Online eğitimler, hem kariyerini yönlendirmek hem de kendini geliştirmek isteyenler için bir fırsat oluyor. Aynı zamanda bu eğitimlerin sonunda bir de e-sertifika sahibi olabiliyorsunuz. E-sertifikanın önemi ise özellikle de iş mülakatlarında ortaya çıkıyor. Bu nedenle; evden çalışmanıza olanak sağlayacak, kendinizi geliştirebileceğiniz ve gelecek tecrübelerinizde kullanabileceğiniz e-sertifika veren 9 platformu sizler için derledik. İşte; ‘E-sertifika alabileceğiniz platformlar.’ ‘E-sertifika için en iyi 9 platform.’ ‘En iyi e-sertifika platformları.’ ‘E-sertifika programları.’
‘E-sertifika alabileceğiniz platformlar.’ ‘E-sertifika için en iyi 9 platform.’ ‘En iyi e-sertifika platformları.’ ‘E-sertifika programları’ tüm detaylarıyla yazımızın devamında.
E-Sertifika Alabileceğiniz Platformlar
- ODTÜ Bilgeİş
- Google Dijital Atölye
- Harvard Online Courses
- Anadolu Üniversitesi E-Sertifika Programları
- edx Courses
- Coursera
- Boğaziçi Enstitüsü
- Global Enstitü
- İstanbul İşletme Enstitüsü E-Sertifika Programları
ODTÜ BilgeİşE-sertifika için en iyi 9 platform arasında yer alan ODTÜ Bilgeİş’de 100 çevrimiçi ders bulunuyor. Teknoloji ile Öğretim, 3B Tasarım, Bilişimle Girişimci Kadın, Kodlama, Web ve Tasarım, 2B Tasarım, Web Tasarım Araçları, Programlama, Ofis Uygulamaları, Masaüstü Programlama Dilleri, Dijital Pazarlama, Kişisel Gelişim olmak üzere daha pek çok kategorinin bulunduğu platformda, eğitimler de uzmanlar tarafından veriliyor. Bununla birlikte ders sayısı kategoriye göre 1 ile 10 arasında değişiyor. E-sertifika programlarının tamamen ücretsiz olduğu platformda, sınavlar da çevrimiçi olarak yapılıyor.
Google Dijital Atölye
Listemizde ikinci sırada Google Dijital Atölye yer alıyor. Ücretli ve ücretsiz sertifika alabileceğiniz Google Dijital Atölye’de Dijital Pazarlama, Kariyer Geliştirme, Turizm Eğitimleri, Veri ve Teknoloji, Dijital Güvenlik kategorileri bulunuyor. Ancak bunlar arasında en kapsamlı eğitim alabileceğiniz kategori Dijital Pazarlamadır. Platform bu alanda 40 saat ve 26 farklı modülde eğitim olanağı sunuyor. Platformda he ne kadar ücretli sertifika seçeneği yer alsa da şu an için ücretsiz sertifika seçeneği aktif.
learndigital.withgoogle.com/dijitalatolye
Harvard Online Courses
Harvard onaylı sertifika alabileceğiniz Harvard Online Courses’da ücretli ve ücretsiz kurslar bulunuyor. İşletme, Sağlık ve Tıp, Bilgisayar Bilimi, Matematik, Sosyal Bilimler olmak üzere toplamda 211 kurs yer alıyor. 7, 4, 14 hafta gibi sürelerde eğitimler aldığınız Harvard Online Courses’in ücretleri uçuk olsa da ücretsiz kurslarının da oldukça ağırlıkta olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda bazı kurslarda eğitim ücretsiz olsa bile sertifika ücreti ödüyorsunuz. Platform bunun seçimini de size bırakıyor.
Anadolu Üniversitesi E-Sertifika Programları
İşletme Yönetimi, Pazarlama ve Perakendecilik, İletişim, Turizm, Edebiyat gibi toplamda 14 kategoride online kurs veren platformda ücretler 250 TL ile 500 TL arasında değişiyor. Sınavlarda başarısız olduğunuz takdirde ise tekrar kayıt yenilemeniz gerekiyor ve bunun için de 125 TL gibi bir ücret ödüyorsunuz. Platformdan aldığınız sertifikaları iş mülakatlarında da kullanabilirsiniz.
edx Courses
160’tan fazla üye üniversitenin bulunduğu edx Courses; Bilgisayar Bilimi, Veri Bilimi, İşletme, Sağlık Hizmeti, Psikoloji alanlarında pek çok kurs imkânı sunuyor. Harvard, Boston, Sorbonne gibi farklı üye üniversitelerin yer aldığı platformda, kurslara belli tarihlerde başlıyorsunuz. Aynı zamanda ücretsiz eğitim alsanız da sertifikalar için ücret ödemeniz gerekiyor. Aşağıda bıraktığımız linke tıklayarak edx Courses’de seçtiğiniz kurslara göre müfredat, neler öğreneceğiniz ve eğitmenler hakkında bilgi alabilirsiniz.
Coursera
200’den fazla üniversite ve şirketlerle işbirliği için olan Coursera’da aldığınız kurslarla yeni alanlara girerek kariyerinizi yönlendirebilirsiniz. Google, IBM gibi şirketlerin ve Stanford, Yale gibi üniversitelerin onayladığı sertifikalara sahip olabileceğiniz platformun bir günde tamamlayabileceğiniz kursları da mevcut. Kurs sayısı bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan platformda yalnızca İşletme kategorisinde 1095 kurs bulunuyor.
Boğaziçi Enstitüsü
Pek çok kurumun destek verdiği Boğaziçi Enstitüsü’nde 24 alanda online kurs, 6 alanda örgün eğitim alabilirsiniz. Platformda hem ücretli hem de ücretsiz kurslar bulunuyor. Ücretli kursların fiyatları ise 29 TL ile 2.999 TL arasında değişiyor. Aynı zamanda temel SEO eğitiminden Masal ve Hikaye Anlatıcılığı eğitimine kadar oldukça farklı ve ilginç alanlarda kurs seçeneği sunuluyor.
Global Enstitü
E-sertifika alabileceğiniz bir diğer platform da Global Enstitü. Ücretsiz eğitim platformu olan Global Enstitü; Bilişim, Kişisel Gelişim, Mesleki Gelişim, Sanat, Yaşam ve Sağlık kategorilerinde pek çok eğitim fırsatı sunuyor. Kurs sonunda sertifika almak için ise başvuru yapmanız gerekiyor. Sertifika başvurularında üç farklı seçenek bulunuyor. Elektronik imzalı online sertifika ücreti 99 TL ve kredi kartınızla ödeme yapıyorsunuz. Baskı sertifikanın ücreti 199 TL. Islak imzalı baskı sertifikaları hem kapıda hem de kredi kartınızla ödeyebiliyorsunuz. Sınırsız sertifika ise yine online oluyor ve 499 TL ücreti bulunuyor. Bu sertifikanın ödemesini de yine kredi kartınızla gerçekleştiriyorsunuz.
İstanbul İşletme Enstitüsü E-Sertifika Programları
2 milyon kayıtlı öğrencisi bulunan İstanbul İşletme Enstitüsü’nün 11 kategoride eğitimi bulunuyor. Platformun sitesinden akademik kadroyu da inceleyebilir aynı zamanda eğitmenlik başvurusu yapabilirsiniz. Eğitimlerin sonunda resmi belge ve PDF olmak üzere iki ayrı sertifika seçeneği bulunuyor. Resmi belgeye 119 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.
İlginizi Çekebilir:
Paranın Nereye Gittiğini Bilmeyenler için: FUPS