Okuma Süresi
3 dakika

Kişisel sağlık bilgilerimizi görebildiğimiz ve yönetebildiğimiz bir uygulama olan e-nabız, binlerce kişiye hizmet veriyor. Peki tüm sağlık bilgilerimizi kontrol edebildiğimiz ve tıbbi özgeçmişimize ulaşabildiğimiz kişisel sağlık kaydı sistemi olan e-nabız nasıl kullanılır? E-nabız kayıt olma ve diğer işlemler nasıl yapılır? Detaylar yazımızda… 

İnternet üzerinden sağlığımızla alakalı tüm verilere ulaşabildiğimiz, doktorla hasta arasında daha sağlıklı bir iletişim kurma ihtiyacına yardımcı olan e-nabız uygulamasından binlerce kişi yararlanabiliyor. Teknolojinin gelişmesi ve çeşitli uygulamaların çıkmasıyla birlikte hayatımızı kolaylaştıran platformlardan biri olan e-nabız uygulamasına tüm cihazlar üzerinden giriş yapabiliyoruz. Peki bu uygulamayı nasıl kullanacağız? E-nabız nasıl kullanılır? E-nabız kayıt olma ve diğer işlemler nasıl gerçekleştirilir? Tüm bu soruların cevabı haberimizde. 

E-Nabız Kayıt Olma 

E-Nabız Kayıt Olma

E-nabız sistemine e-devlet, e-imza, mobil imza üzerinden giriş yapılmaktadır.

E-Nabız Kayıt OlmaEn çok tercih edilenlerden biri olan e-devlet portalından giriş yaptığınızda karşınıza çıkan panelden TC. Kimlik numaranızı ve şifrenizi girmek için yönlendirileceksiniz.

E-Nabız Kayıt Olma‘E-nabız sistemi kullanım koşullarını okudum’ ibaresini işaretlemenizin ardından ‘yeni kayıt oluştur’ kutucuğunda yer alan yaşadığınız ülke, şehir, kan grubu, ad, soyad, doğum tarihi, doğum yeri bilgilerinizi gireceksiniz. Doktorunuzla sağlıklı bir iletişim kurabilmeniz adına aile hekimi ve muayene olduğunuz hekimin verilerinizi görmesini onaylamanız gerekmektedir. Kişisel bilgilerinizi girdikten sonra en az 10 karakterli ve en az 2 harf içeren şifrenizi belirleyeceksiniz. Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık kodunuzu ‘onay kodu’ alanına yazarak e-Nabız sistemine erişim sağlayabilirsiniz. E-devlet şifreniz yoksa Aile hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak telefonunuza gelen tek kullanımlık kodla da giriş yapabilirsiniz.   

E-Nabız Diğer İşlemler 

E-nabız’a giriş yaptığınızda öncelikle solda alt alta sıralanmış halde ‘ziyaretlerim, reçetelerim, raporlarım, hastalıklarım, tahlillerim, radyolojik görüntülerim, alerjilerim, acil durum notlarım, dokümanlarım, aşı takvimi, ilaçlarım, paylaşım, randevu, covid-19 risk durumu, sensör verileri ve geri bildirim’ bilgilerinizin yer aldığını göreceksiniz.  

E-Nabız Kayıt Olma

‘Ziyaretlerim’ seçeneğine dokunduğunuzda gitmiş olduğunuz hastane bilgilerinizle karşılaşacaksınız. ‘Detay görüntüle’ seçeneğine tıkladığınızda yapılan işlemler ve tanı hakkında bilgilendirileceksiniz. ‘Reçetelerim, hastalıklarım, tahlillerim’ menülerinde ise tüm bilgilerinizin saklı kaldığını göreceksiniz.

Bunun dışında ‘Acil durum notu’ ekleyerek sağlık tesislerinde ve 112 merkezlerinde, acil durumlarda önemli sağlık bilgilerinizin görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede herhangi bir acil durumda müdahalede bulunan sağlık görevlisi, girdiğiniz acil durum notunu görecek ve buna göre bir müdahalede bulunacaktır.  

E-Nabız Kayıt Olma

E-nabız uygulamasında bir diğer önemli detay ise ‘dokümanlarım’. Buraya dokunduğunuzda doktorunuzun görmesini istediğiniz bir rahatsızlığınızın görselini yükleyebilirsiniz.

E-Nabız Kayıt Olma

E-nabız uygulamasında aynı zamanda tahlil sonuçlarınızı da hastaneye gitmeye gerek duymadan öğrenebilirsiniz.

E-Nabız Kayıt Olma

‘İlaçlarım’ seçeneğinde kullandığınız tüm ilaçların bilgisinin yer aldığını göreceksiniz. Aynı zamanda Randevu takviminden randevu oluşturabildiğiniz gibi e-nabız üzerinden covid-19 riskinizi de kontrol edebilirsiniz.

E-Nabız Kayıt Olma

‘Sensör verilerinden’ ise gösterilecek veriler seçeneğine dokunarak tansiyon, nabız, şeker, ağırlık, adım, vücut kitle endeksi verilerinizi ekleyebilirsiniz.  

E-Nabız Kayıt Olma

Sistemde yine sol bölümde ad, soyad, yaş, kilo, boy, vücut kitle endeksi, aile hekiminizin ismi, kalp krizi riski hesapla gibi profil bilgileriniz sırasıyla yer alıyor.

E-Nabız Kayıt Olma

Profil bilgilerinizi güncellemek isterseniz fotoğrafta gördüğünüz sağ üstte yer alan simgeden profil bilgilerinizi düzenleyebilirsiniz. Yine sağ üstte yer alan bildirim simgesine dokunduğunuzda ise sisteme hangi tarihlerde erişim sağlandığı ve girilen cihazın IP bilgilerini göreceksiniz. E-nabız sisteminizde ana sayfanızda ise randevu alabilir, ilaç hatırlatması ekleyebilirsiniz.

E-Nabız Kayıt Olma

Fotoğrafta gördüğünüz kemik iliği ve kan bağışı seçeneğine tıkladığınızda Türk Kızılay’ına ait kan bağışı noktalarından yapmış olduğunuz kan bağışı geçmişinizi veya yine aynı kuruma ait kan bağış noktalarını görebilir ve gönüllü kan bağışçısı olabilirsiniz.  

E-Nabız Kayıt Olma

Organ bağışı seçeneğine tıkladığınızda ise bağışlamak istediğiniz organlarınızı seçerek tıbben ölümünüz gerçekleştikten sonra organlarınızı bağışlamak istediğinizi belirtebilirsiniz.  

İlginizi çekebilir:

RTÜK’e En Fazla Dizi ve Film Şikayeti Yapılıyor

realme, Kandaki Oksijen Oranını Ölçen Yeni Saatini Tanıttı

Temsilci Atama Süresi Doldu: Facebook, Twitter ve Google Sessiz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz