Okuma Süresi
1 dakika

Microsoft’un ofis uygulamalarına ChatGPT desteği getirmek için hazırlık yapmaya başladı bildirildi. İddialara göre Word, Powerpoint ve Outlook çok yakında ChatGPT entegrasyonu alacak.

Yapay zekâ teknolojileri hayatımıza her geçen gün biraz daha entegre oluyor. Bu konuda ABD merkezli teknoloji devi Microsoft’un yapay zeka sektörü ile ilgili çalışmaları da devam ediyor. Hatırlayacak olursanız şirket, bundan bir süre önce ChatGPT isimli sohbet botunu geliştiren Open AI isimli şirkete yatırım yapma kararı almıştı.

Microsoft şimdi ise ChatGPT teknolojilerini kendi hizmetlerine entegre edebilmek için ciddi bir çalışma içerisine girmiş. Bu bağlamda Azure hizmetine ChatGPT’nin ekleneceği geçtiğimiz ay duyurulmuştu. Geçtiğimiz gün ise Microsoft’un arama motoru Bing’e ChatGPT desteği eklendiğinden bahsetmiştik.

Word, Outlook ve PowerPoint ChatGPT Desteği Mi Alacak?

Microsoft kaynaklarına dayandırılan bilgiler doğrultusunda Microsoft, bu kez de Word, PowerPoint ve Outlook gibi ofis uygulamalarına ChatGPT desteği eklemek için harekete geçti. Elde edilen bilgilere göre şirket, yakın bir zamanda bir etkinlik düzenleyerek entegrasyonun tamamlandığını duyuracak.

ChatGPT Ofis Uygulamalarında Nasıl Kullanılacak?

Microsoft, henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmamış olsa da kaynaklara göre ChatGPT, kullanıcıların ofis uygulamalarında daha iyi metin ve içerikler üretmesine yardımcı olacak. Bu bağlamda, metinlerdeki yazım hataları ChatGPT tarafından analiz edilecek. Ayrıca Word veya Powerpoint gibi uygulamalarda açılan uzun içerikler, ChatGPT ile anında özet hale getirilebilecek. Yapay zekâ aracının Outlook’ta ise e-postalara cevap vermek ve daha iyi filtrelemek için kullanılabileceği söyleniyor

ChatGPT Nedir?

ChatGPT, OpenAI tarafından ilk olarak 30 Kasım 2022’de kullanıma sunulan bir yapay zekâ sohbet robotudur. Farklı alanlardaki konuları sisteminde işleyebilen ChatGPT, yanıtlarını kullanıcının taleplerine göre uyarlayarak daha dinamik ve ilgi çekici konuşmalar yapılmasına olanak tanır. Türkçe de dahil olmak üzere pek çok farklı dilde çalışan bu sistem hem denetimli hem pekiştirmeli öğrenme teknikleriyle geliştiriliyor.

ChatGPT, yapılan konuşmalardaki sözcükleri analiz ederek, kullandığı zengin metin veri havuzu içerisinden bir sonraki sözcüğü tahmin eder. Böylece bir insanla konuşuyormuş gibi doğal yazılı cevaplar ve uzun metinler üretebilir. Bunları gerçekleştirebilmek için derin öğrenmeye sahip GPT-3 dil modelinden faydalanır.

 Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz