem ayarlarını açabilirsiniz. Uygulamanın temasını aydınlık, koyu, varsayılan olarak düzenleyebilirsiniz. Renk körü erişilebilirlik modunu aktif veya pasife alabilirsiniz. Oluşturduğunuz panolarla çevrimdışı da çalışabilmek için çevrimdışı panolar yazısına dokunarak panonuzun çevrimdışı özelliğini aktife alabilirsiniz. Ayrıca Trello hesabınızı buradan silebilir veya uygulamadan çıkış yapabilirsiniz.
Trello Ücretli mi? Trello Avantajları
Tamamen ücretsiz olan Trello uygulaması kullanıcısına ilk etapta karışık bir uygulama gibi gelse de özellikle pandemi nedeniyle evinizden çalışıyorsanız, işinize yarayacak uygulamalardan biri olabilir. Günlük hayatta da not alma işlevi gören Trello uygulamasıyla ilgili kullanıcı yorumlarını da incelediğimizde genel olarak beğenildiğini görüyoruz.
Trello uygulamasını Play Store ve App Store‘dan indirebilirsiniz.
Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
Yaşanan Bir Veri İhlali Sonrası 700 Milyondan Fazla LinkedIn Kullanıcısının Verileri Çalındı!
Facebook, Tarihinde İlk Kez 1 Trilyon Dolar Piyasa Değerine Ulaştı!