Huawei HarmonyOS İşletim Sistemi
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
1 dakika

Huawei CEO’su Richard Yu, Çin merkezli akıllı telefon üreticilerine şirketin kendi işletim sistemi ‘HarmonyOS’ ile ilgili bir çağrıda bulundu. Bu şirketlerin, ABD hükumeti tarafından Huawei’ye benzer bir ambargoya maruz bırakılması durumunda ‘HarmonyOS’a geçebileceklerini belirten Yu; şirketlere bu tip bir geçiş sürecinde destek olacaklarının da altını çizdi.  

Huawei CEO’su Richard Yu, Çin merkezli akıllı telefon üreticilerine şirketin kendi işletim sistemi ‘HarmonyOS ile ilgili bir çağrıda bulundu. Bu şirketlerin, ABD hükumeti tarafından Huawei’ye benzer bir ambargoya maruz bırakılması durumunda ‘HarmonyOS’a geçebileceklerini belirten Yu; Google servislerine olan bağımlılığın azaltılması gerektiğine işaret etti. Şirket CEO’su ayrıca, ‘HarmonyOS’a geçmek isteyen şirketlere bu tip bir geçiş sürecinde destek ve yardımcı olabileceklerinin de altını çizdi.  

Yu, açıklamasında ‘Huawei Mobil Servisleri’ne yönelik de bir çağrıda bulundu. ‘HarmonyOS’ işletim sistemi ve ‘Huawei Mobil Servisleri’ kullanılarak Google’ın tekeline olan bağımlılığın azaltılabileceği dile getirildi. Diğer yandan; söz konusu açıklama, Richard Yu’nun Çinli şirketlere ‘HarmonyOS’ ve ‘Huawei Mobil Servisleri’ ile ilgili ilk çağrısı olmadı. Şirket CEO’su; daha önce de bu şirketleri, Huawei’nin işletim sistemi ve mobil servislerini kullanmaya davet etmişti. Fakat yapılan çağrıya, hiçbir Çin merkezli teknoloji devinden yanıt gelmemişti. Şirketin işletim sistemi ve mobil servislerinin, henüz beklentileri karşılayabilecek seviyede olmadığı ifade edilmişti. 

Huawei, ‘HarmonyOS’ ve ‘Huawei Mobil Servisleri’ üzerindeki vurguyu artırıyor

Huawei Mobil Servisleri

Diğer yandan; ‘HarmonyOS’ işletim sisteminin diğer cihazlarda kullanılabilmesi için sistemin, diğer işlemcilerle çalışacak kadar esnek ve açık kaynaklı olması gerekiyor. Huawei ise birkaç sene içerisinde, bu durumun mümkün olabileceğine işaret ediyor. Şirket, bir süredir Google ile yaşadığı kriz nedeniyle ‘Android’ servislerini kullanamıyor. Bununla birlikte, ABD’nin 2019 yılında uygulamaya başladığı ambargo da Huawei’nin tedarik zinciri ve üretim kapasitesini önemli oranda etkiliyor. Bu nedenle; Çin merkezli teknoloji devinin, kendi yazılımını geliştirmeye odaklandığı ve ‘HarmonyOS’ ile ‘Huawei Mobil Servisleri’ üzerindeki vurguyu artırdığı biliniyor.  

Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Tencent Oyunları, Huawei Uygulama Mağazasına Tekrar Eklendi! 

Xiaomi Mi 11, Performans Testinde Huawei Mate 40’ın Gerisinde Kaldı

Huawei’nin İlk Kirin 990’lı Dizüstü Bilgisayarının Özellikleri Ortaya Çıktı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz