Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
1 dakika

Bir nedeni ya da işlevi olmadan arama ve mesajlaşma izni isteyen uygulamalar Google Play’den kaldırıldı.

Hayatımızda teknolojinin yeri büyürken en büyük sorunlarımızdan biri siber anlamda güvenliğimiz. Birçok firma telefonlarının ve yazılımlarının en güvenli ürünler olduğunu savunuyorken Google, kendi uygulama marketi Google Play’den kaç tane zararlı yazılımın kaldırıldığını açıkladı. Açıklanan verilere göre güvenliğimizi tehlike altına atan yazılımların sayısı oldukça fazlaymış.

Google’ın 2018’de yaptığı açıklamaya göre gereksiz ve işlevsiz olarak arama ve mesajlaşma izni isteyen yazılımlar Google Play bünyesinden Google Play Protect tarafından tespit edilecek ardından kaldırılacaktı. İşlevsiz bir şekilde arama ve mesajlaşma izni isteyen uygulamalara 90 gün tanıyan Google, 2019 yılında arama ve mesajlaşma izni isteyen uygulamaların %98’ini kaldırdı.

Şirketin açıklamalarına göre kalan %2’lik kısımda kalan uygulamaların, temel işlevlerini yürütebilmek için o izinleri istediğini ve bu yüzden onlara dokunulmadığını açıkladı.

Aynı zamanda Google Play Protect tarafından tespit edilen başka kötü amaçlı yazılımlarda Google Play’den kaldırıldı. Google’ın açıklamalarına göre 790 bin sahte VPN, sahte anti-virüs yazılımı ve oyun Google Play’den kaldırıldı. Google’ın açıklamalarına göre Google Play Protect günlük olarak 100 milyardan fazla uygulamayı tarayarak kullanıcılarını güvende tutuyor.

Google yaptığı açıklamada 2018 yılında Google Play’den toplam 1.6 milyar kullanıcı verilerini tehlike altına atan yazılım uygulama marketinden kaldırıldı. 2019 yılında ise bu sayının 1.9 milyar olduğunu açıklandı.

Google Chrome, yeni sürümünde artırılmış gerçeklik ve NFC teknolojisini getirecek