Kitapları dahi çevrimiçi ortamdan okuduğumuz bu dönemde öğrenciler de dersleriyle alakalı olarak ihtiyaç duydukları noktada mobil uygulamalara yönelebiliyor. Bu uygulamalardan biri de Eodev.com Brainly. Tekno Safari editörleri olarak her okul seviyesinden öğrencilere yardımcı nitelikte olabileceğini düşündüğümüz Eodev.com Brainly uygulamasını sizler için inceledik. İşte; ‘Eodev.com Brainly nasıl kullanılır’? ‘Eodev.com Brainly uygulamasında nasıl soru sorulur’? ‘Eodev.com Brainly uygulamasında sorulara nasıl cevap verilir’? ‘Eodev.com Brainly avantajları’ haberimizin devamında.
Çeşitli uygulamaları araştırarak, nasıl kullanacağınızı anlattığımız haber serimizde bu kez Eodev.com uygulamasına yer verdik. Aklınıza takılan soruları sorarak diğer öğrencilerle etkileşim halinde olacağınız uygulamayı anlatırken, avantajları ve dezavantajlarını da göz önünde bulundurduk. Peki; ‘Eodev.com Brainly nasıl kullanılır’? ‘Eodev.com Brainly uygulamasında nasıl soru sorulur’? ‘Eodev.com Brainly uygulamasında sorulara nasıl cevap verilir’? ‘Eodev.com Brainly avantajları’.
Eodev.com Brainly Nasıl Kullanılır?
Uygulamayı açtığınızda ilk olarak karşınıza çıkan ekrandan ‘devam et’ yazan kutucuğa dokunuyorsunuz.
Ardından sağ üstte gördüğünüz ‘kayıt ol’ yazısına geliyorsunuz.
E-mail adresinizi giriyor ve tekrar ‘kayıt ol’ yazan kutucuğa dokunuyorsunuz.
Fotoğrafta gördüğünüz ekrana isminizi giriyor ve ‘devam’ yazısına dokunuyorsunuz. Eğer isminiz başka kullanıcılar tarafından kullanılmışsa uygulama kabul etmeyecektir ve size otomatik olarak başka bir isim önerecektir.
Sonraki adım olarak şifre belirliyor ve yine ‘devam’ yazısına dokunuyorsunuz.
Yaşınızı giriyor ve tekrar devam diyorsunuz.
Öğrenci ve ebeveyn seçenekleri arasında seçim yapıyor ve uygulamanın kullanım şartlarını onaylayarak ‘kayıt ol’ yazan kutucuğa geliyorsunuz. Ben öğrenci olduğumu belirterek devam ettim. Böylece Eodev.com kayıt işlemlerini bitirmiş oluyorsunuz ve uygulamayı kullanmaya başlıyorsunuz.
Kayıt olduktan sonra uygulama sizi keşfet sayfasına yönlendiriyor ve burada ‘şimdi aç’ yazısına dokunarak profil fotoğrafı ekleyebilir veya avatar seçebilirsiniz.
Ben fotoğrafımı uygulamadan seçiyor ve altta yer alan ‘bitir’ yazısına dokunuyorum.
Eodev.com Uygulamasında Sorulara Nasıl Cevap Verilir?
Altta gördüğünüz ‘cevapla’ yazısına dokunduğunuzda karşınıza çıkan soruları cevaplayabilirsiniz. Sorulara cevap verdiğinizde ise puan kazanıyorsunuz. Cevapla seçeneğinde hangi düzeyde sorular görmek istediğinizi üstte yer alan ‘soruları filtrele’ yazısına dokunarak yapıyorsunuz.
Örneğin; ben okul seviyesi olarak üniversite, konu olarak Türkçe’yi seçiyorum ve ‘onayla’ yazısına dokunuyorum. Şimdi bu içerikte ve seviyede sorular ekranımda listelenecektir.
Bu sorular diğer kullanıcıların sordukları sorular. Cevap vermek isterseniz de sorunun üzerine dokunuyorsunuz. Açtığınız soruya cevap vermek için ‘cevapla’ yazan kutucuğa geliyorsunuz. Daha sonra cevabınızı yazıyor ve gönderiyorsunuz.
Eodev.com Brainly Uygulamasında Nasıl Soru Sorulur?
Eğer siz soru sormak isterseniz keşfet ekranında yukarıda gördüğünüz ‘klavye’ simgesine dokunuyorsunuz.
Buraya sorunuzu yazıyorsunuz. Yazdığınız soruya göre bazı sonuçlar çıkıyor. Eğer bu sonuçlar için aradığınızı bulamazsanız altta gördüğünüz ‘+’ simgesine dokunuyor ve sorunuzu soruyorsunuz.
Sorduğunuz soruya cevap verecek olan kişinin kaç puan alacağını da üstte gördüğünüz puan alanından siz belirliyorsunuz.
Daha sonra sorunuzun konusunu belirliyorsunuz.
Böylece sorunuz ekleniyor. Eklenen sorunuzda sağ üstte gördüğünüz paylaşma simgesine dokunarak diğer uygulamalar aracılığıyla arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Bununla birlikte üç nokta olarak gördüğünüz simgeye dokunduğunuzda ise soruyu düzenleyebilir ve yorumları görebilirsiniz.
Yine uygulamada üstte gördüğünüz kamera simgesine dokunduğunuzda ise sorunuzun fotoğrafını çekip gönderebilirsiniz.
Ses kaydı simgesine dokunduğunuzda ise sorunuzu ses kaydıyla sorabiliyorsunuz.
Eodev.com Brainly Ayarlar
Sorunuza gelen cevapları isterseniz altta gördüğünüz kalp simgesiyle beğenebilir, yıldız simgesine dokunduğunuzda ise oylayabilirsiniz.
Altta solda yer alan ‘ben’ simgesine dokunduğunuzda profil bilgileriniz açılacaktır. Burada sağ üstte gördüğünüz ‘kalem’ simgesi aracılığıyla fotoğrafınızı değiştirebilir, birkaç cümleyle kendinizden bahsedebilirsiniz. Takip ettiğiniz ve takipçileriniz de yine burada karşınıza gelecektir.
Bildirimler seçeneğinden sorularınıza gelen cevapları takip edebilirsiniz. Size gelen mesajları buradan görebilir, arkadaşlarınızı davet edebilir, sorduğunuz soruları ve başka sorulara verdiğiniz cevapları görebilirsiniz. ‘Ayarlar’ seçeneğiyle de tema, bildirimler vb. ayarları güncelleyebilir uygulamadan çıkış yapabilirsiniz.
Eodev.com Brainly uygulamasında bir de başarı istatistiğiniz olacak. Fotoğrafta gördüğünüz gibi şu an ben çırak olarak yer alıyorum. Fakat uygulamada yaptığınız işlemler aracılığıyla başarınız yükseliyor. Eodev.com Brainly uygulamasında soru sormak kadar başkalarına yardım etmek de önemli. Bu da diğer kullanıcıların sorulara cevap vermekle başlıyor. Başarı durumunuzu etkileyecek detaylardan biri de sorulara cevap vermek oluyor.
Eodev.com Brainly uygulamasında ilkokuldan üniversiteye kadar okul seviyesinde ve Almanca, Müzik, Türkçe, Matematik, Felsefe olmak üzere pek çok konuda soru sorabiliyor, cevaplayabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu noktada başarılı bulduğum bir uygulama. Fakat uygulamanın dezavantajları arasında ilkokul öğrencisinin kullanabileceği kolaylıkta bir uygulama olmaması yer alabilir. Bu öğrenci özelikle de soru yazarken zorlanabilir veya sorunun fotoğrafını çektikten sonra ayarlama gerekliliği uğraştırabilir. Bu nedenle ebeveyn yardımı gerekecektir. Diğer okul seviyesinden öğrencilerin ise rahatça kullanabileceği bir uygulama. Ayrıca uygulamayı kullandığım sürede sorduğum soruya kısa sürede cevap gelmesi Eodev.com Brainly uygulamasını avantajlı kılıyor.
Eodev.com Brainly uygulamasını Play Store ve App Store‘dan indirebilirsiniz.
Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir: