Nakitsiz Alışveriş Barty
Okuma Süresi
2 dakika

Geçen yılın Kasım ayında hizmete açılan nakitsiz alışveriş platformu Barty, 5 milyon liralık değerleme ile yatırım aldı. Platform kurucusu Semih Kılıçgedikalınan yatırım ile ürün yelpazesini 18 kategoriye çıkartmayı planladıklarını açıkladı.  

Geçen yılın Kasım ayında kullanıcı beğenisine sunulan kişiler arası nakitsiz alışveriş platformu Barty, 5 milyon liralık değerleme ile 1 milyon lira değerinde yeni bir yatırım aldı. Aldıkları yatırım ile birlikte ürün yelpazesini 18 kategoriye çıkartmayı planladıklarını belirten şirket kurucusu Semih Kılıçgedik, konuya ilişkin açıklamasında Barty’i 2022 yılındaGüney Doğu Asya ve Orta Doğu pazarlarında da kullanıcılarla buluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

Söz konusu yatırım ile ikinci el eşyaların değer kaybetmeden ve hızlı bir şekilde el değiştirmesini sağlayan platform, pandemi sürecinde ilerlettiği tohum yatırım turunu 1 milyon liralık bir yatırım alarak tamamlamış oldu. Oluşturduğu modelin denemesini önce kitap kategorisi ile yapan Barty; aldığı yatırım ile birlikte ürün yelpazesini elektronikten hobi, oyun, müzik eşyalarına, spor aletlerinden bebek ürünlerine kadar 18 farklı kategoriye çıkarmayı hedeflediğine işaret etti.  

Diğer yandan; yapılan yatırımda, kurumsal ve bireysel yatırımcılardan oluşan bir yatırımcı grubunun yer alması dikkat çekti. Yatırım turunda; “Geometri Melek Yatırım Ağı A.Ş.”, “Batı Law” gibi şirketlerin yanı sıra Keiretsu Forum’dan İbrahim Özer (Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş), Mine Şenuysal Özgür, Faik Ulutaş, Figen Korun, Erman Kumcu, Alper Şener ile bireysel yatırımcılardan Doğukan Doru Alkan, Elvan Sevi Bozoğlu, Hüseyin Nalbantoğlu, İrfan Toker de yer aldı. 

Barty, sanal takas puanı aracılığıyla çapraz takas yapmaya olanak sağlayan bir platform olacak

Barty Sanal Takas Puanı

Barty Kurucusu Semih Kılıçgedik; konuya ilişkin açıklamasında, yeni yatırım ile birlikte milyonlarca eşyanın makine öğrenmesi ile piyasa değerinin belirlendiği, sanal takas puanı aracılığı ile çapraz takas yapmaya olanak sağlayan mobil öncelikli, renkli ve akıcı bir nakitsiz alışveriş deneyimi sunmak istediklerinin altını çizdi. 

Kılıçgedik, açıklamasında ayrıca “Teknoloji temelli hızla büyüyen 2. el pazarına yeni bir dikey eklemek üzere şahsına münhasır bir C2C model geliştirerek yola çıktık. Projenin en başında hedef kitlemizi ve sorunlarını tespit ederken çok titiz davrandık. Barty kullanıcılarının bizlere gösterdiği yoğun ilgi, bizleri günlük hayatlarına almaları ve onlara sağladığımız faydayı görmek paha biçilemez. Buna ek olarak salgının en belirsiz döneminde, Barty’nin emektarlarına ve ufkuna inanarak yatırım kararı alan kurumsal ve bireysel hissedarlarımıza da teşekkürlerimizi iletmeyi bir borç biliriz. Şu ana kadar 11 bin aktif kullanıcı ‘Barty‘ dedi ve tamamen ücretsiz uygulama içerisinde 2 bin üzerinde takas gerçekleşti. Şimdi sırada Barty’cilerin sayısını farklı coğrafyalardan milyonlara götürmek var. 2021 yılında 1 milyon kayıtlı kullanıcı ile 400 bin TL’lik aylık ciroya ulaşacak yol haritamızı uygulamaya başladık. Asıl bizleri heyecanlandıran ise 2022 yılında Barty’i Güney Doğu Asya ve Orta Doğu pazarlarında görmeye başlayacak olmamız” ifadelerine yer verdi. 

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Facebook, ‘Accelerator’ Programı Kapsamında 30 Girişime Ticaret Eğitimi Verecek 

Türk Telekom, 8 Ekibe Toplamda 1.2 Milyon Lira Girişim Yatırımı Yaptı 

Microsoft Yeni Yetenek Girişimi Programı, İşsizlik Problemi Olan 25 Milyon Kişiye Destek Olacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz