Pazar, Eylül 20, 2020
Ana Sayfa Dijital Facebook Hesap Silme, Kapatma ve Dondurma İşlemleri (Resimli Anlatım)

Facebook Hesap Silme, Kapatma ve Dondurma İşlemleri (Resimli Anlatım)

Facebook’a artık veda vaktinin geldiğini düşünenlerden misiniz? Peki, Facebook hesabı nasıl silinir ya da Facebook hesabı nasıl dondurulur? İşte Facebook’ta hesap silme ve Facebook’ta hesap dondurma yöntemleri… Facebook silme, Facebook silme linki, Facebook dondurma linki, Facebook silme kalıcı ve Facebook dondurma nasıl yapılıra dair tüm detaylar.

Facebook hesabınızı çeşitli nedenlerden dolayı dondurmak ya da silmek istiyorsanız bunu kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ancak hesabınızı tamamen silmek istiyorsanız buna dair bilmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Tüm bu detayları ve dondurma, silme yöntemlerini sizler için derledik.

Facebook Nasıl Kapatılır?

Öncelikle, bunun iki yolu vardır. Dilerseniz Facebook hesabınızı daha sonra tekrar kullanmak istediğinizde açmak üzere dondurabilirsiniz. Dondurduğunuz hesabı istediğiniz zaman giriş yaparak açabilir, yine istediğiniz zaman tekrar dondurabilirsiniz. Bununla ilgili bir kısıtlama yoktur. Hesabınızı dondurduğunuzda bilgileriniz Facebook’ta görünmez, herhangi birinden beğeni ya da yorum alamazsınız ancak Messenger uygulamasını kullanarak mesajlaşma işlemine devam edebilirsiniz. Mesajlaşmaya devam etmeseniz de attığınız mesajlar duracak, kaybolmayacaktır.

Eğer hesabınızı tamamen silmek isterseniz bilgilerinizin tamamen silinmesi için talebinizin üzerinden belirli bir süre geçmesi gerekir. Bu süre sonunda hesabınız tamamen silinir ve artık bir daha hiçbir yerde görünmez. Eğer bu süre içinde hesabınıza tekrar giriş yaparsanız silme için başlatılan süre sıfırlanır, hesabınızın silinmesi için tekrar beklemeniz gerekir.

Facebook Hesap Dondurma ve Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Facebook Bilgisayardan Dondurma Ya Da Facebook Bilgisayardan Silme

Facebook kalıcı olarak silme ya da geçici dondurma işlemini bilgisayardan gerçekleştirebilmek için öncelikle Facebook hesabınıza giriş yapmalısınız. Daha sonra aşağıdaki işlemleri tek tek takip etmeniz gerekir.

  • Sağ üst taraftaki oktan ayarlar kısmına gitmelisiniz.

blank

  • Burada sol tarafta bulunan “Facebook bilgilerin” kısmına tıklamalısınız.
  • Daha sonra “Dondurma ve Silme” seçeneğini tıklamanız gerekir.

blank

  • Burada tercihinize göre “Hesabı Dondur” ya da “Hesabı Kalıcı Olarak Silme” seçeneklerinden birini işaretleyerek devam edebilirsiniz.

blank

  • Eğer dondurmayı seçtiyseniz karşınıza çıkan ekranda hesap dondurma nedeniniz sorulur. Belirttiğiniz nedenin büyük bir önemi yoktur, ancak gizlilik gibi konularda endişeniz varsa bu konuda size bilgilendirme yapılır.
  • Eğer seçenekler arasında yer alan bir gerekçeniz varsa bu nedeni işaretlemenizde fayda vardır. Nedeninizi seçtikten sonra “Dondur” dediğinizde hesabınız dondurulacaktır.

blank

  • Facebook hesap silme işleminde ise birkaç uyarı ile karşılaşacaksınız. Hesabınızı sildiğinizde tüm verilerinizin kaybolacağı bilgisi size iletilir.
  • Messenger verilerinizin kaybolmamasını isterseniz hesap dondurma seçeneği sunulur.
  • Şayet hesabınızı silme konusunda kararlıysanız Facebook’ta yapmış olduğunuz tüm paylaşımlara dair bilgilerinizi indirebilirsiniz. “Bilgilerini indir” diyerek bu verileri muhafaza edebilir ve silme işlemine öyle devam edebilirsiniz.
  • “Hesabı sil” dediğinizde işleme devam edilir.

blank

  • Hesabın size ait olduğunu onaylamanız için şifrenizi tekrar girmeniz istenir. Şifrenizi girdikten sonra devam etmelisiniz.

blank

  • Son çıkan ekranda silme işleminin 30 gün süreceği ile ilgili bilgi verilir. Devam ederseniz bu 30 günlük süre başlatılmış olur. Eğer bu süre içinde hesabınıza tekrar giriş yaparsanız silme işlemi iptal edilir. Dilediğiniz zaman tekrar silme işlemini gerçekleştirebilir ve gerekli 30 günlük süreyi yeniden başlatabilirsiniz. Yani Facebook 14 gün beklemeden silme gibi bir seçenek şu anda yoktur.

blank

Facebook Telefondan Dondurma Ya Da Facebook Telefondan Silme

Eğer hesabınızı akıllı telefonunuz üzerinden dondurmak ya da silmek istiyorsanız şu yolları izlemelisiniz:

  • Facebook uygulamasına girdikten sonra sağ üst kısımda bulunan bölmeden “ayarlar ve gizlilik > ayarlar” seçeneğine tıklamalısınız.

blank

  • “Facebook bilgilerin” bölümüne inerek “Hesap sahipliği ve kontrolü” seçeneğine tıklayın.

blank

  • Karşınıza çıkan ekranda “Dondurma ve silme” seçeneği ile ilerlemelisiniz.

blank

  • “Hesabını dondur” ya da “Hesabı sil” seçeneklerinden yapmak istediğiniz işlemi seçerek ilerlediğinizde hesabınız dondurulacak ya da silinecektir. Facebook hesap silme mobil işlemi için burada “hesabı sil” butonuna tıklamanız gerekir.

blank

Hesabınızı dondurmak ya da silmek amacıyla Facebook’a giriş yapmak için TIKLAYINIZ!

Messenger Dondurma ve Messenger Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Messenger Facebook’taki kişilerle mesajlaşmak için kullanılan ayrı bir uygulamadır. Tüm sohbetler burada muhafaza edilir. Ancak Facebook hesabını dondurmak Messenger hesabını da dondurmak anlamına gelmez, bu işlemi ayrıca gerçekleştirmek gerekir. Aynı şekilde Facebook hesabı silindiğinde Messenger’ın da ayrıca silinmesi gerekir. Messenger’ı akıllı telefonunuz aracılığı ile dondurmak ya da silmek için şu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz:

  • Messenger uygulamasını açtıktan sonra sol üst köşedeki fotoğrafınıza tıklamalısınız.

blank

  • Karşınıza aşağıdaki ekran gelecek. Ekranı aşağıya doğru kaydırın.

blank

  • Hesap ayarları yazısına dokunun.

blank

  • Yine aşağıya inerek “Hesap sahipliği ve kontrolü” kısmına gelmelisiniz.

blank

  • “Dondurma ve silme” seçeneğine tıklayarak devam edin.
  • Burada birkaç uyarı ile karşılaşacaksınız. Messenger’ı dondurabilmek için önce Facebook hesabınızı dondurmanız gerektiği, silmek için de önce Facebook hesabınızı silmeniz gerektiği bilgisi verilir.
  • Eğer bunları gerçekleştirdiyseniz dondurma ya da silme işlemlerinden istediğinizi seçerek devam edebilirsiniz. Ancak Facebook hesabınızı henüz dondurmamış veya silmemişseniz en alt kısımda bulunan “Facebook hesabı dondurma ve silme işlemine devam et” yazısına tıklayarak önce bu gerekli işlemi gerçekleştirmeniz gerekir.

blank

  • Messenger’ı dondurduğunuz takdirde tarafınıza kimse mesaj atamaz. Tekrar açtığınızda yeniden mesajlaşmaya başlayabilirsiniz. Silme işleminde ise tüm verileriniz kaldırılır ve geri dönüşü yoktur.
blank

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Observer: System Redux’ Oyununun Çıkış Tarihi Belirlendi

"Bloober Team" tarafından geliştirilen 'Observer: System Redux' oyununun çıkış tarihi belirlendi. Oyun, 10 Kasım 2020 tarihinde oyun-severlerin beğenisine sunulacak. "Bloober Team", 'Observer: System Redux' oyununun...

‘Call of Duty: Black Ops Cold War’ PC Açık Beta, 15 Ekim’de Başlıyor!

'Activision' oyun stüdyosu tarafından geliştirilen ve en son PlayStation 5 etkinliğinde Trabzon'un da yer aldığı bir oynanış videosu gösterilen 'Call of Duty: Black Ops...

ABD Yönetimi, TikTok ve Oracle Arasındaki Anlaşmaya Onay Verdi 

Donald Trump, ABD yönetiminin TikTok ve Oracle arasındaki anlaşmaya onay verdiğini açıkladı. Çin hükumetinin, ikili arasındaki anlaşmayı onaylayıp onaylamayacağı ise henüz bilinmiyor.   ABD Başkanı Donald Trump’ın; kullanıcı verilerini Çin hükumetine ilettikleri gerekçesiyle TikTok ve WeChat hakkında iki adet kararname...

James Dyson, Tarım ve Teknoloji Arasındaki İlişkinin Geleceği ile İlgili Konuştu 

Dyson’ın kurucusu James Dyson, tarım ve teknoloji alanları arasındaki ilişkinin geleceği ile ilgili The Times’a konuştu. Açıklamalarında çocukluğunun tarım alanlarına yakın bir bölgede geçtiğinin altını çizen Dyson, 2013 yılından bu...

Telefonların Eskimediği ilk Apple Event, CoD Trabzon, Amazon Prime Türkiye – DigiToll #33 Yayında!

Tekno Safari editörlerinin haftanın öne çıkan haberlerini ve dijital dünyada en çok konuşulan konuları derlediği DigiToll’ün 33. bölümü, “Tekno Safari” YouTube kanalında yayınlandı. Her Pazar izleyicisiyle buluşan teknoloji haber...