Lenovo, 2020 yılı üçüncü çeyreğinde grup cirosunu önceki yıla göre %7 artırarak 14,5 milyar dolara çıkardı. Lenovo’nun vergi öncesi geliri bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %52 artış göstererek 470 milyon dolara yükseldi.
Lenovo’nun net geliri, önceki yıla göre %53 artışla 310 milyon dolara ulaştı. Dünyadaki başarısını Türkiye’de de sürdüren Lenovo, %24,4 pay ile toplam bilgisayar pazarının ve %41,7 pay ile kurumsal segmentin lideri.
2020 yılının üçüncü çeyreğinde elde edilen rekor sonuçlara ek olarak, Moody’s, Standard & Poor’s ve Fitch’ gibi dünyaca ünlü derecelendirme kuruluşlarının açılış yatırım derecelendirmelerinin yüksek olması da Lenovo’nun sürdürülebilir mali gücünü doğrulamış oldu.
Lenovo Türkiye, 2020 ‘nin üçüncü çeyreğinde toplam bilgisayar pazarının ve kurumsal segmentin lideri
Lenovo dünyadaki başarısını Türkiye’de de sürdürerek, %24,4 pay ile toplam bilgisayar pazarındaki liderliğini devam ettirdi. Lenovo, 2020 ‘nin üçüncü çeyreğinde tüketici segmentinde %18,2 pay aldı. Kurumsal segmentte ise %41,7 pazar payı ile pazar lideri konumunu korumaya devam etti.
Lenovo büyümeye devam ediyor
2020 yılı küresel COVID-19 pandemisi ve yüksek talep nedeniyle sektör genelinde çeşitli etkenlerin tedarik ve üretimi etkilediği bir yıl olmaya devam etti. Ancak Lenovo güçlü operasyon yönetimini sürdürdü. Lenovo, evden çalışma, öğrenme ve oyun oynamaya ilişkin yeni küresel normların, cihaz talebi ve bulut/altyapı gereksinimlerinde uzun vadeli büyüme trendleri oluşturmasıyla, yılın ikinci yarısı için de pozitif beklentilerini sürdürüyor. Grup, özellikle bilgisayar pazarının, 2020 takvim yılında, geçen yılın toplam pazar değerinin yaklaşık 25 milyon üstüne çıkarak mevcut analist tahminlerinin de ötesinde 300 milyon adede yaklaşmasını öngörüyor.
2020 yılında kişisel bilgisayar pazarının global lideri Lenovo
Lenovo’nun Akıllı Cihazlar Grubu (IDG), grubun büyümesinin başını çekerken, Kişisel bilgisayar ve Akıllı Cihazlar Grubu (PCSD) cirosu, önceki yıla kıyasla %8 artış ile 11,5 milyon dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek cirosunu açıkladı. Kişisel bilgisayar ve Akıllı Cihazlar Grubu (PCSD) vergi öncesi geliri, önceki yıla göre %18 artışla 723 milyon dolar gibi rekor bir düzeye ulaşırken, grup %6,3 ile sektörde öncü durumdaki kâr marjını korudu.
Lenovo’nun güçlü operasyon yönetimi, evden çalışma ve eğitim trendinden doğan ihtiyaçlara zamanında yanıt vermesi, hızlı büyüyen ve üst sınıf segmentlere yoğunlaşması, bu çeyrekte rekor performans elde etmesini sağladı. Lenovo, %23,6 ile kişisel bilgisayar pazarının global lideri.
Güçlü ürün portföyü
Lenovo’nun Akıllı Cihazlar Grubu (IDG) grubunun ikinci iş birimi olan Mobil İş Grubu (MBG), önceki çeyreğe göre %39 hasılat artışı kaydetti. Önceki yıla kıyasla büyüyerek COVID-19 salgınının etkisinin ardından güçlü bir toparlanma sergilemeye devam etti. Şirketin önemli pazarları olan Latin Amerika ve Kuzey Amerika’daki büyümesi daha da artarken, Avrupa ve Asya Pasifik pazarlarındaki büyümesi hızlandı. Razr 5G katlanır akıllı telefonun ve Lenovo Legion markası altında şirketin oyun için özel ilk telefonunun piyasaya çıkmasıyla, bu çeyrekte inovasyon konusunda önemli dönüm noktaları da gerçekleşti. Şirket, güçlü ürün portföyü ve 5G inovasyonundan faydalanarak kârlı büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.
Veri Merkezi Grubu (DCG) yılın üçüncü çeyreğinde de büyümesini sürdürdü. Grubun cirosu bir önceki yıla kıyasla %11 artışla 1,48 milyar dolara ulaşırken, grubun kârlılığı da artış gösterdi. “Bulut Hizmet Sağlayıcı” segmenti tüm bölgelerde güçlü bir büyüme ortaya koyarak, ciroda bir önceki yıla göre %34 artışla büyümesini sürdürdü. Bu sonucu destekleyen önemli etkenlerden biri, Lenovo’nun şirket içi tasarım ve üretim yatırımlarını sürdürmesi sonucu anakart ve sistem tasarımı alanında elde ettiği ciddi kazançlar oldu. Kurumsal ve SMB (küçük ve orta ölçekli işletme) cirosu önceki yıla göre aynı kaldı. Ancak piyasa tahminlerinden 3 puan yüksek performans gösterdi.
İlginizi Çekebilir:
Lenovo, Katlanabilir Dizüstü Bilgisayar Modeli ‘ThinkPad X1 Fold’u Ön Siparişe Açtı
Teknoloji Haber Bülteni DigiToll için Tıklayınız.