goruntulu-konusma-programlari
Okuma Süresi
3 dakika

Etkisini hızla artıran COVID-19, dünya genelinde sosyal izolasyon ve karantina çalışmaları yapılmasına sebep oluyor. Bu durum görüntülü konuşma programları ve uygulamalarına gösterilen talebin de aynı oranda artış görmesine sebep oluyor. Tekno Safari ekibi olarak sosyal izolasyon sürecinde kullanabileceğiniz ve işinizi kolaylaştıracak popüler görüntülü konuşma platformlarını 5 maddede sizler için derledik.

Çin’in Wuhan şehrinden tüm dünyaya hızla yayılan COVID-19, dünya genelinde sosyal izolasyon ve karantina çalışmaları yapılmasına sebep oluyor. Bu durum evden çalışmak zorunda kalan, online eğitim alan ya da yalnızca uzun süredir göremedikleri arkadaşlarını ve ailelerini özleyen kişilerin görüntülü konuşma programları ve uygulamalarına yönelik taleplerinin de aynı oranda artış göstermesine sebep oluyor. Son birkaç haftadır, bu tip uygulamaların kullanım oranlarında ciddi bir zıplama yaşandığı biliniyorSalgınla ilgili kriz tırmanırken bu tip platformlar, hem kişilerin gündelik yaşamları içerisinde devam ettirmek zorunda oldukları bazı işleri sürdürebilmesini mümkün hale getiriyor hem de sosyal izolasyonun had safhaya ulaştığı bir süreç içerisinde, insanların özledikleri kişilerle iletişim kurarak psikolojilerini koruyabilmelerini kolaylaştırıyor. Biz de Tekno Safari ekibi olarak karantina sürecinde kullanabileceğiniz işlevsel ve popüler görüntülü konuşma platformlarını 5 maddede sizler için derledik.  

İşte salgın sürecinizi kolaylaştıracak görüntülü konuşma programları! 

1. Zoom 

zoom

Amerika merkezli bir görüntülü konuşma platformu olan Zoom’un popülaritesinin, salgın süresince ciddi bir patlama yaşadığı biliniyor. Masaüstü uygulaması da bulunan platform, şu anda AppStore ve Play Store’da ücretsiz uygulamalar listesinde ilk 3’e girmiş durumda. Paylaşılan detaylara göre, karantina süreçlerinin başından bu yana platformun günlük kullanım oranları yüzde 300 artış gösterdi. Aynı zamanda programın, günlük aktif kullanıcı sayısının da 22 Mart itibariyle bir önceki yıla göre yüzde 378 artış gördüğü kaydedildi. Aynı oran, aylık bazda ise yüzde 186’lık bir yükselme yaşadı.  

2. Microsoft Skype ve Teams 

microsoft-skype-ve-teams

Listedeki en popüler ve en eski platformlardan biri olan Skype da bu süreçte benzer bir zıplama yaşadı. Microsoftuygulamanın kullanım oranlarının bir ay içerisinde yüzde 70 artış gösterdiğini açıkladı. Şu anda 40 milyon kullanıcısı olan platformun çağrı süreleri de bir ay öncesine göre yüzde 220’lik bir yükseliş gördü. 

Microsoft’un Slack’e rakip olarak daha profesyonel iş ortamları için ürettiği ve görüntülü çağrılarda oldukça fazla kişinin katılımını mümkün kılan “Teams” de salgın sayesinde, aktif kullanıcı sayısında 44 milyonu geçti. Platform, diğer uygulamalara benzer şekilde dosya paylaşımı ve yazışma ortamları gibi pek çok ek özelliği de bünyesinde barındırıyor. 

3. WhatsApp ve Facebook Messenger 

whatsapp-ve-facebook-messenger

WhatsApp ve Facebook, halihazırda geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan ve daha samimi görüşmeler için kullanılan iki platformdu. CEO Mark Zuckerberg de koronavirüs süreciyle beraber, kullanım oranlarında diğer platformlar gibi ciddi bir artış yaşandığını duyurdu. Aktarılan detaylara göre WhatsApp üzerinden yapılan sesli ve görüntülü çağrı sayıları, ikiye katlandı ve yılbaşında yaşanan rekor kullanım oranlarının da oldukça ötesine geçti.  

Facebook Messenger da aynı şekilde, yapılan görüntülü çağrılarda önemli bir patlama yaşadı. Özellikle salgın bilançosunun ağır olduğu İtalya gibi ülkelerde, çok yüksek kullanım oranlarına rastlandı. Zuckerberg, görüntülü çağrılara katılım oranının yüzde 70 yükseldiğine ve bu çağrılarda geçirilen sürenin de ikiye katlandığına işaret etti.  

4. Houseparty 

houseparty

Diğer platformlara oranla popülaritesi son yıllarda oldukça düşmüş olan Houseparty bile bu süreçte tekrar kendini hatırlattı ve indirilme oranlarında ciddi bir yükseliş yaşadı. Mobil ve masaüstü uygulamaları aracılığıyla görüntülü sohbet hizmeti sağlayan programın günlük indirilme rakamları, yaklaşık 1 ay içerisinde 24 bin 795’ten 651 bin 694’e zıpladı. 

Program, 8 kişiye kadar yapılan grup konuşmaları dışında oyun ve interaktif aktiviteler gibi yan özellikleri de bünyesinde barındırıyor.  

5. Google Meet 

google-meet

Google’ın iş dünyası için geliştirilen video konferans hizmetlerine rakip olarak kullanıcı beğenisine sunduğu Meet de yaklaşık 3 senelik ömrünün, en popüler dönemlerinden birini geçiriyor. Diğer Google hizmetleriyle entegre biçimde çalışabilen platform, görüntülü çağrılarda 30 kişiye kadar katılımı mümkün kılıyor. Oldukça sade bir arayüze sahip olan Meet’in, görüntülü konuşmaların yanı sıra mesajlaşma, dosya gönderimi ve sesli arama gibi pek çok özelliğe sahip olduğu da biliniyor.  

Teknoloji haber bülteni için tıklayınız.

Karantina döneminde izleyebileceğiniz en iyi bulaşıcı hastalık filmleri

Netflix Party Nasıl Kullanılır ? Aşama Aşama Netflix Party Kurulumu

Skype kullanıcı sayısı 40 milyonu geçti!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz