Google’ın 2.1 milyar dolara satın aldığı FitBit, sağlık alanına verdiği önem ile biliniyor. Biz de en son satışa sunulan FitBit’i inceledik. FitBit Versa 3 alınır mı? FitBit Versa 3 kullanışlı mı? FitBit Versa 3 özellikleri neler? Tüm detaylar FitBit Versa 3 inceleme yazımızda…
Gelecekte en önemli teknoloji dallarından biri olacak giyilebilir teknolojinin önemini büyük firmaların bu dala yaptığı yatırımlarla açık şekilde fark ediyoruz. Günümüzde de popülaritesi yavaş yavaş artan giyilebilir teknoloji ürünlerinin başını ise akıllı bileklikler, akıllı saatler ve kablosuz kulaklıklar çekiyor.
Akıllı bileklik ve akıllı saatlerin çoğunlukla aktivite takibi alanına yoğunlaştığını görüyoruz. Böylece kolumuzdan bildirimlerimizi takip etmenin yanında, günü ne kadar aktif geçirdiğimizi ya da uykumuzun verimini de takip edebiliyoruz. Akıllı saatlerin aktivite takibi konusundaki gelişmesine öncü firmalardan biri olan FitBit, 2021 yılı başında dev şirket Google tarafından 2.1 milyar dolara satın alındı. Biz de bu yazımızda firmanın en son çıkardığı akıllı saati olan Versa 3’ü inceleyeceğiz. Versa 3’ü yeterli bir süre kullandıktan sonra, saatle ilgili kullanıcı deneyimlerimizi ve saate dair notlarımızı FitBit Versa 3 inceleme yazımızda sizlere aktarmaya çalışacağız.
Bir süre önce Tekno Safari YouTube kanalımızda da FitBit Versa 3 İnceleme videomuzu sizlere sunmuştuk. Bahsi geçmişken, hala abone değilseniz kanalımıza buradan abone olmanızı şiddetle öneririm. Şimdi de teknosafari.net okurları için bir kez daha ürünü FitBit Versa 3 İnceleme yazımızda ele alıyor, önde gelen akıllı saat markasının son çıkardığı bu saat hakkındaki detayları sizlerle paylaşıyoruz. Merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını FitBit Versa 3 inceleme yazımızda bulacaksınız. Haricen bir sorunuz varsa da YouTube kanalımızdaki FitBit Versa 3 İnceleme videomuzun yorum kısmında bize ulaştırabilirsiniz.
FitBit Versa 3 Tasarım
FitBit Versa 3 Tasarım olarak köşeli bir dizayn anlayışı benimsemiş bir akıllı saat. Akıllı saati yuvarlak ya da köşeli olarak sevmek tamamen tercih unsuru olsa da saatin diğer saatlerden farklı olarak eni boyu eş olan kare şeklindeki tasarımı sade ve şık. 40 gram ağırlığında olan ve üzerinde düğme bulunmayan yapısı ve köşeden köşeye kadar uzanan eşit çerçeveli ekranıyla oldukça premium görünüyor.
Görüntüsü gibi hissiyatı da oldukça kaliteli. Saatin gövdesi alüminyumdan üretilmiş. Versa 3 ile yeni nesil bir kordon bağlantı tasarımına geçildiği görülüyor. Eski modellerdeki görece daha zor pimli yapıya göre çok daha pratik olan bu yapı, bir düğme yardımıyla kordonun saat gövdesinden ayrılabiliyor. Aynı zamanda bu yeni kordonlar eskilerine oranla daha yumuşak bir materyalden üretilmiş. Kordonların Versa 3’ten daha yetenekli olan Sense ile ortak kullanıldığını belirtelim. Kutusunun içerisinden 2 farklı boyda kordon çıkıyor, bu sayede bilek genişliğinize göre tam uyacak şekilde ayar sağlayabiliyorsunuz. Cihazın yanında gelen kordonlar cihazın gövde rengine göre siyah, mavi ya da pembe renkte geliyor.
FitBit Versa 3 Ekran
Cihazın ekranının köşelere kadar uzandığını ve eşit çerçeveli olduğunu belirtmiştik. Saatin yuvarlak köşeli bir kare şeklinde olması neticesinde (Eng: Squircle) ekran da ayı şekle sahip. AMOLED yapıda olan bu ekran 1.58 inç boyutunda ve Corning Gorilla Glass 3 camla korunuyor.
FitBit Versa 3 ekran üzerinden komut girişi ön planda tutularak üretilmiş bir saat. FitBit’in tuşsuz bir cihaz üretmek amacı olduğu biliniyor ve bu cihazda da fiziksel bir düğme yerine, daha önce başka cihazlarda gördüğümüz şekilde basınç hassasiyetli bir sanal düğme cihazın gövdesine yerleştirilmiş.
FitBit Versa 3 Batarya Performansı
Ekranın AMOLED olması sayesinde sürekli açık ekran modunu destekliyor. FitBit tarafından saatin batarya ömrü 6+ gün olarak belirtilmiş. Biz yaptığımız testlerde sürekli ekran modu açık olarak kullandık ve yaklaşık 4 günlük bir batarya ömrü yakalamayı başardık. Bu noktada, FitBit’in yeni bir şarj aleti getirdiğini ve bu şarj aletiyle hızlı şarj desteğinin de geldiğini de belirtmekte fayda var çünkü bu sayede saat %10’dan %80’e kadar 40 dakikada şarj oluyor.
Hızlı şarj desteği olması ve pil ömrünün saatin özellikleri göz önünde bulundurulduğunda uzun olması sayesinde FitBit Versa 3 batarya performansı açısından çoğu kullanıcısını tatmin edebilecek kabiliyette. Cihazın dahili GPS’i, sürekli açık ekranı, hatta sürekli açık bir nabız sensörü bulunmasına rağmen, batarya performansının aynı donanımdaki pek çok saate göre daha iyi olmasının sebebi ise bariz şekilde FitBit’in yeni yazılımı.
FitBit Versa 3 Özellikleri
FitBit Versa 3 ve Sense ile sunduğu yeni yazılımda Google WearOS’a daha çok yaklaşmış durumda. Ana ekranda soldan içeri kaydırarak hızlı kontrollere, aşağıdan yukarı kaydırarak etkinliklere, yukarıdan aşağı kaydırarak bildirimlere ve sağdan sola kaydırarak da diğer ekran kısayollarına ulaşabiliyorsunuz. Yeni yazılımda ayrıca Amazon Alexa ve Google Asistan desteği de eklenmiş durumda. Telefon üzerindeki uygulama mağazasından saate uygulamalara kurabiliyor yeni arayüzler seçebiliyorsunuz. Saat ise 5 adet arayüzü kendi hafızasında tutabiliyor ancak saat üzerinden uygulama kurmak mümkün olmuyor. Ayrıca saatin Türkçe dil desteği olmadığını da bu noktada ekleyelim.
FitBit diğer tüm ürünleri gibi Versa 3 de fitness ve sağlıklı yaşama odaklanmış bir akıllı saat. O yüzden sürekli olarak fiziksel aktivitelerinizi 20’den fazla spor modunda kayıt altına alıyor. Böylece ana ekranda aşağıdan çekerek ulaştığınız etkinlik sekmesinde yaptığınız sporları ve sürelerini görebiliyoruz. Ayrıca FitBit Premium üyeliği alarak çok daha fazla detaya, kişisel önerilere ve Premium üyelerine özel saat kadranlarına erişebiliyorsunuz.
Ayrıca saat üzerinden Spotify uygulaması yardımıyla müzik kontrollerini gerçekleştirebiliyorsunuz. Deezer uygulamasında favori listenizi indirmek de mümkün ancak Spotify şimdilik saat hafızasına müzik indirmeyi desteklemiyor. Gövdesindeki dahili hoparlör ile indirdiğiniz müzikleri dinleyebildiğiniz gibi, mikrofonu da olması neticesinde çağrılarınızı yanıtlayıp saat üzerinden telefonla görüşebiliyorsunuz. Ayrıca, yalnızca android telefonlarda olmak üzere gelen mesajları ister uygulamadan ayarladığınız hızlı yanıtlarla ister sesli dikte ile yanıtlayabiliyorsunuz,
FitBit Versa 3 Özellikleri itibarıyla yetkin ancak FitBit Google tarafından satın alındığı için artık saatlerinde WearOS kullanılması bekleniyor. Dolayısıyla pek çok özelliğinin WearOS’a entegrasyonu da gerekecek.
Saatin düğmesiz yapısı sayesinde 5 ATM (~50 Metre) su basıncına dayanıklı. Versa 3 modeliyle yeni olarak gelen dahili GPS özelliği sayesinde ise etkinliklerinizi telefonunuzu yanınıza almadan takip edebilirsiniz. Ayrıca VO2Max ölçümü yapabildiğini de belirtelim.
FitBit Versa 3 Alınır mı?
Eni boyu bir, düğmesiz, sade ve şık FitBit Versa 3 alınır mı? Akıllı saatten esas beklentiniz, etkinliklerinizi takip etmesi ise, FitBit Versa 3 kesinlikle göz önünde bulundurulmalı. Saatin 2000-2500 ₺ fiyat bandında bulunabildiğini belirtelim. Ancak bütçenizi esnetebiliyorsanız Versa 3’ün kendisinden daha fazla sensöre sahip hatta stres seviyenizi bile ölçebilen Sense adında 500-600 ₺ kadar daha pahalı bir kardeşi de var.
Ayrıca FitBit Versa 3 İnceleme vidoesunu izleyebilirsiniz.
İlginizi çekebilir:
Fitbit Charge 5 Akıllı Bileklik Tanıtıldı
Google, Giyilebilir Teknoloji Şirketi Fitbit’i Resmen Satın Aldı
Fitbit ’in Hem Şık Hem de Özellikleriyle Dikkat Çeken Yeni Bilekliği Luxe Tanıtıldı