İngiltere merkezli teknoloji şirketi Dyson, yeni teknoloji girişimlerine yönelik olarak hazırladığı 2.75 milyar sterlinlik yatırım planının detaylarını duyurdu. Şirket, yeni yatırımıyla yazılım, gelişmiş robotik ve yapay zekaya ilişkin araştırmalarını derinleştirmeye ve yeni uzmanlık alanları yaratmaya odaklanacağını ifade etti.
İngiltere merkezli teknoloji şirketi Dyson, kısa bir süre önce yeni teknoloji girişimlerine yönelik hazırladığı 2.75 milyar sterlinlik yatırım planının detaylarını duyurdu. Şirket, yeni yatırımıyla yazılım, gelişmiş robotik ve yapay zekaya ilişkin araştırmalarını derinleştirmeye ve yeni uzmanlık alanları yaratmaya odaklanacağına işaret etti. Hazırlanan yatırım planı kapsamında, Dyson’ın mevcut yazılım ve elektronik mühendisliği ekipleri ikiye katlanacak ve Singapur’daki genel merkeze 250 mühendis daha alınacak. Science Park 1’deki mevcut merkezini koruyarak kısa süre içerisinde yeni binası St. James Elektrik Santrali’ne taşınacağını da doğrulayan Dyson’ın Singapur’daki ayak izi, iki katından fazla olacak.
Bununla birlikte; şirketin Birleşik Krallık’taki Malmesbury ve Hullavington İnovasyon Kampüsleri’nde enerji depolama, yapay zeka, makine öğrenimi, yüksek hızlı dijital motorlar, algılama teknolojisi ve malzeme bilimi gibi bir dizi alanda temel bilim, matematiksel ve mühendislik atılımlarına odaklanacak 200 yeni bilim ve araştırma görevi olacak. İlk dört yıllık eğitimlerini tamamlayacak Dyson Enstitüsü mezunlarının, Eylül ayında Dyson’a katılması planlanacak.
Diğer yandan; kurucu ve baş mühendis James Dyson, yapılan duyuru sonrası konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dyson, açıklamasında “Katı pil ve robotik teknolojileriyle desteklenen makinelerimizin performansında köklü sıçramalar elde etmek için araştırma ve mühendislik ekiplerimizi büyütüyoruz. Yeni başlayanlar Dyson Enstitüsü’ndeki Dyson Lisans öğrencilerimizden, alanlarında dünya uzmanı olan insanlara kadar çok geniş bir ekibe katılacak. Dyson küresel bir şirket. Araştırma ve Geliştirme ekipleri giderek İngiltere, Singapur, Filipinler, Malezya ve ABD’yi daha fazla kapsıyor. Genel merkezimiz Singapur’da. Dünya çapında 83 pazarda satış yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yarısına yakınının mühendis ve bilim insanı olduğu bin 400 Dyson üyesi, Singapur’da çalışıyor
Aktarılan diğer detaylara göre; Dyson’ın global genel merkezi olan Singapur, mühendislik ekiplerinin yanı sıra ticari, gelişmiş üretim ve tedarik zinciri operasyonları için bir merkez olma niteliği taşıyor. Yarısına yakınının mühendis ve bilim insanı olduğu bin 400 Dyson üyesi, Singapur’da çalışıyor. Şirketin, kısa bir süre sonra yeni global genel merkezi olacak olan tarihi ulusal anıt St. James Elektrik Santrali’ne taşınacağı belirtiliyor. St James Elektrik Santrali’nin ise Dyson’ın araştırma ve geliştirme becerilerini güçlendireceği ve Singapur’daki mühendislik ayak izini iki kat artıracağı dile getiriliyor.
Dyson, Singapur Teknoloji Merkezi’ni ve Science Park 1’i dijital, mühendislik ve küresel siber güvenlik çalışmaları için bir merkez haline getireceğini de doğruluyor. Alandaki yeni Siber Füzyon Merkezi; gelecekteki teknolojileri güvence altına almaya, Operasyonel Teknolojiler (OT) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi alanlarda araştırma ve geliştirmeye odaklanıyor. Dyson’ın 800 dönüm büyüklüğündeki, İngiltere’deki en büyük Ar-Ge merkezlerinden birini temsil eden Birleşik Krallık’taki iki kampüsüne de yeni araştırma odaklı görevler ekleneceği ifade ediliyor. İnovasyon Merkezi, çoğunluğu mühendis ve bilim insanı olan ve 59 farklı milleti temsil eden 4 binden fazla insana ev sahipliği yapıyor.
Dyson’ın Birleşik Krallık kampüsü ayrıca, Dyson Mühendislik ve Teknoloji Enstitüsü’nü de kapsıyor. Dyson Enstitüsü’nün lisans mühendisleri; derece çalışmalarının yanı sıra, gerçek hayat projeleri üzerinde de çalışıp öğrenim ücreti ödemeden tam maaş alıyor. Enstitü, Birleşik Krallık’ta Yeni Derece Ödül Yetkileri verilen ilk eğitim sağlayıcısı olduğu için kendi derecelerini verebiliyor. Dört yıllık lisans programından mezun olacak Dyson lisans öğrencilerinden oluşan ilk grup, mezuniyet sonrası kalıcı olmayı hedeflese de öğrencilerin Dyson’a bağımlı olmak zorunda olmadığının da altı çiziliyor.
James Dyson Vakfı ise mühendis adaylarını güçlendirmek için uluslararası düzeyde çalışıyor
Paylaşılan diğer bilgilere göre; Dyson, ilk torbasız elektrikli süpürge olan DC01’in 1993 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana, yeni teknolojiye sahip süpürgeler, saç bakımı, hava temizleme, robotik, aydınlatma ve el kurutma için problem çözen teknolojiler tasarlamaya devam ediyor. Şirket; yeni ürünlerini tasarlamak için 2.75 milyar sterlinlik yatırımın yanı sıra, katı pil hücrelerine, yüksek hızlı elektrik motorlarına, görüntü sistemlerine, robotiklere, makine öğrenim teknolojilerine ve yapay zekaya odaklanan küresel ekiplerle yeni teknolojiler de geliştiriyor.
James Dyson Vakfı ise mühendis adaylarını güçlendirmek, eğitimde mühendisliği desteklemek ve tıbbi araştırmalara yatırım yapmak için uluslararası düzeyde çalışıyor. Vakfın her yıl düzenlediği, tasarım ve mühendislik öğrencilerine açık uluslararası tasarım yarışması James Dyson Ödülleri’nin de 2005’ten bu yana mali olarak yaklaşık 250 icadı desteklediği kaydediliyor.
Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
Dyson Araştırması: Pandemi Döneminde İç Mekanlarda Hava Kirliliği Arttı
Dyson Mühendisleri Yatakların Nasıl Temizlenmesi Gerektiğini Anlatıyor