Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
1 dakika

Glassdoor geçtiğimiz günlerde ”2020’de En Çok Çalışılmak İstenen Şirketler” listesini açıkladı. Dünyanın en büyük insan kaynakları sitelerinden olan Glassdoor’un 2020 yılı için açıkladığı listede göze çarpan en önemli şey ise Facebook’un 16 sıra gerilemesi oldu.

Glassdoor, 1 milyondan fazla şirket için gerçekleştirdiği ve 55 milyondan fazla çalışan incelemesine dayanarak oluşturduğu 2020 En Çok Çalışılmak İstenen Şirketler araştırmasını yayınladı. Glassdoor’un derlediği bilgiler arasında çalışanların yüzde 75’inin mevcut işlerinde memnun oldukları belirtildi.

2020 senesinde en fazla çalışılmak istenen şirket ise geçen senenin 16.sı olup bu sene ilk defa zirveye yerleşen HubSpot oldu. Bu sene ilk defa listenin birinci sırasında olan şirket, Glassdoor’un en iyi şirketler listesinde daha önce 5 kez yer almıştı.

Yönetim danışmanlığı şirketi olan Bain & Company ise açıklanan listede 2. sırada yer alıyor. 12 yıl önce kurulan şirket, kurulduğu günden beri Glassdoor’un yıllık sıralamasında yer alan üç şirketten biri olarak biliniyor.

Listenin üçüncü sırasında ise San Francisco merkezli bir elektronik imza şirketi olan DocuSign yer alıyor.

Glassdoor’un 2020 Yılında En Çok Çalışılmak İstenen Şirketler listesinde asıl önemli olan şey ise Facebook’un geçen seneye göre 16 basamak gerileyerek 23. sıraya yerleşmesi oldu. Şirketin bir sene içerisinde 16 basamak gerilemesindeki en büyük sebep ise Cambridge Analytica skandalı olduğu biliniyor. Yaşanan olaydan sonra büyük bir prestij kaybına uğrayan şirket çalışanlar tarafından bu sene daha az tercih edildi.

Google ve Apple da bu sene listede gerileme gösterdi. Google, üç sıra geriliyerek 11. sırada, Apple ise 13 sıra geriliyerek 84. sırada yer buldu. Online alışveriş devlerinden Amazon ise ilk 100’e giremedi.