Hem keyifli vakit geçirebileceğiniz hem de öğretici içeriklerden yararlanabileceğiniz bir uygulamayla karşınızdayız. Öğrenciden, öğretmene küçük büyük herkesin kullanabileceği Kahoot uygulamasını sizler için inceledik. İşte; ‘Kahoot nedir’? ‘Kahoot nasıl kullanılır’? Kahoot uygulamasında nasıl oyun oynanır’? ‘Kahoot uygulamasında oyun kartları oluşturma’.
Dilinizi de pekiştirebileceğiniz bu uygulamada yer alan oyunlar öğretirken eğlendiriyor. Kahoot, mobil oyunlar oynamayı seven çocuğunuzu yönlendirebileceğiniz bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. İşte; ‘Kahoot nedir’? ‘Kahoot nasıl kullanılır’? Kahoot uygulamasında nasıl oyun oynanır’? ‘Kahoot uygulamasında oyun kartları oluşturma’.
Kahoot Nedir?
Kahoot, öğretici oyunlar oynayabileceğiniz bir uygulamadır. Bilgi yarışması tabanlı oyunlar bulabileceğiniz uygulama, öğrenci, öğretmen veya çalışanlar olmak üzere herkese uygundur. Bunun için uygulamaya hangi profille giriş yapacağınız önemli. Kendi hızınıza uygun görevleri tamamlayabileceğiniz uygulamada, evde veya hareket halindeyken oynayabiliyorsunuz. Peki; ‘Kahoot nasıl kullanılır’? Kahoot uygulamasında nasıl oyun oynanır’? ‘Kahoot uygulamasında oyun kartları oluşturma’.
Kahoot Nasıl Kullanılır?
Uygulamada öncelikle öğrenci, öğretmen, profesyonel ve personel olmak üzere yer alan seçeneklerden birini tercih ediyoruz. Biz, öğrenci seçeneğiyle devam ediyoruz.
Daha sonra okul, yüksek öğretim, iş ve diğer seçenekleri karşınıza çıkıyor. Burada da diğer seçeneğiyle devam ediyoruz.
Ardından karşınıza çıkan ekrandan ‘Sign up’ yazısına dokunarak kayıt işlemleri için başlıyorsunuz.
Fotoğrafta gördüğünüz gibi burada da uygulamayı hangi nitelikte kullanacağınızı seçmeniz gerekiyor. Uygulamanın bunu pek çok kez sorması da dezavantajları arasında yer alıyor. Bu alandan da öğrenci ifadesini seçerek devam ediyoruz.
Daha sonra doğum tarih bilgilerinizi giriyorsunuz.
Ardından kullanıcı adınızı yazıyorsunuz.
Kullanıcı adınızı da girdikten sonra e-posta ve şifrenizi giriyorsunuz. Eğer bu işlemlerle daha fazla uğraşmak istemezseniz altta gördüğünüz alandan Google, Microsoft veya Apple hesabınızla giriş yapmayı tercih edebilirsiniz. Fakat bu hesaplardan giriş yaptığınızda uygulamanın tüm özelliklerini kullanabilmeniz için kayıt olmanız istenebilir. Mail ve şifre bilgilerinizi de girmenizin ardından kayıt işlemlerini tamamlıyorsunuz.
Kahoot Uygulamasında Nasıl Oyun Oynanır?
Uygulamada oyun oynamak için ana sayfada herhangi bir içeriğin üzerine dokunuyor ve ‘Play’ yazan kutucuğa dokunuyorsunuz. Daha sonra oyun modunu seçiyorsunuz ve seçtiğiniz moda göre açılan ekrandan oyunlarınızı oynuyorsunuz. Player ifadesinin yanında bir de ‘Study’ seçeneği bulunuyor. Buraya dokunduğunuzda ise bilgi kartları, uygulama ve kendini test et modları karşınıza çıkacaktır.
Örneğin; bilgi kartları ifadesini seçiyoruz. Oynadığımız oyun kategorisine göre oyun içeriği karşımıza çıkıyor. Fotoğrafta gördüğünüz gibi kartta bir bilgi veya soru yazıyor.
Kartın üzerine dokunduğunuzda da arkasındaki cevabına ulaşıyorsunuz. Daha sonra ‘got it’ yazan kutucuğa dokunarak geçiyorsunuz. Tekrar bakmak isterseniz de ‘Study again’ yazısına dokunmanız yeterli. Böylece kartları inceledikten sonra geçiyorsunuz.
Kartları tamamladıktan sonra ‘Start practice’ yazısına dokunuyorsunuz.
Az önce baktığınız kartlar burada soru olarak karşınıza çıkıyor ve aklınızda kalan bilgilerle, öğrendiklerinizle buradan cevap veriyorsunuz. Böylece pratik yapıyorsunuz. Kahoot uygulamasında ‘Discover’ yani keşfet sekmesine geldiğinizde çeşitli oyunlar, içerikler görebilirsiniz.
Kahoot Uygulamasında Oyun Kartları Oluşturma
Uygulamada bir de ‘Create’ sekmesi bulunuyor.
Buraya dokunduğunuzda kendi oyun kartlarınızı oluşturabiliyorsunuz. Bir fotoğraf ekliyorsunuz. Başlık ve bir açıklama giriyorsunuz. Daha sonra sorunuzu yazıyorsunuz. ‘Add question’ yazısına dokunduğunuzda sınav, doğru veya yanlış olmak üzere oyun kategorilerinden kartlarınızı oluşturabilirsiniz.
Oyun tercihinizi ‘Quiz’ yaparsanız fotoğrafta gördüğünüz gibi sorunuzu ve cevabınızı yazıyorsunuz.
Oyun türünüzü ‘True or False’ olarak belirlerseniz yine sorunuzu yazıyor ve yanlış veya doğru olmak üzere cevap bilgisini de giriyorsunuz.
Biz bir soru ve cevap bilgisi girmediğimiz için fotoğrafta eksik görünüyor. Fakat taslak olarak anlatabilmek adına oyun kartlarınız böyle sıralanacaktır. Son olarak sağ üstte gördüğünüz ‘Save’ yazısına dokunuyorsunuz ve kendi kartlarınızı oluşturma işlemlerini tamamlıyorsunuz.
‘Library’ sekmesi ise sizin kütüphanenizdir. Oluşturduğunuz oyun kartları favorilerinize aldığınız oyunlar ve paylaştıklarınız burada listelenecektir. Create sekmesinden olduğu gibi Library sekmesinde sağ üstte bulunan ‘+’ ifadesine dokunarak da oyun kartları yaratabiliyorsunuz.
Kahoot uygulaması İngilizce dilini desteklemesi nedeniyle her kullanıcıya hitap etmeyebilir. İngilizce bilginizin olması gerekiyor. Diğer yandan uygulamada yer alan oyunlar hem bilgilendirici hem de eğlendirici. Eğer uygulamayı çocuğunuz veya öğrencileriniz için kullanmayı düşünürseniz oyunlardan aldıkları bilgi ve keyfin yanı sıra İngilizce’yi öğrenmek için de bir adım atacaklardır veya İngilizce’yi böylece pekiştirebilirler. Çünkü uygulamada yer alan soruların ve cevapların tamamı İngilizce ve diğer oyunlara kıyasla bazı soru cümleleri de uzun olabiliyor. Bu nedenle İngilizce dil bilgileri iyi olmayanların Türkçe çeviri yapabilecekleri bir kaynakla birlikte oynamaları gerekebilir.
Kahoot uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
Disney Plus’ın Abone Sayısı, 100 Milyona Ulaştı!
Türkiye’nin İlk Influencer Pazarlama Akademisi Humanz Açıldı
TikTok Siber Zorbalık için Platforma Yeni Özellikler Ekliyor