VivaVideo Video Düzenleme
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

Secure-D’nin iddiasına göre; bugüne kadar 100 milyondan fazla kez indirilen video düzenleme uygulaması VivaVideo, 19 ülkedeki kullanıcılarından 27 milyon dolara yakın para çaldı. Uygulamanın, kullanıcı izni olmadan ‘Premium’ üyelik talebinde bulunduğu ve ödemeyi gerçekleştirdiği ifade edildi. Kullanıcıların ise ‘Premium’ üyelik ayrıcalıklarına erişemediği belirtildi. 

‘Secure-D’ isimli mobil güvenlik platformunun iddiasına göre; mobil video düzenleme uygulaması VivaVideo, bugüne kadar 19 ülkedeki kullanıcılarından 27 milyon dolara yakın para çaldı. Uygulamanın, kullanıcılardan habersiz bir biçimde ‘Premium’ üyelik talebinde bulunduğu ve ödemeyi gerçekleştirdiği ifade edildi. Kullanıcıların ise ‘Premium’ üyelik ayrıcalıklarına erişemediği belirtildi. Şu ana kadar ‘Google Play Store’ üzerinden 100 milyondan fazla kez indirilen uygulamanın, 12 milyonun üzerinde kullanıcı tarafından da oylandığı dile getirildi. Söz konusu hırsızlık faaliyetinin, henüz Türkiye’deki kullanıcıları etkilememiş olduğu bildirildi. 

Aktarılan detaylara göre; ‘Secure-D’ algoritmaları, geçen yıldan bu yana devam eden ‘VivaVideo’ kaynaklı 20 milyonun üzerinde şüpheli satın alma işlemtespit etti. Parası çalınan kişilerin telefonlarını inceleyen platform, uygulamanın ‘v7.3’ kodlu sürümünde gerçek zamanlı abonelik talepleri yakaladı. Söz konusu taleplerin, kullanıcı izni olmadan otomatik olarak gönderildiği belirtildi. Bununla birlikte uygulama; video düzenleme uygulaması olmasına rağmen, konum bilgisi paylaşmak ve diğer uygulamaları kapatmak gibi işlevinden bağımsız izin taleplerinde de bulunuyordu.  

‘VivaVideo’ uygulamasının hırsızlık faaliyeti, Türkiye’yi etkilememiş olsa da risk devam ediyor 

VivaVideo Hırsızlık
*VivaVideo’nun hırsızlık faaliyetinden etkilenen bölgeler

VivaVideo’da bu tip yasa dışı faaliyetlerin önünü açan ‘Batmobi SDK’si bulunduğunu da belirten ‘SecureD’, kullanıcıların siber güvenlik ihlallerinden kaçınmak için uygulamaları indirmeden önce geliştiriciler hakkında bilgi edinmesi ve istenen izinleri dikkatli bir şekilde kontrol etmesi gerektiğine işaret etti. 

Diğer yandan; uzmanlar, ‘VivaVideo’ tarafından gerçekleştirilen hırsızlık faaliyeti Türkiye’yi etkilememiş olsa da yine de bu durumun, uygulamanın risksiz olduğu anlamına gelmediğini dile getiriyor. Uygulama, indirilmesi durumunda tüm bölgelerdeki kullanıcıların verilerini topluyor. Bu da platformun, kullanıcılar adına ödeme yapma riskini sürdürdüğü anlamına geliyor.  

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Google; Android, iOS, Chrome ve Windows’ta 7 Güvenlik Açığı Bulduğunu Açıkladı 

Discord, Android’e Ekran Paylaşımı Özelliği Getiriyor

Android Cihazlardan Silinmesi Gereken 21 Uygulama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz