Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
1 dakika

Dünyanın en büyük sorunlarından biri olan çocuk istismarı için alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. Microsoft tarafından geliştirilen Project Artemi, yapay zeka sistemi ile sosyal medyada olan mesajlaşmaları analiz edecek ve sosyal medyada çocuk istismarının önüne geçmeye çalışılacak.  

Sosyal medya platformları her ne kadar bilgi kaynaklarımızdan biri haline gelmiş olsalarda, mesajlaşma ve yorum yapabilme özelliği taşıyan bütün sosyal medya uygulamalarında taciz, siber zorbalık ve çocuk istismarı olaylarını yaşamamak neredeyse imkansız. Microsoft özellikle çocuk istismarının önüne geçebilmek için tamamen ücretsiz bir yapay zeka geliştirdi. Microsoft ile birlikte bu projede Kik MessenegerRobloxThe Meet Group ve Thorn ortak çalıştı. Bu ortaklıkta Kik Messeneger’ın olması dikkat çeken bir detay çünkü Kik Messeneger son dönemde fazlasıyla çocuk istismarı haberleriyle gündeme gelmiş bir sosyal medya. Tamamen ücretsiz olan Project Artemi kullanmak isteyen bütün sosyal medya platformunun kullanımına açık.  

Mesajlaşmaları takip eden Project Artemi, yapay zeka aracılığı ile konuşmanın ne ifade ettiğini ölçüyor ve konuşmalara bir tehlike derecelendirmesi yapıyor. Eğer konuşmada bir sorun var isi yetkilere bildiriyor. Bu şekilde olası çocuk istismarlarının önüne geçilmeye ya da en azından erken müdahale edilmesini sağlıyor. Aile Çevrimiçi Güvenlik Enstitüsü (Amerikalı bir kuruluş) Project Artemi’nin çocuk istismarının önüne geçebileceğini düşüyor ama kültürel farklılıklardan dolayı oluşacak her tehlikeli durumun farkına varamamasından da endişe ediyor. 

Oyun platformlarından, sosyal medyaya kadar her türlü sesli, yazılı ya da görüntülü ileti gönderilebilen ortamlarda çocuk istismarın yaşandığı bu günlerde Project Artemi gibi araçlar bu durumun önüne geçilmesinde büyük bir adım olabilir.  

Sibel Ünli’nin intiharı hakkında sosyal medyada yorum yapan adam, Bitaksi’de bulduğu işe başlamadan kovuldu

Siber Zorbalığa Karşı Sosyal Medya Fenomenleri Bir Araya Geliyor

Instagram, asılsız bilgiler içeren hikayeleri bulanık gösterecek