Okuma Süresi
5 dakika

Xiaomi’nin iddialı telefon serisi en güncel modeline kavuştu. Xiaomi 11T Pro Performansı nasıl? Xiaomi 11T Pro Kamerası nasıl? Detaylar Xiaomi 11T Pro  inceleme yazımızda.

Geçtiğimiz günlerde Tekno Safari YouTube kanalında Xiaomi 11T Pro inceleme videosunu paylaşmıştık. Şimdi de teknosafari.net okurları için ürünü tekrar masaya yatırıyor ve deneyimlerimizi Xiaomi 11T Pro inceleme yazısında aktarıyoruz. Xiaomi 11T Pro inceleme yazımızı okuduktan sonra Tekno Safari YouTube kanalındaki Xiaomi 11T Pro inceleme videosunu da izlemeyi unutmayın.

Xiaomi Mi 9 telefon ailesini duyurduktan bir süre sonra Mi 9T ailesini duyurmuştu. O dönemin popüler trendi olan uygun fiyata yüksek performanslı modellerden olan 9T oldukça fazla ilgi gördü. Mi 10 ailesinden bir süre tanıtılan Mi 10T ailesi ise ciddi derecede ses getirdi. 2021’in başında tanıtılan Mi 11 ailesinden sonra Mi 11T ailesinin tanıtılması da heyecanla bekleniyordu. Xiaomi telefon ürünlerinden Mi adını kaldırdığını belirterek 11T ailesini duyurdu. Biz de merak edilenleri sizin için inceledik.

Xiaomi 11T Pro Tasarım

Xiaomi 11T Pro tasarım anlayışı olarak Xiaomi’nin 2021 tasarım dilini takip ediyor. Geçen seneki modele göre de ufak tefek farklar söz konusu. Kamera çıkıntısının tasarımı yeni seneye uyarlanmış bir Mi 10T Pro olduğunu da söyleyebiliriz. Cihaz biraz rejim yapmış ancak hala çok ince değil 8.8mm kalınlıkta. Ayrıca biraz ağırlık da kaybetmiş ve 204 gram ağırlığa sahip. Arka yüzeyi cam olmasına rağmen kullanılan camın niteliğine dair bir bilgi yok. Ekranı ise Corning’in en son çözümlerinden Gorilla Glass Victus koruyor. Cihazın çerçevesinin materyali hakkında spekülasyonlar var. Çoğu kişi plastik olduğunu belirtiyor. Ancak 11T Pro da 10T Pro gibi alüminyum bir iskelete sahip. Sadeece çerçevenin üzerine kalın bir boyama yapılmış böylece anten çizgileri gizlenmiş.

Cihaz elde kaliteli bir his veriyor. Meteor Grisi yani siyah rengi parlak yapıda olduğu için parmak izi belli etme konusunda cömert. Ancak bizim inceleme ürünümüzün rengi Gök Mavisi’nin arka yüzeyi mat olduğu için parmak izi sorun teşkil etmiyor. Ayrıca cihaz, muhtemelen çerçevedeki kalın boyanın da yardımıyla, elde çok rahat tutuluyor. İyi birleştirilmiş bir yapıda. Her ne kadar ülkemizde kurlar ve vergiler nedeniyle fiyatları 10000₺ barajını geçse de Avrupa pazarında 650€ civarında satılan bir telefon için yeterli malzeme kalitesi olduğunu söyleyebiliriz.

Xiaomi 11T Pro Ekran

2020 yılında çıkan Mi 10T Pro’nun en dikkat çeken ve de en kafa karıştıran bileşeni ekranıydı. 144Hz gibi oldukça yüksek tazeleme hızına sahip ekran IPS yapıdaydı. Ancak yüksek tazeleme hızına rağmen IPS yapıdaki ekran kaliteli olsa da pek çok kişi tarafından olumsuz karşılanmıştı. Xiaomi bu sene sorunu ortadan kaldırmış ve 120Hz tazeleme hızına sahip AMOLED yapıda bir ekranla 11T ailesini donatmış.

6,67 boyutundaki Dolby Vision, 1 milyar renk ve HDR10+ desteğine sahip. Aynı zamanda ekran düz yapıda. FullHD+ yani 1080×2400 çözünürlüğe sahip ekranın piksel yoğunluğu 395ppi seviyesinde. Ekranın alt çerçevesi diğer 3 yönden biraz daha kalın. Ekran çerçeve oranı yaklaşık %85 seviyesinde kalmış.

800 nit parlaklığa sahip ekranını biz gayet başarılı buldu. Hem açık hem de kapalı alanlarda görüşle ilgili sıkıntı yaşanmıyor. Ayrıca renk dengesi açısından da ciddi bir sıkıntısı bulunmuyor. Tazeleme hızının değişken olmadığını yani sürekli 60Hz ya da 120Hz olarak çalıştığını belirtelim.

Xiaomi 11T Pro Performans

11T Pro gücünü Qualcomm’un Snapdragon 888 yonga setinden alıyor. 8GB ya da 12GB RAM bellek seçenekleri sunan telefonun 128GB ya da 256GB depolama seçenekleri de mevcut. Beklendiği üzere bu güce sahip bir telefon gündelik işlerin üstesinden çok rahat şekilde geliyor. İş oyun oynamaya geldiği zaman 11T Pro hem ekranı hem de gücüyde gerçek bir oyun keyfi sunuyor. 11T Pro en güncel ve en ağır oyunlarda çok rahat 60 FPS verebiliyor. Eğer oyun geliştirici 90 FPS desteği verirse 11T Pro’nun yine zorlanmadan 90 FPS verebileceğini düşünüyoruz.

Telefon Xiaomi’nin en güncel modellerinden olduğu için MIUI’ın en güncel sürümü ile geliyor ve güncellemeleri de hızlı şekilde alıyor. Böylece Xiaomi’nin sunduğu en gelişmiş kullanıcı deneyimi de cihazla tecrübe edilebliiyor. Şu anda ve muhtemelen önümüzdeki 2 yılda Xiaomi’nin hedeflediği kullanıcı deneyimini bu cihazla yaşamak mümkün. Tabi ki bu güçte bir cihaz yazılımın da en yoğun özellikli halini kullanıyor.

Xiaomi 11T Pro Kamera

Xiaomi 11T Pro kamera açısından da oldukça iddialı. Cinemagic adını verdikleri kamera sistemi ile artık videoların üzerine odaklandıklarını lansmanlarında belirtmişlerdi. Önceki modelle aynı çözünürlüğe sahip bir ana kamera kullanılıyor olsa da sensör farklı. Ayrıca yeni kamera kurulumunda ana kamera OIS desteğine sahip değil. Bu 108MP ana kamerayı 13MP geniş açı ve 5MP makro kamera destekliyor. Ana kamera farklı olsa da diğer 2 kamera önceki modelle aynı gibi gözüküyor.

Ana kamerasının fotoğraf performansı başarılı. Amiral gemisi seviyesi telefonlarla denk olmasa da kamerası genel olarak gözü tatmin eden sonuçlar çıkartıyor. OIS olmaması sebebiyle ışık düştüğü zamanlarda netlik kaybı yaşanıyor. Ancak gece modu düşük ışıklı ortamlarda yardıma koşuyor ve hem net hem de aydınlık fotoğraflar yakalanmasını sağlıyor.

İş videolara geldiği zamansa Xiaomi’nin “Cinemagic” iddiasının tam anlamıyla yaşatılabildiğini söylemek zor. Bu söylem video performansı kötüymüş gibi bir çağrışım oluşturmasın. Video performansı iyi. Hatta bunu Şenay Akkurt YouTube kanalında tam bir bölümü Xiaomi 11T Pro ile çekerek test ettik. Ancak Cinemagic adını taşıyan bir cihazın video performansının en üst seviyede olmasını beklerdik. Özellikle OIS olmaması en üst seviyedeki modellerden bir miktar geriye düşürüyor.

Telefonun ön kamerası özellikle HDR’ı başarılı şekilde uygulayabiliyor. Bazı durumlarda dinamik aralık o kadar genişliyor ki gerçek dışı görüntüler ortaya çıkıyor. Ancak bu tarz görüntüler bazı kişiler tarafından sevilirken bazıları tarafından sevilmeyebiliyor. İsterseniz HDR’ı kapatabilirsiniz tabi ki.

Xiaomi 11T Pro Batarya Performansı

Xiaomi 11T Pro öncül modelinden daha ince olmasına rağmen aynı batarya kapasitesini korumayı başarıyor. 5000mAh kapasiteli bu bataryanın şaşırtıcı yönü kapasitesi değil. Tam 120W hızlı şarj destekliyor olması. Xiaomi’nin Mi 10  Ultra modelinde tanıttığı bu hızlı şarj teknolojisi ilk kez bir uluslararası satışa çıkan cihazda kullanılıyor. Aynı zamanda bu şarj aleti telefonun kutusundan da çıkıyor.

Bu kadar hızlı bir şarj teknolojisi destekliyor olması aslında Xiaomi 11T Pro batarya performansı sonuçlarını önemsiz kılıyor. Ancak yine de 5000mAh kapasiteli bu batarya yoğun olmayan kullanımlarda bir günü çıkartabilir. Yoğun kullanım yapmanız gereken durumlarda ise 10 dakikada 0’dan %72’ye enerji depolayabilirsiniz.

Xiaomi 11T Pro Alınır mı?

Peki amiral gemileri ile amiral gemisi katilleri arasındaki çizgiyi neredeyse silen Xiaomi 11T Pro alınır mı? Xiaomi 11T Pro yurt dışında 600-700 Euro arasındaki fiyatlara çok rahat bulunabiliyor. Ancak maalesef yükselen kurlar ve telefonlardan alınan vergiler ülkemizde 15 bin TL ve üzeri fiyatlara satılmasına neden oluyor. Bu fiyat bandına Samsung S21 Ultra gibi biraz daha eski de olsa amiral gemisi cihazları bulabiliyorsunuz. Yine de ülkemizdeki fiyatlandırmalar sebebiyle bu fiyat bandına yönelik çok fazla akıllı telefon modelinin getirilmemesi nedeniyle seeçenek de sınırlı.

Tekno Safari YouTube kanalımıza abone olmak için tıklayın!

İlginizi çekebilir:

Lenovo Legion Y90 tasarımı ortaya çıktı

Resmi OnePlus 10 Pro kamera görselleri paylaşıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz