Bu liste haberimizde çocuğunuzun eğitimine destek olabilecek mobil uygulamalarla karşınızdayız. Hem okul öncesi çeşitli zeka oyunlarıyla çocuklarınızın kişisel gelişimlerine katlı sağlayan hem de okulda aldıkları bazı derslere pratik niteliğinde olabilecek uygulamalar mevcut. Biz de Tekno Safari editörleri olarak bu uygulamaların en iyilerini sizler için derledik. İşte; Eğitime destek olacak mobil uygulamalar’. ‘Çocuklar için eğitime destek olacak mobil uygulamalar’. Detaylar haberimizde…
Haberimizde bahsettiğimiz ‘eğitime destek olacak mobil uygulamalar’ aracılığıyla çocuklarınız gökyüzünü tanıyacak, çeşitli zeka ve akıl oyunlarıyla vaktini değerlendirebilecek, Fen ve Matematik gibi derslerin bir nevi pratiğini yapabilecek. Ücretli olduğu gibi ücretsiz uygulamalara da yer verdiğimiz haberimiz karşınızda. İşte; ‘Eğitime destek olacak mobil uygulamalar’. ‘Çocuklar için eğitime destek olacak mobil uygulamalar’.
Çocuklar İçin Eğitime Destek Olacak Mobil Uygulamalar
MentalUP, Novakid, ClassDojo gibi ‘eğitime destek olacak en iyi mobil uygulamalar’ bu haberimizde.
StarWalk 2
Haberimize ‘StarWalk 2’ uygulamasıyla başlıyoruz. StarWalk 2 uygulaması, çocuklarınızın gökyüzünü tanımasına imkan sağlıyor. Binlerce yıldız, takımyıldızı, kuyruklu yıldız, ay, meteor yağmuru, gezegensi bulutlar, insan yapımı uyduları 3D modelleri ile görebiliyorsunuz. Böylece astronomi rehberi olarak karşımıza çıkan StarWalk 2, kullanıcının hareketlerini de izleyerek haritayı konumunuzda görünen yıldızlarla eşleştiriyor. Gökyüzünü tarayarak güneş sistemindeki gezegenleri buluyor, galaksileri keşfediyor ve uyduların uçuşlarını izleyebiliyorsunuz. Zaman makinesi özeliği sayesinde de gelecek veya geçmişe giderek gökyüzünün farklı tarihlerde ve saatlerdeki durumunu görebilme imkanı sağlıyor.
StarWalk 2 uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
MentalUP
Listemize 2’nci sırada ‘MentalUP’ ile devam ediyoruz. Kullanıcı yorumlarına bakıldığında da oldukça beğenilen bir uygulama olarak karşımıza çıkan MentalUP, çocuklar için 4-13 yaşa özel eğitici, zeka ve akıl oyunları sunuyor. Üstün zeka ve bilsem hazırlık egzersizleri, matematik ve beyin oyunları, özel dikkay oyunları, görsel oyunlar, hafıza oyunları, dil bilgisi gelişimini desteklemek için sözel zeka ve kelime oyunları bulabileceğiniz MentalUP uygulaması, çocuğunuzla ilgili karşınıza çıkan sorulara verdiğiniz cevaplara göre bir plan hazırlıyor. 7 gün ücretsiz deneyebileceğiniz uygulamanın yıllık abonelik ücreti ise 144 TL.
MentalUP uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Novakid
Listemizde sırada ‘Novakid’ uygulması yer alıyor. Çocuklarınızın eğitiminde destek olarak kullanabileceğiniz mobil uygulamalar arasında adından söz ettiren Novakid, 5-12 yaş çocuklar için anadili İngilizce olan öğretmenlerle online İngilizce ders imkanı sağlıyor. Farklı yaş seviyeleri için tasarlanan uygulamada derslerin amacı kelime bilgisi, dil bilgisi, telaffuz, okuma, yazma ve konuşma becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Uygulamada yer alan oyunlar aracılığıyla da dil öğrenmeyi keyifli hale getiren uygulamada bireysel dersler de bulunuyor.
Novakid uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Algo Dijital
Sırada ise Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın sunduğu ‘Algo Dijital’ uygulaması yer alıyor. Çocuğunuzun kendisini geliştirmesine yönelik destek olabilecek materyali dijitalde arıyorsanız Algo Dijital’ de bu anlamda yardımcı olabilecek mobil uygulamalardan biridir. Çocukları kodlama ile tanıştıran bu uygulama, algoritmik düşünce becerilerini ve görsel kodlama yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor. 4 tema bulunan ve her temanın içinde 10 oyun yer alan uygulamada, günlük hayat sorunlarını çözmeye oyunlar ile bulmacalar ve çocukların kendi oyunlarını tasarladıkları bölümlerden oluşuyor. Ayrıca Algo Dijital uygulaması kullanıcılar için tamamen ücretsiz.
Algo Dijital uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
ClassDojo
Listemize sırada ‘ClassDojo’ ile devam ediyoruz. ClassDojo, öğrenciler, veliler ve öğretmenler için güvenli ve basit bir iletişim ve bir sınıf topluluğu oluşturabildiğiniz, uygulama olarak listemize giriyor. Bu uygulamada, öğretmenler, fotoğraf, video ve duyurular paylaşabiliyor, velileri de bu sınıfa dahil edebiliyor. Ayrıca veliler, çocuklarıyla alakalı son durumlardan haberdar olabiliyor. Herkes için ücretsiz olan ClassDojo uygulamasına giriş yaparken öğretmen, veli, öğrenci veya okul lideri olmak üzere kimliğinizi belirtiyor ve buna göre bir hesap oluşturarak kullanmaya başlıyorsunuz.
ClassDojo uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Laser Overload
Listemizi ‘Laser Overload’ uygulamasıyla sonlandırıyoruz. Ücretiz olan bu uygulamada elektriğin yönünü önce ekranda göreceğiniz bloklara ayarlıyor ve bu bloklar aracılığıyla da bataryalara güç veriyorsunuz. Böylece deney yapmakla ilgilenen ve meraklı çocukların seveceği bir uygulama olarak listemize giriyor. Ücretsiz olan bu oyun, aynı zamanda Fen dersinin pratiği olarak da karşımıza çıkıyor.
Laser Overload uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
PlayStation 5 Satışları, Xbox Series X’i İkiye Katladı
YouTube, PWA İle Uygulama Gibi Masaüstüne Eklenecek
Huawei, Kendi Bünyesindeki Uygulamaları ‘My Huawei’ Uygulaması Altında Toplayacak