Hepsiburada Yerel Üreticiye Destek Programı Başlattı
Okuma Süresi
4 dakika

Hepsiburada, TOBB ve 365 Oda/Borsanın iş birliğiyle yerel üreticiye destek programı başlattı. HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı ile yerel üreticileri destekleyen online alışveriş markası, bulunduğu bölge sınırlarında kalmış yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri Türkiye’nin dört bir köşesindeki tüketicilere ulaştıracak.  

Hepsiburada yerel üreticiye destek programını başlattı. İlk etapta Türkiye’nin 81 ili ve 971 ilçesinin tamamında en az 1 yerel üreticiyi programa dahil edecek olan Hepsiburada, yerel, sürdürülebilir kalkınma hamlesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu programla, Ezine peynirinden, Kayseri pastırmasına, Ayvalık zeytinyağından, el dokuması Keşan yün halısına kadar Oda ve Borsalar başta olmak üzere tescili alınmış coğrafi işaretli yöresel ürünlerin müşterilere tek tıkla ulaştırılması sağlanacak.  

Lansmana Özel 10 Bin Liraya Kadar Yüzde 1 Komisyon 

Yöresinde üretim yapan vergi mükellefi KOBİ’ler, kadın girişimciler, kooperatifler, geleneksel Türk el sanatları üretimi yapan esnaflar, tamamen menşeine özgü sanayi, gıda, el emeği ürün üreten herkesin yararlanabileceği program kapsamında üreticilere, lansmana özel 10 bin liraya kadar yüzde 1 komisyon oranı uygulanacak. Üreticilerin ve satıcıların ayrı bir sayfada listelenerek ihtiyaç sahipleriyle daha kolay buluşmasının sağlanacağı programda e-ticarete aşina olmayan satıcılar için de özel eğitimler verilecek. Çağrı merkezi desteği ile kayıt aşaması ve katalog ürün listeleme süreçlerinin kolaylaştırılması amaçlanırken yerel üreticilere reklam, kargo, fotoğraflama başta olmak üzere birçok avantajlardan yararlanma fırsatı da sunuluyor. 

Yerel Üreticiye Özel Destekler  

Hepsiburada yerel üreticiye destek programı dahilinde 100 ürüne kadar ücretsiz fotoğraf çekimi desteği sunarken kurumsal fiyatlar üzerinden indirimli kargo imkânı da sağlıyor. Ana sayfada daimi görünürlük, dijital reklam ve banner desteği sayesinde yerel üreticilerin ihtiyaç sahipleriyle daha kolay buluşabildiği programla geleneksel, kültürel veya sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin ve sanatların e-ticaret yoluyla tanıtımları yapılarak bilinirliğin arttırılmasına destek olmak amaçlanıyor. Aynı zamanda TOBB’a bağlı 365 Oda ve Borsanın iş birliğinde içerik yönetimi, ürün girişi, sipariş süreç yönetimi, 360 derece mağaza paneli, kampanya ve indirimlerin planlanması, satışları arttıracak öneriler gibi konularda ücretsiz eğitim desteği de veriliyor.

“Coğrafi İşaretli Ürünlerin Üretimini ve Tüketimini Artırmamız Gerekiyor” 

HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı’nın lansmanında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ”Anadolu, 12 bin yıllık geçmişiyle onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafya. Bünyesinde binlerce yöresel ürünü barındırmakta. Biz de Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte, yöresel ve geleneksel değerlerin coğrafi işaretini alarak bu değerlerimizin katma değerini artırıyor, ticari değer kazandırıyoruz. Şu ana kadar koruma altına alınan 783 coğrafi işaretin, başvuru süreci devam eden 734 coğrafi işaretin yüzde 40’ı Oda ve Borsalarımız tarafından sahiplenildi. Avrupa Birliği’nde Türkiye’nin 7 coğrafi işareti tescilli durumda, bunlardan 5’ini yine Oda/Borsalarımız tarafından tescil ettirildi. Ama bu değerlerimizi tanıtıp pazarlayamazsak, ekonomiye kazandıramazsak hiçbir kıymeti yok. Bu kapsamda bugün lansmanını yaptığımız HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı’nın üreticilerimizin yeni pazarlar bulmasına ve tüketicilere doğrudan ulaşmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Yıl boyunca Oda ve Borsalarımız kanalıyla gerçekleştireceğimiz etkinliklerle, yerel üreticilerimizin ürettikleri ürünlerin gerçek değerinde pazarlanmasına katkı sağlayacak, girişimcilerimize yeni fırsatlar sunacağız” dedi. 

“Yerel Ekonomilerin Gelişmesine Destek Oluyoruz” 

Lansmanda, Türkiye’nin Hepsiburada’sı olarak yapıcı iş modeliyle on binlerce perakendeci işletmeyle el ele vererek e-ticaret ekosistemini büyütmeye devam ettiklerini dile getiren Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan ise, “Kurum kültürümüzde paydaşlarımızla büyümek ve gelişmek var. Bu anlayışla oluşturduğumuz pazar yeri modelimizle hem işletmelerin hem de ülke ekonomisinin gelişimine ivme katacak yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bir yandan da ülkemizin küçük işletmelerin kalkınmasını destekleyen politikaları çerçevesinde aksiyonlar alıyoruz. HepsiTürkiye’den Programı da bunun bir parçası. Yerli üreticilerimizi destekleyerek, onların ve yöresel ürünlerin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağına inanıyoruz. Daha önce e-ticaret yapmamış yöresel ürün üreten yerel üreticilerimize platformumuz üzerinden e-ticaret fırsatı sağlayarak güçlü pazarlama ve markalaşma desteğimizle birlikte Türkiye geneline erişim imkânı sunuyoruz. Böylece milli hazinelerimizin, geleneksel, kültürel ve sanatsal değerlerimizin geleceğe taşınmasına da ön ayak oluyoruz” şeklinde konuştu. 

Satmak da Almak da Birkaç Tık Uzağınızda 

Seçtiği ürünü, kendi yerinden ve bölgesinden almak isteyenler, HepsiTürkiye’den  sayfasındaki tüm ürünlerin sol köşesinde ürünün geldiği il ve ilçesini görebiliyor, alışveriş yaparken ürünün üretildiği coğrafyayı görerek kendisine uygun tercihi yapabiliyor. Böylece yöresel ürünlere kolayca, tek tıkla ulaşabilen tüketiciler, yerel üreticilerden alışveriş yaparak yerel ekonominin canlanmasına ve dolayısıyla ülke ekonomisine katkı sağlanmasına da destek oluyor. 

Üretildiği yörenin karakteristik özelliklerini taşıyan yöresel ürünleri HepsiTürkiye’den satışa sunmak için Hepsiburada iş ortağı olmak gerekiyor. Hepsiburada iş ortağı olan yerel üreticiler, ardından pazaryerinde mağazasını açıp mağaza yönetim panelinden “Yöresel ürün satışı yapmak istiyorum” başlığı altından talep oluşturarak programa katılabiliyor. Üreticiler programa katıldıktan sonra HepsiTürkiye üzerinden satışa başlayabiliyor. Hepsiburada pazaryerinde mağazası olan KOBİ, yerel üretici veya girişimcilerinse, üretildiği yörenin karakteristik özelliklerini taşıyan yöresel ürünlerini satmak için satıcı paneli üzerinden talep oluşturmaları yeterli.  

İlginizi Çekebilir:

Türkiye ’de Günlük 6,2 Milyon Adet E-Ticaret Siparişi Veriliyor

Haziran Ayında En Çok Kazanan Mobil Oyunlar Belli Oldu

Oppo A54 PUBG , batarya ve kamera performansı nasıl? Alınır mı? Oppo A54 inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz