WhatsApp gizlilik sözleşmesinin gündeme gelmesiyle birlikte pek çok kullanıcı alternatif uygulamalara yönelmişti. WhatsApp’da gelinen son durum her ne kadar muamma olsa da, kullanıcılar hala güvenli sohbet edebilecekleri uygulamaları arıyorlar. Bu nedenle Tekno Safari editörleri olarak bu uygulamaları sizler için listeledik. İşte; ‘Güvenli sohbet için kullanılabilecek mobil uygulamalar’. ’Güvenli ve gizli mesajlaşma uygulamaları’. ‘WhatsApp yerine kullanabileceğiniz uygulamalar’. ‘En güvenli mesajlaşma uygulamaları’. ‘WhatsApp benzeri uygulamalar’.
Telegram, Signal başta olmak üzere WeChat, Wire ve Viber uygulamalarından da kısaca bahsettik. İşte; ‘Güvenli sohbet için kullanılabilecek mobil uygulamalar’. ’Güvenli ve gizli mesajlaşma uygulamaları’. ‘WhatsApp yerine kullanabileceğiniz uygulamalar’. ‘En güvenli mesajlaşma uygulamaları’. ‘WhatsApp benzeri uygulamalar’.
Güvenli Sohbet İçin Kullanılabilecek Mobil Uygulamalar
‘Güvenli sohbet için kullanılabilecek mobil uygulamalar’. ‘’Güvenli ve gizli mesajlaşma uygulamaları’. ‘WhatsApp yerine kullanabileceğiniz uygulamalar’. ‘En güvenli mesajlaşma uygulamaları’. ‘WhatsApp benzeri uygulamalar’ haberimizin devamında.
Telegram
WhatsApp gizlilik sözleşmesinin gündeme oturmasıyla birlikte en çok indirilen uygulamaların başını elbette Telegram çekti. İş hayatından, arkadaşlarımıza, ailemize ve hatta siyasetçilere kadar pek çok kişinin tercihi Telegram oldu. WhatsApp alternatifi olarak hayatımıza hızlı bir giriş yapan Telegram, ‘güvenli sohbet için kullanılabilecek en iyi mobil uygulamalar’ listemizde de ilk sırayı alıyor. WhatsApp sohbet geçmişinizi de taşıyabildiğiniz uygulama, hızlı, güvenli ve eğlenceli, basit ve gizliliğe önem veren bir sohbet ortamı sağlıyor. Telegram uygulamasının getirdiği yenilikler arasında ise, oluşturduğunuz grup ve gizli sohbetleri tüm taraflardan arama geçmiş izi bırakmadan silebilmek, yeni kullanıcıları tek dokunuşla selamlamak, ünlü kişilerin veya kuruluşların kimliğine bürünen sahte grupları veya kanalları bildirmek, sesli sohbetlerde katılımcıların ses seviyesini ayarlamak yer alıyor.
Telegram uygulamasını Play Store ve App Store‘dan indirebilirsiniz.
Signal
‘Güvenli sohbet için kullanılabilecek mobil uygulamalar’ listemizde sırada ‘Signal’ uygulamasıyla devam ediyoruz. Elon Musk’ın önermesi nedeniyle de kullanıcıların akın ettiği Signal, Telegram uygulamasına kıyasla gizlilikle bir adım daha önde olduğunu söyleyebiliriz. Gelişmiş gizlilik koruma teknolojisine sahip olan Signal, gizliliğin kendisinin bir çalışma şekli olduğu ifadesiyle de kullanıcılara hizmet veriyor. Bu uygulamada sohbetlerinizin ekran görüntüsü alınmasını engelleyebilir ve iletilerinizin kaybolma süresini belirleyebilirsiniz. Ayrıca, uygulamada sohbet ettğiniz kişiyle güvenlik numarasını doğrulayabilirsiniz. Doğruladığınız bu numarayı kişinin cihazındaki numaralarla karşılaştırabiliyorsunuz. Güvenlik numarası değiştiğinde uygulamadan bildiri alıyorsunuz, böylece sohbet ettiğiniz kişiyle olan gizliliğinizi kontrol edebiliyorsunuz. Güvenlik numarasının püf noktası ise; sık sık ve kolay değişebilen bir numara olmamasında yatıyor. Yani bir kişinin güvenlik numarası sık sık değişiyorsa, bu durumda ters giden bir şeyler vardır ve dikkat etmeniz gerekmektedir.
Signal uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
BİP
Listemizde sırada ‘BİP’ uygulamasına yer veriyoruz. BİP, Telegram ve Signal kadar tercih edilmedi fakat, WhatsApp alternatifi olarak güvenle sohbet etmek için kullanılabilecek en iyi mobil uygulamalar olarak adından söz ettirdi. BİP uygulamasının farkı ise; kullanıcıların sohbetin yanı sıra para transferi de yapabilmesi oldu. Uygulamada kartınızı tanımlıyor ve ardından 200 TL’ye kadar veya siz bir tutar girerek para transferi yapabiliyorsunuz. BİP uygulamasının bir de acil durum özelliği bulunuyor. Acil durum butonuna basarak yardım isteyebileceğiniz bir acil durum numarası ekliyorsunuz veya 112, 155, 184 gibi numaraları kısa yoldan anında arayabiliyorsunuz.
BİP uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Listemizde, bahsedeceğimiz bir diğer uygulama da ‘WeChat’. Bu uygulamada hem sohbet edebilir hem de haber okuyabilirsiniz. Aynı zamanda 500 kişiye kadar grup oluşturabilir, 9 kişiye kadar da görüntülü arama grubu oluşturabilirsiniz. WeChat uygulamasını diğer mesajlaşma uygulamalarından ayıran şey ise; ücretli olmasıdır. Ayrıca, resmi hesapları takip edebilir, çeşitli oyunlar oynayabilirsiniz.
WeChat uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Dedi
Yerli bir uygulama olmasıyla da bilinen ‘Dedi’, ‘güvenli sohbet için kullanılabilecek en iyi mobil uygulamalar’ arasında yer alıyor. Dedi uygulamasında da iletilerinizin kaybolma süresini ayarlayabilir, herhangi bir sohbetinizi e-posta olarak gönderebilir, bir PİN belirleyebilir, ekran görüntüsü alınmasını engelleyebilirsiniz.
Dedi uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Wire
WhatsApp’a alternatif uygulamaların kıyasıya yarıştığı dönemde muhtemelen adını duymadığınız bir uygulamayla listemize devam ediyoruz. ‘Wire’ gizlilik odaklı bir mesajlaşma uygulamasıdır. Diğer uygulamalarda olduğu gibi uçtan uca şifreleme özelliği bulunan Wire, mesajlarınızı okuyamaz, verilerinizi kimseyle paylaşmaz. Tablet ve bilgisayarlar da senkronize olabilen uygulamada 128 kişiye kadar grup sohbeti kurabiliyorsunuz. Aynı zamanda gönderdiğiniz iletilerin ne kadar görüneceğini de siz belirleyebiliyorsunuz.
Wire uygulamasını Play Store ve App Store‘dan indirebilirsiniz.
Viber
Yine bir mesajlaşma uygulaması olan ‘Viber’de 250 kişiye kadar grup sohbeti oluşturabilir, 30 saniyelik anlık videolar çekebilirsiniz. Konuştuğunuz kişileri güvenlik gereği manuel olarak doğrulayan uygulamanın gizli sohbet özelliği de bulunuyor. Ayrıca, arkadaşlarınızla uygulamada yer alan oyunları oynayabiliyorsunuz.
Viber uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
Facebook, 2022 Yılında Piyasaya Yeni Bir Akıllı Saat Sürmeyi Planlıyor
HBO Max, Haziran Ayında ABD Dışındaki Küresel Pazara Açılmaya Başlayacağını Açıkladı
Jay-Z ve Twitter CEO’su Jack Dorsey, Yeni Bir Bitcoin Gelişim Fonu Kuracak
Listede status uygulamasının yer almaması üzdü kendisi blockchain alt yapısını kullanıyor ve yukarıdaki tüm programlardan daha güvenli.