IBM Dijital Eğitim Platformu
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

IBM, 2020 yılının ilk yarısında kullanıma sunduğu ücretsiz dijital eğitim platformu ‘Open P-TECH’ bünyesine Türkçe dil desteği eklediğini duyurdu. Söz konusu hamle ile IBM, katılımın artmasını desteklemeyi ve gençlerin dijital dönüşümü yönetebilecek becerilerle donanmasına katkı sağlamayı hedeflediğine işaret etti.  

IBM, 2020 yılının ilk yarısında kullanıma sunduğu ücretsiz dijital eğitim platformu ‘Open P-TECH’ bünyesine Türkçe dil desteği eklediğini duyurdu. Herkesin kullanımına açık ve ücretsiz olan platforma, bu adres üzerinden ulaşılabildiği belirtildi. IBM Türkiye Ülke Genel Müdürü Volkan Sözmen, konuyla ilgili açıklamasında “Bu yıl Nisan ayında kullanıma sunduğumuz Open P-TECH platformumuza kaydolanların sayısında yüzde iki yüz artış gözlemledik. Platforma olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Biz de içeriklerimizi zenginleştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Uzaktan eğitime olan ihtiyacın her geçen gün arttığı bu dönemde, platformu Türkçe içerikle de kullanıma açarak, bu katılımın artmasını desteklemeyi ve geleceğimize yön verecek gençlerimizin dijital dönüşümü yönetebilecek becerilerle donanmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.  

Aktarılan detaylara göre platform; gençleri ve eğitimcileri, yapay zeka, bulut bilişim ve siber güvenlik gibi teknolojiler ile tanıştırmanın yanı sıra, tasarım odaklı düşünme, çeviklik gibi profesyonel beceriler konusunda bilgilendirmek amacıyla da kullanıma sunuldu. Bu teknik ve profesyonel becerilerin, “yeni yaka meslekler” olarak adlandırılan doğru becerilere sahip olmanın; belirli bir diplomaya sahip olmaktan daha önemli olduğu iş kollarını da kapsadığı ifade edildi. 

IBM ‘Open P-Tech’, eğitimin tamamlandığını gösteren bir dijital rozet sistemi sunuyor

IBM Open P-Tech

Diğer yandan; 20 farklı ekonomideki iş gücü trendlerini konu alan ‘İşin Geleceği Raporu’, 2022 yılında tüm işlerin yüzde 42’sinin önemli ölçüde değişeceğinin ve analitik veya tasarım odaklı düşünme gibi yeni beceriler ile karmaşık sorun çözme gibi teknik olmayan becerilerin gerekeceğinin altını çiziyor. ‘Dünya Ekonomik Forumu’ tarafından hazırlanan rapora göre; bu gereksinimin karşılanması için hem kamu sektöründen hem de özel sektörden iş ortaklarının, öğrencileri yeni becerilerle donatmak üzere bir araya gelerek ortak hareket etmeleri gerekiyor. Bu yeni beceriler arasında; 21. yüzyıl ekonomisinde rekabet edebilmek için gerekli olan eleştirel düşünme, sorun çözme, iletişim ve iş birliği gibi akademik, teknik ve profesyonel yetkinlikler de yer alıyor.  

İş dünyasının ihtiyacı olan bu beceri ve yetkinlikleri karşılamak isteyen IBM, 2020 yılında ‘Open P-TECH’i kullanıma sunduğuna işaret ediyor. Platformun fark yaratan başlıca özellikleri arasında; Türkiye’de ve tüm dünyada ücretsiz olarak kullanılabilir olması ve öğrencilerin aldığı eğitimin tamamlandığını gösteren, tüm dünyada tanınan dijital rozet sistemi sunması yer alıyor. ‘IBM Hibrit Bulut’ teknolojisi üzerine kurulan ‘Open P-Tech‘, üçüncü partiler tarafından sağlanan mikro hizmetler aracılığıyla da kullanıcılarına, kolay oturum açma ve farklı eğitim içeriklerinden de faydalanma olanağı sağlıyor. 

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

IBM, ‘IBM POWER10’ İsimli Yeni Nesil İşlemci Modelini Tanıttı! 

IBM, Siber Güvenlik ve Yapay Zeka Gibi Konuları İçeren Dijital Eğitim Platformunu Ücretsiz Olarak Kullanıma Sundu

Huawei, Dünyanın En Yenilikçi Şirketleri Listesinde 6. Sıraya Yükseldi 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz