Okuma Süresi
1 dakika
Dünyaca ünlü sosyal medya platformlarından birisi olan TikTok, içerik üreticilerinin para kazanmaları için bir tanıtım yaptı. Artık TikTok’ ta 1 dakikadan uzun videolar çekerek para kazanabilmek mümkün.
Kısa video formatı ile son yılların en popüler platformlarından birisi haline gelen TikTok, bazı ülkelerde test edilen yeni bir programı tanıtıma soktu. Yaratıcılık Programı adı verilen bu program ile artık TikTok kullanıcıları 1 dakikanın üzerinde video çekerek para kazanabilecek. Ama bunun yanında bazı koşulların da sağlanması gerekiyor. İşte detaylar!

Program Test Aşamasında

Kısa video formatlarıyla milyonlarca sosyal medya kullanıcısının dikkatini çeken TikTok dünyanın en popüler platformları arasında yer alıyor. Şu an için ABD, Fransa ve Brezilya’da test edilen ‘Creativity Program’ yani ‘Yaratıcılık Programı’ ismi verilen programla TikTok bir değişime uğrayacak. Şimdilik yalnızca davetlilerin katılabildiği programa yakın bir zamanda tüm kullanıcılar gelebilecek. Şirket tarafından yapılan açıklamalar değerlendirildiğinde ise programın en çok dikkat çeken kısmı TikTok’un formatında farklı bir yaklaşıma gidilmesi. Çünkü kısa video formatı ile tanıdığımız platform, bu değişiklikle 1 dakikadan uzun videolar üretilmesini öngörüyor.

İçerik Üreticileri Para Kazanabilecek

TikTok’tan yapılan bir açıklamaya göre içerik üreticileri bir dakikadan uzun videolar üretmeleri halinde para kazanabilecekler. Şirket tarafından yapılan açıklamada üreticilerden para kazanabilmeleri için bir dakikadan uzun, orijinal ve yüksek kaliteli videolar çekmeleri gerektiği aktarıldı. Kısa video formatlarıyla sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çeken ve hatta bu alanda adeta bir numara olan şirketin neden böyle bir hamle yaptığı ise henüz bilinmiyor. Ayrıca programın bir diğer kriteri ise kullanıcının 18 yaşından büyük olması. Diğer yandan minimum takipçi ve video gereksinimlerini karşılayabilmek de şirketin koşulları arasında. Bu noktada hemen TikTok kullanıcılarının aklındaki soruya cevap verelim. Bir TikTok içerik oluşturucusu olarak para kazanabilmeniz için en az 10.000 takipçinizin olmasının yanı sıra son 30 günde 100.000 izlenme gibi şartları da yerine getirebilmeniz gerekiyor. Şirkete göre bu yeni sistemin, içerik üreticilerinin yaratıcılığına ve gelir elde etmelerine pozitif yönde etki sağlayacağı düşünülüyor.
Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz