Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
4 dakika

Xiaomi’nin aralık ayının sonlarında Mi Watch Lite ile birlikte sunduğu yeni akıllı saati Mi Watch ‘un detaylı inceleme yazısında bugün; cihazın tasarımından ekran özelliklerine, bataryasından desteklediği spor türlerine kadar detaylı bir şekilde bahsedeceğiz.

Çin merkezli teknoloji üreticisi Xiaomi, özellikle son dönemlerde ürettiği fiyat/performans akıllı telefonların yanı sıra kulaklıkları ve akıllı saatleriyle de öne çıkıyor. Firma benimsediği “uygun fiyata yüksek performans” mottosunu göz önüne alarak geliştirdiği yeni akıllı saatiyle de rekabeti artırıyor. Şirketin aralık ayının sonunda Türkiye’deki kullanıcıların da beğenisine sunduğu yeni akıllı saati Xiaomi Mi Watch ‘a inceleme yazımıyla gelin yakından bakalım.

Xiaomi Mi Watch İnceleme videosu:

Xiaomi Mi Watch tasarım

Xiaomi Mi Watch, yuvarlak hatlı tasarımıyla kullanıcı beğenisine sunuluyor. Kordonsuz boyu 53.3 mm, eni 45.9 mm olan akıllı saatin yüksekliği ise 11.8 mm. Gövde ağırlığı 32 gram olan akıllı saatin kordonu ise silikon ve oldukça ince. Boyutları açısından oldukça beğendiğim saat hafifliği bakımından da beni memnun etmeyi başardı. Herhangi bir rahatsızlık vermeyen cihazın gece uyurken, duşta ya da yazı yazarken ki hissini de beğendim. Sağ tarafında iki adet fiziksel tuşu olan Mi Watch’un bu butonlardan yukarıda olan ‘Home’ butonu menüye girmeye yararken spor aktivitelerine ise kullanıcılar alt tarafta bulunan ‘Sport’ alanına tıklayarak kolayca erişebiliyor. Bu noktada özellikle spor aktivite takibi için bir akıllı saat arayan kullanıcıların işini bu ayrım oldukça kolaylaştırabilir. 

Mi Watch ekran özellikleri

Cihazın ekranına geldiğimizde ise, 1.39 inç boyutunda AMOLED bir panelle gelen Mi Watch kullanıcılara ise 454 x 454 piksel çözünürlük sunuyor. Maksimum 450 nit  parlaklığa ulaşan cihazın piksel yoğunluğu ise 326. Always-On ekran özelliği bulunan akıllı saat ayrıca Corning Gorilla Glass 3 ile düşmelere ve darbelere karşı korunuyor. Ekranın renkleri, kontrastı ve dokunma hassasiyetinden oldukça memnun kaldığımı aktarmam gerek. Dokunmada, parlaklıkta ya da hassasiyette hiçbir sorun yaşamadım. Renklerin doygunluğu ve kontrastı da oldukça başarılıydı. Gün ışığının yoğun olduğu alanlarda da ekranı görmekte sıkıntı yaşamadım. 

Cihazı Mi Watch Lite akıllı saatte olduğu gibi Xiaomi Mi Wear uygulaması ile birlikte kullanabiliyorsunuz. Uygulamayı indirip cihazı açtıktan sonra çıkan QR kod sayesinde iOS 10.0 veya Android 4.4 üzeri tüm cihazlarla kolay bir şekilde eşleştirebilirsiniz. Uygulama üzerinden 120’den fazla arayüz seçip cihazın ayarlamalarını da kolaylıkla yapabiliyorsunuz. 

Ana ekranda yukarıdan aşağıya doğru kaydırdığınızda akıllı telefona gelen tüm bildirimleri görme imkanınız bulunuyor. Bu noktada Xiaomi, Mi Watch’u tanıtırken akıllı saatlerde genellikle yaşanan “emoji görmeme” sorununu kaldırdığını ve kullanıcıların emojileri görebileceğini aktarmıştı. Ancak benim kullandığım dönemde emojiler “*” şeklinde görüldü. Bir güncelleme yardımıyla bu sorun elbette ki çözülebilir ancak cihazda şu an bu özellik bulunmuyor. Bunun yanı sıra ana ekranı sağa veya sola kaydırdığınızda hava durumu, kalp atış hızı, müzik çalar gibi pek çok aktiviteye kolayca ulaşabiliyorsunuz. Ancak dileyen kullanıcılar farklı aktiviteleri de uygulama üzerinden bu alana ekleyip cihazı kişiselleştirebilir. 

Ezgersiz ve sağlık takibi

50 metreye kadar suya dayanıklı olan cihaz, Akıllı Bildirimler, Alarm, Müzik Çalar Kontrolü, Zamanlayıcı, Aydınlatma gibi pek çok özelliği bulunuyor. Bunların yanı sıra hareketsizlik takibi de yapabilen akıllı saat gün içinde kullanıcıları uzun süre oturmaları durumunda da uyarıyor ve kalkmaya teşvik ediyor. 

Sağlık ve yaşam alanında kullanıcılarına, Kalori Takibi, Kandaki Oksijen Seviyesi (SpO2 Monitörü), Stres Seviyesi Gösterimi, Uyku Monitörü ve Vücut Enerjisi Durumunu gösteren cihaz ayrıca saat üzerinden de verilere ulaşma imkanı sunuyor. Ancak çok daha detaylı bilgi edinmek isteyen kullanıcılar uygulama üzerinden detaylı veri analizine ulaşabiliyor. 

Spor ve egzersiz noktasına geldiğimizde ise, cihazın spor yapan kullanıcıları oldukça memnun edeceğini belirtebiliriz. Halihazırda cihazın sağ alt tarafında bulunan “Sport” butonu da bunu destekler nitelikte karşımıza çıkıyor. 117 adet farklı spor modunu destekleyen Mi Watch, göbek dansından yogaya pek çok farklı aktiviteyi destekleyerek geniş bir kullanım imkanı sunuyor. 

Dahili GPS desteği ile çok daha doğru veri ve konum analizi yapan akıllı saat özellikle outdoor spor yapan kullanıcılar için de iyi bir alternatif oluşturabilir. Bu noktada hedef belirleme, kronometre, hava basıncı, mesafe ölçer ve çoklu spor modu bulunan cihazın tüm verilerine uygulama üzerinden erişim sağlanabiliyor. Müzik çalar özelliğinin iOS cihazlarla da uyumlu bir şekilde çalışması daha önce sorun yaşadığım Huawei akıllı saat ve bilekliklerin yerine beni çok daha fazla memnun etti. 

Arayüz ve kullanımı oldukça kolay olan akıllı saatin ayrıca 1 GB dahili depolama alanı ve 16 MB RAM’i bulunuyor. Titreşim özelliği bulunan ancak hoparlörü ve mikrofonu olmayan cihaz bu sebepten ötürü arama yapamıyor. 

Batarya performansı

Batarya noktasında, Xiaomi kutusundan 420 mAh’lik bir kapasiteyle çıkan cihazın 16 güne varan bir kullanım imkanı sunduğunu aktarıyor. Bu bağlamda elbette ki cihaz GPS’i açıkken, bildirim alıyorken ve parlaklık ful durumdayken bu kullanım ömrünü maalesef vermiyor. Ancak yine de rakiplerine nazaran çok daha iyi bir batarya ömrü bulunuyor. 

Bağlantı noktasında GPS’in dışında Bluetooth 5.0 desteği bulunan akıllı saatte iPhone telefonla herhangi bir bağlantı kopması yaşamadım. 

Genel olarak Mi Watch inceleme yazımızı toplarlarsak günümüz akıllı saatlerine nazaran 1099 TL’lik fiyat etiketiyle rakiplerinden sıyrılan Mi Watch, spor ve sağlık aktivitelerini düzenli olarak takip etmek ve şık bir saati kolunda taşımak isteyen kullanıcılar için alternatif oluşturabilir. 

İlginizi Çekebilir:

Xiaomi’nin Oyuncu Telefonu Black Shark 3 Türkiye’de Satışa Çıktı

Xiaomi Türkiye Fabrikası ile İlgili İlk Detaylar Belli Oldu! 

Mi Vacuum Mop Pro kurulum, temizleme, haritalama nasıl yapılır?:

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz