Zoom, ilk ‘Sosyal Etki’ raporunu yayınladı. Şirketin pandemi ile mücadelede iş birliği yaptığı STK’lar ve kendi içinde geliştirdiği çalışan programlarıyla yaratılan toplumsal desteklerin sonuçlarını içeren Zoom Cares Sosyal Etki raporunda dikkat çeken detaylar görüldü.
COVID-19, başka hiçbir şeye benzemeyen sonuçlarıyla hayatımızın her alanını etkilemeye devam ederken; tüm dünya, bu ortak düşmana karşı büyük bir güç ve kararlılıkla mücadelesini sürdürüyor. Eğitimden sağlığa hemen her alandan sivil toplum kuruluşları, pandemiye karşı ortaya koyduğu cesaret ve azimle bireylerin bu süreçte ortaya çıkan her türlü kritik ihtiyacına çözüm bulmak için çalışıyor.
Tümleşik iletişim platformu Zoom Video Communications da bu benzersiz ve zor süreç boyunca tüm insanlık için çalışan bu kuruluşlara, sosyal etki iştiraki Zoom Cares ile destek veriyor. Zoom Cares’in hayata geçirdiği çalışmalar ve vakaları içeren “Sosyal Etki” raporunun ilkinin sonuçları geçtiğimiz günlerde duyuruldu.
Rapor, Zoom’un iş birliği yaptığı kuruluşlarla ilgili detayların yanı sıra, ürün bağışları ve indirimleri, çalışan odaklı çabaları ve yine sektöre sunulan 5 milyon dolardan fazla hibe fonunun küresel etkilerine dair değerlendirmeleri içeriyor. Rapordan öne çıkan bazı bulgular şöyle:
Zoom’da 95 milyar dakikayı aşan süre ders yapıldı
Dünyanın her yerindeki eğitim kurumları bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce pandemi nedeniyle kapandığında, hiç kimse öğrencilerin sınıfa geri dönmesinin ne kadar süreceğinden tam olarak emin değildi. Uzaktan eğitime geçilen okullarda öğrencilerin ders içeriklerine sürekli ve kesintisiz erişimlerine yardımcı olabilmek için, Zoom Basic planındaki K-12, ilkokul ve ortaokullar için toplantılarda 40 dakikalık süre sınırını kaldırdı. Sonuçta 25 ülkede 125.000’den fazla okul, Zoom’da 95 milyar dakikadan fazla zaman geçirdi.
Dijital uçurumu kapatmak için 1 milyon dolar hibe etti
Zoom platformu salgın sırasında öğrenmenin sürekliliğini sağlamaya yardımcı olurken, tahminen dünyada 10 milyon ila 15 milyon öğrenci evlerinde internet erişimi olmadığı için bu dönemde derslerinden geri kaldılar. İnternet kotaları yetersiz olanlar ise görüntülü eğitim verildiği ve zaman zaman ders materyallerini indirmeleri gerektiği için öğrenme süreçlerinde sorunlar yaşadı. Eğitimdeki internet erişimi odaklı bu adaletsizliğin gelecekteki iş gücü kalitesi üzerindeki etkileri tartışmalara konu olmaya başladı.
Zoom, bu noktada eğitimdeki bu eşitsizliği kısmen de olsa azaltabilmek adına hali hazırdaki 5 milyon dolarlık desteğinin 1 milyon dolarını San Jose Digital Inclusion Fund ve EducationSuperHighway ile işbirliğine ayırdı. Zoom’un da katkısıyla, bu kuruluşların internet erişimi olmayan bireylere verdiği desteğin detaylarını Zoom’un Sosyal Etki raporunda bulabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir:
‘Zoom Phone’ Bulut Telefon Hizmeti, Türkiye’de Kullanıma Sunuldu!
Zoom Yorgunluğu için Yapılması Gerekenler
Timur Akkurt’la Teknoloji – Dijital Yayıncılık ve Netflix’in Oscar Başarısı: