Okuma Süresi
1 dakika

Oyun tutkunlarına müjde niteliğinde bir haber. Sony’nin merakla beklenen yapay zekası Sophy, 21 Şubat yani bugün itibariyle 1 aylığına tüm Gran Turismo 7 oyuncularına sunuluyor.

1 yıldan uzun bir süredir üzerine çalışılan ve Sony tarafından Gran Turismo için özel olarak geliştirilen yapay zeka Sophy, oyuncularla tanışmaya başladı. 21 Şubat itibariyle 1 aylığına tüm Gran Gran Turismo 7 oyuncuları ile karşı karşıya gelecek olan Sophy, oyuncularla 4 farklı zorlukta yarışacak. İşte detaylar!

Sophy, Gran Turismo’da Rekabeti Artıracak

Sony, 1 yıldan uzun süredir Gran Turismo için özel olarak geliştirdiği yapay zekâsı Sophy’yi kısa süreli de olsa oyuncuların beğenisine sundu. PlayStation 1 döneminden itibaren oyuncuların oldukça başarılı buldukları Gran Turismo serisi, bugün dünyanın en iyi simülasyon yarış oyunları arasında gösteriliyor. Sony tarafından üretilen seri, gerek grafiksel olarak gerekse de mekanik açıdan sınırları zorlayan bir yapıda. Şimdi ise yapay zeka Sophy ile birlikte oyunu olabilecek en gerçekçi hale getirmek ve rekabeti daha da artırmak amaçlanıyor.

Rakiplerinden Öğreniyor

Henüz erken geliştirme aşamasında olan ve kısa süreliğine oyuncuların beğenisine sunulan Sophy, sürekli olarak rakiplerinden öğrenerek kendini geliştirebiliyor. Sony mühendisleri dünyanın en iyi 4 Gran Turismo yarışçısını Sophy’nin “eğitimi” için Sophy ile karşı karşıya getirdi. Bugünse Sophy, aldığı uzun ve zorlu eğitimin ardından, oyuncular araç konusunda avantajlı olsalar dahi rakiplerini zorlamayı başarıyor. Ancak tüm bunların sınanabilmesi ve Sophy’nin olası eksikliklerinin görülebilmesi için Spohy 21 Şubat itibariyle 1 aylığına tüm Gran Turismo 7 oyuncularıyla mücadeleye girecek. Oyuncular Sophy ile 4 farklı zorlukta yarışırken her bir zorluk aşamasında Sophy yavaş yavaş oyuncunun tarzına uyum sağlayarak onu zorlamaya başlayacak. Hatta düşük seviyelerde Sophy’e karşı şansınızın olması açısından siz daha güçlü bir araca sahip olacaksınız. 21 Şubat-31 Mart tarihleri arasında oynayabileceğiniz yarış modunu deneyimlemek istiyorsanız öncelikle Gran Turismo 7’ye sahip olmanız ve oyunda en azından 6. seviyeye ulaşmanız gerekiyor. Ardından oyunda bulunan “Race Together” sekmesine basarak Sophy ile karşı karşıya gelebilirsiniz.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz