Koronavirüs salgınının neden olduğu sosyal izolasyon ve karantina çalışmalarının yaygınlaşmasıyla beraber Tekno Safari editörleri olarak evden öğrenme ve çalışmayı kolaylaştıran uygulamalar listesini sizler için derledik.
Dünya geneline hızla yayılan COVID-19 salgını, pek çok ülkede karantina ve sosyal izolasyon çalışmalarının yapılmasına neden oluyor. Durum böyle olunca birçok kişi, günlük aktivitelerini ve sosyal ilişkilerini mobil uygulamalar aracılığı ile gerçekleştiriyor. Hepimizin sağlığı için evde kaldığınız bu süreyi daha verimli kullanabileceğiniz, evden öğrenme ve çalışmayı kolaylaştıran uygulamalar listesi ise şöyle;
1. Notion:
Üretkenliği arttırmayı hedefleyen Notion uygulaması, gündelik hayatınızı kolaylaştırabileceğiniz oldukça kullanışlı bir arayüze sahip. Notlar, takvim, dokümanlar, yapılacak listeleri ve daha aklınıza gelebilecek bir çok farklı başlığı tek bir ekrandan yönetip organize edebilmenizi amaçlayan Notion uygulaması, Airbnb, Intercom, WSJ ve Slack gibi büyük şirketler tarafından kullanılıyor. Kullanıcılar tarafından olumlu yorum almayı başaran uygulama ile belirlediğiniz gruplar arasında görev dağılımı yapabilir, dosyalarınızı yönetebilir, ekibinizin tek bir dosya üzerinde ortak çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ücretsiz üye olabileceğiniz uygulamanın tüm özelliklerini kullanabilmeniz için aylık belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor.
Play Store’dan (Android) uygulamayı indirmek için tıklayın.
App Store’dan (iOS) uygulamayı indirmek için tıklayın.
2. Whereby:
Whereby uygulaması ile ücretsiz olarak 4 kişiye kadar online toplantılar düzenleyebiliyorsunuz. Rekabet ettiği Zoom gibi uygulamalardaki mevcut 40 dakika sınırı ise burada bulunmuyor. Her oda kendi uzantısına sahip ve bu sayede başka kullanıcıların aynı uzantıyı kullanabilmesi söz konusu olmuyor. Uygulamanın mesajlaşma, ekran paylaşımı, kullanıcıları sessize alma ve görüntülere emoji ekleme özellikleri mevcut. Ancak 4 kişiden daha fazla katılımcının bir araya gelmesini isterseniz (12 kişiye kadar) aylık $9,99 gibi bir ücreti ödemeniz gerekiyor.
Play Store’dan (Android) uygulamayı indirmek için tıklayın.
App Store’dan (iOS) uygulamayı indirmek için tıklayın.
3. Forest: Odağınızı Kaybetmeyin:
Odaklanma problemi çeken insanlar için oldukça kullanışlı olan bu uygulama sizlere sanal ağaç yetiştirme olanağı sağlıyor. Ağacı ekmeye başladığınızda yani bir süre belirlediğinizde diktiğiniz fidanın tamamen büyümesi için uygulamadan çıkmamanız gerekiyor. Bu süre içinde uygulamadan çıkıldığında ise ağaç kuruyor. Dikilen ağacı büyütmek için belirlediğiniz vakit aralığında uygulamadan çıkmamanız ve işinizi yapmaya devam etmeniz gerekiyor. Böylece sadece yaptığınız işe odaklanabilir ve başka uygulamaların dikkatinizi dağıtmasından kaçınabilirsiniz. Ağacın büyüme süresi ise sizin belirlediğiniz süreye göre değişiyor. Uygulamadan çıkarsanız ekranınıza “işine geri dön!” ya da “odaklı kal!” gibi bildirimler geliyor ve dikkatinizin dağılmaması için elinden geleni yapıyor. Uygulamayı kullandığınız sürede büyüttüğünüz ağaçlar bir alanda toplanıyor ve ormana dönüşüyor. Ancak bu alan günlük olarak sıfırlanıyor ve böylece her gün yeni bir orman oluşturmak için odaklanma sürenizi başarıyla tamamlamanız gerekiyor.
Play Store’dan (Android) uygulamayı indirmek için tıklayın.
App Store’dan (iOS) uygulamayı indirmek için tıklayın.
4. Pocket:
“Sonradan göz atmak istediğiniz bir şey bulduğunuzda, cebinize atın.” sloganı ile Pocket uygulaması, internet sitelerinde gezerken dikkatinizi çeken, ancak göz atmaya ya da okumaya fırsat bulamadığımız şeyleri, daha sonra görüntülemek için saklamamızı sağlıyor. Oluşturacağınız ücretsiz bir hesap ile biriktireceğiniz tüm içerikleri tek bir yerde saklayabilir ve tüm cihazlardan istediğiniz an bunlara ulaşabilirsiniz.
Play Store’dan (Android) uygulamayı indirmek için tıklayın.
App Store’dan (iOS) uygulamayı indirmek için tıklayın.
5. RescueTime:
RescueTime mobil cihazlarınız ve bilgisayarlarınızda kullanabileceğiniz oldukça etkili bir zaman yönetimi yazılımı. Uygulama, bilgisayar ve telefonunuzdaki aktivitelerinizi sürekli takip ediyor ve günlük hayattaki aktivitelerinizi detaylı bir rapor haline getiriyor. Vaktinizi yönetmekte zorluk çekiyorsanız ve bunların çoğu kendi tembelliğiniz yüzünden oluyorsa bunu düzenlemek için bu uygulamadan destek alabilirsiniz. Uygulama, başlangıç seviyesindeki analizleri ücretsiz olarak yapabilirken detaylı analizler için aylık 9 dolar ödemeniz gerekiyor.
Play Store’dan (Android) uygulamayı indirmek için tıklayın.
App Store’dan (iOS) uygulamayı indirmek için tıklayın.
İlginizi çekebilir:
Zoom’a Alternatif Olabilecek Video Görüşme Programları
Koronavirüs sürecini kolaylaştıracak görüntülü konuşma programları
Microsoft’tan Sonra Skype da Zoom’un Arka Plan Değiştirme Özelliğini Bünyesine Ekledi