Okuma Süresi
3 dakika

Philips yenilenen Yapay Zeka teknolojisiyle desteklenen yeni amiral gemisi OLED+935 TV’sini tanıttı. Ekranı bölgesel olarak tarayan yeni yapay zeka destekli keskinlik özelliği sayesinde Philips OLED+935 TV, görüntünün belirli bölgelerine farklı ayarlar uygulayarak bütün resim üzerinde optimum netlik sağlıyor.

805/855/865 modelleriyle piyasadan olumlu tepkiler alan Philips, diğer yandan herhangi bir TV’nin en doğal ve gerçeğe yakın görüntüleri üretmesi için geliştirilen yapay zeka teknolojisini sunuyor. Philips TV’nin gelişmiş yapay zeka fonksiyonu ilk olarak firmanın yeni amiral gemisi ürünü OLED+ 935’te tanıtılacak. Yeni geliştirilmiş yapay zeka çipinin ekstra gücü de eklendi. Bu destekle mevcut OLED ürünlerinin halihazırda var olan yapay zeka performansı üzerine inşa edilecek.

Philips TV ekibi tarafından firma içinde geliştirilen yapay zeka, son 30 yılda ekip tarafından oluşturulan bir veritabanından milyonlarca PQ test klibini analiz etmek için makine öğrenme yöntemini kullanıyor. Yapay zekanın sahip olduğu yazılım; PQ işlevinin beş öğesi (kaynak, renk, kontrast, hareket ve keskinlik) arasından daha iyi bir denge oluşturmak için tasarlandı.

TP Vision ekibinin PQ uzmanları; yapay zekanın içeriği manzara/doğa, yüz/cilt tonu, hareket/spor, karanlık/kontrast ve diğerleri olmak üzere beş kategoriye ayırmak için kullandığı sistemin genel parametrelerini tanımlıyor. Yapay zeka, gerçeğe en yakın görüntüyü oluşturmak için otomatik olarak doğru kategoriyi seçerek aralarındaki dengeyi ayarlamak için beş PQ içeriğini analiz ediyor.

Philips OLED+935 TV ’nin gelişmiş yapay zeka desteği bulunuyor

OLED + 935 OLED ekranları korumak için özel olarak tasarlanmış bir anti-burn-in sistemine sahip ilk TV olarak kullanıcı karşısına çıkıyor. Anti-burn-in çözümü, statik içeriği çok doğru bir şekilde algılamak için 32400 bölgelik bir şebekeyi izliyor. Yanmayı önlemek için diğer parçaların çıkışından ödün vermeden yerel ışık çıkışının yoğunluğunu kademeli olarak azaltan özellik, gelişmiş bir logo algılama işlevi kullanıyor. Philips TV’nin sistemi, ekranın belirli bir yerinde sürekli kalan logolar ve oyun içeriği dahil olmak üzere statik görüntülerin yüzde 95’inde burn-in sorununu ortadan kaldırıyor.

Yapay zeka destekli keskinlik özelliği görüntünün tamamına tek bir keskinlik ayarı uygulamak yerine ekranı bölgesel olarak tarayor. Görüntünün belirli bölgelerine farklı ayarlar uygulayarak bütün resim üzerinde optimum netlik sağlıyor.

Yapay Zeka Akıllı Bit Geliştirme 2.0, zayıf kaynaktan yayın yaparken detayların kaybolmaması için 4. nesil P5 işlemcinin yeni donanım ve yazılımlarını kullanıyor. Sistem, ek çipin ekstra işlem gücünü uygulayarak 8 bit videoyu neredeyse 14 bit hassasiyete kadar genişletebiliyor ve resmin diğer bölümlerinde ayrıntı kaybı olmadan daha yumuşak geçişler sağlıyor.

PNR teknoloji sayesinde içerikler yüzde 30 daha net ve doğal

Gelişmiş yapay zeka sistemi Philips TV’nin benzersiz Mükemmel Doğal Gerçeklik İşleme (Perfect Natural Reality – PNR) teknolojisinin yapay zeka tarafından geliştirilmiş bir sürümünü de içeriyor. Geliştirilmiş PNR sürümü, SDR kaynaklı içeriği yüzde 30 daha fazla doğal netlikle HDR benzeri bir resme dönüştürüyor.

Philips TV HLG, HDR10 ve HDR10 + kaynakları dahil olmak üzere iyileştirilmiş HDR performansı sunan Dolby Bright Modunu kullanıyor. Philips TV, Dolby Vision kodunu içeren bu mod sayesinde HDR içeriğini iyileştiren yeni geliştirilmiş P5 yapay zeka işlemcisi kullanıyor. Philips bu sayede mevcut tüm HDR formatlarını destekleyen çok az sayıda üreticiden biri olmaya devam ediyor.

4. Nesil P5 işlemci, HDR10 meta verilerindeki Maksimum İçerik Işık Seviyesini (MAX CLL) 1000nit ile 4000nit arasındaki tüm aralıkta doğru bir şekilde izleyebiliyor ve eşleyebiliyor. Yazılım, şifreli içeriği otomatik olarak algılıyor. İzleyiciye modu seçme veya mevcut ayarlarıyla setten çıkma seçeneği sunan Film Maker Mode (FMM) içeriyor.

Philips TV Pure Cinema ve Film modunun yeni sürümü olan iki farklı hareket modu içeriyor. Görüntüdeki kareleri yeniden sıralamayı etkin tutan Pure Cinema Mode, kare hızını dönüştürmeyi devre dışı bırakıyor. Bu sayede 3:2 kadans 60 Hz olarak kapsüllenmiş 24 kare bir film, 5: 5 kadans 120 Hz olarak yeniden sıralanıyor.

Yeni Film modunda OLED gibi ekran teknolojilerinde yer alan doğal bulanıklığını gidermek için de-blur özelliği mevcut.

İlginizi Çekebilir:

Dönebilir Ekranlı Samsung Sero TV, Türkiye’de Satışa Sunuldu

Xiaomi Seri Üretime Geçen İlk Şeffaf TV’sini Çin’de Satışa Sunacak

Teknoloji Haber Bülteni DigiToll İçin Tıklayınız..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz