Logitech MX Anywhere 3 İnceleme
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
4 dakika

Yeni inceleme yazımızda, ‘Logitech MX Anywhere 3’ kablosuz mouse modelini konuk aldık. Yazıda; mouse’un tasarımı, teknik özellikleri ve batarya performansına ilişkin tüm detayları anlattık. İncelemede ayrıca, ürünün kimler için uygun olduğuyla ilgili ayrıntılara da yer verdik.  

Uzaktan çalışma pratikleri ve mobiliteye verilen önem arttıkça, kablosuz bilgisayar aksesuarlarına yönelik ilgi de yükseliş gösterdi. Özellikle ‘Mousepad’ ve kablolu mouse kullanımı, bu pratiklerle önemli oranda çelişmeye başladı. Bu nedenle, bilgisayarda sık veri girişi yapan ve içerik üreten kişiler için işlevsel olabilecek kablosuz mouse modelleri de merak konusu oldu. Biz de bu kapsamda, cam dahil tüm yüzeylerde çalışmak üzere özel olarak tasarlanan ‘Logitech MX Anywhere 3’ kablosuz mouse modeli için yeni bir inceleme yazısı kaleme aldık. Yazımızda; güncel olarak 750 lira bandından satışa sunulan cihazın tasarımı, teknik özellikleri, batarya performansı ve kimler için uygun olduğuna ilişkin tüm detayları anlattık.  

Logitech MX Anywhere 3 Tasarımı 

Logitech MX Anywhere 3 Tasarımı

Logitech MX Anywhere 3 kablosuz mouse modelinin tasarımı; ‘Gül’, ‘Grafit’ ve ‘Soluk Gri’ renk seçenekleriyle destekleniyor. Ürünün ofisimize gelen ‘Grafit’ renk seçeneği, mat hissiyatı nedeniyle çok fazla toz ve kir tutmuyor ve özellikle siyah bilgisayar ekipmanlarıyla oldukça şık görünüyor. Kutusundan USB alıcı, Type-C şarj kablosu ve kullanım kılavuzu ile çıkan mouse, küçük ve orta boyutlu ellere oldukça konforlu bir biçimde oturuyor. Büyük elli kullanıcıların ise ‘Logitech MX Anywhere 3’ ile biraz sıkıntı yaşayabileceğini belirtmek gerekiyor. 99 gram ağırlığındaki cihaz, kompakt tasarımı sayesinde çantada rahatlıkla taşınabiliyor.  

Ürünün üstünde; sağ tıklama tuşu, sol tıklama tuşu ve bir adet ‘MagSpeed’ kaydırma tekerleği bulunuyor. Tekerleğin altında yer alan tuş ise ‘MagSpeed’in hassas ve serbest dönüş modları arasında geçiş yapılabilmesini sağlıyor. Ön tarafında bir ‘Type-C’ şarj girişi bulunan cihaz, kutudan çıkan kabloyla bu noktadan güç girişine bağlanarak şarj edilebiliyor. Alt gövdede ise bir adet açma-kapama tuşu ve çoklu bağlantıda cihazlar arasında geçiş yapabilmeyi veya ‘Bluetooth’ bağlantısı için eşleşme modunu açabilmeyi mümkün kılan bir tuş bulunuyor. Açma-kapama tuşu sayesinde de mouse, kullanılmadığı zamanlarda kapatılarak pil tasarrufu sağlanabiliyor. 

Yanlarında ultra yumuşak silikon kavrama alanları bulunan cihaz, ıslak elle tutuşta da kaymayı önlüyor ve oldukça konforlu bir şekilde ele oturuyor. Soldaki iki tuş ise ‘Logitech Options’ yazılımı aracılığıyla kişiselleştirilebiliyor ve kullanıcı tercihine bağlı olarak farklı işlevler için kullanılabiliyor. Alt gövde tasarımı ayrıca, cihazın cam gibi zor yüzeylerde bile rahatlıkla çalışabilmesini mümkün kılıyor ve ‘Mousepad’e olan bağımlılığı azaltıyor.  

Logitech MX Anywhere 3 Teknik Özellikleri 

Logitech MX Anywhere 3 Özellikleri

Logitech MX Anywhere 3, hem Bluetooth bağlantısı hem de USB alıcı aracılığıyla cihazlarla bağlantı kurabiliyor. Ürün, kullanıcılara 10 metrelik bir kablosuz bağlantı mesafesi sunuyor. Üst gövdedeki ‘MagSpeed’ kaydırma tekerleği ise ultra hızlı kaydırma yapabiliyor. Elektromanyetik kaydırma teknolojisini kullanan disk, tek bir pikselde duracak kadar hassas kullanım imkanı sağlayabiliyor ve 1 saniyede 1000 satır kaydırabiliyor. Oldukça sessiz bir biçimde de çalışan tekerlek, daha hızlı kaydırıldığında otomatik olarak satır satır kaydırmadan serbest dönüş moduna geçiyor ve sayfanın en üst veya en alt kısmına ilerliyor. ‘MagSpeed’ tekerleği altındaki tuşla geri dönülebilen hassas modda ise daha yavaş bir biçimde satır satır kaydırma yapılıyor.  

Ürünle dikey kaydırma yapabilmek için yalnızca ‘MagSpeed’ ile aşağı yukarı kaydırma yapmak yeterli oluyor. Yatay kaydırma için ise tekerleği döndürürken soldaki düğmeye basılı tutmak gerekiyor. Böylece ‘Excel’ tabloları gibi yatay olarak ilerlenen dosyalar, mouse ile incelenebiliyor. Tek seferde 3 cihaza birden bağlanabilen mouse, ‘Windows’ ve ‘macOS’ işletim sistemleriyle de uyumlu bir şekilde çalışabiliyor ve iki sistem arasında, kullanıcıyla eş zamanlı olarak geçiş yapabiliyor. Bu sayede; ‘Kopyala-Yapıştır’ komutu ile bilgisayarlar arasında zahmetsizce metin, görüntü ve dosya aktarımı yapılabiliyor. Bu işlem için her iki bilgisayarda da ‘Logitech Options’ yazılımının kurulu olması ve ‘Flow’ özelliğinin aktif hale getirilmesi gerekiyor. 

Kullanıcılar ayrıca, ‘Logitech Options’ yazılımında profiller de oluşturabiliyor ve cihazı kişiselleştirebiliyor. Yazılım; Adobe PhotoshopAdobe Premiere Pro, Final Cut Pro, Google Chrome, Safari, Microsoft Word, Excel ve PowerPoint gibi yaygın olarak kullanılan birçok programla uyumlu bir biçimde çalışıyor. Böylece kullanıcılar, mouse’u ve tuş işlevlerini bu programlara ve kendi alışkanlıklarına göre özelleştirerek kısayollar oluşturabiliyor. Diğer yandan; Logitech MX Anywhere 3 kablosuz mouse modelinin özellikleri arasında, ‘Darkfield’ yüksek hassasiyet sensör teknolojisi de bulunuyor. Nominal DPI değeri 1000 DPI olan mouse’un DPI değeri, 200 ve 4000 DPI arasında kullanım alışkanlığına bağlı olarak 50’nin katları şeklinde ayarlanabiliyor. İdeal DPI değeri, çoğu zaman kullanıcı alışkanlıklarına göre değişiklik gösteriyor. 

Logitech MX Anywhere 3 Sistem Gereksinimleri ve Batarya Performansı 

Logitech MX Anywhere 3 Batarya Performansı

Logitech MX Anywhere 3’ün USB alıcı ile kullanılabilmesi için bağlantılı cihazda bir USB girişi bulunması gerekiyor. Bu durumda ürün; ‘Windows 10’ ve sonrası, ‘macOS 10.15’ ve sonrası, ChromeOS ve Linux işletim sistemleriyle uyumlu bir biçimde çalışabiliyor. Bluetooth bağlantısında ise tüm bu uyumluluk listesine, ‘iPadOS 13.4’ ve sonrası da ekleniyor. Dolayısıyla kullanıcılar, mouse’u ‘Bluetooth’ bağlantısı üzerinden tablette de kullanabiliyor.  

‘USB Type-C’ girişi üzerinden şarj olabilen ürün, 500 mAh kapasitesinde yeniden şarj edilebilir bir ‘Li-Po’ pil ile geliyor. Söz konusu pil, tamamen şarj edilmesi durumunda 70 güne varan oldukça iyi bir kullanım ömrü sunuyor. Bununla birlikte pilin, hızlı şarj uyumluluğu da bulunuyor. Kullanıcılar, bu sayede yalnızca 1 dakikalık şarj ile cihazı 3 saate yakın bir süre kullanabiliyor. Biz ürünü 70 günlük kullanım ömrünü test edecek kadar kullanmamış olsak da Logitech MX Anywhere 3’ kablosuz mouse modelinin, batarya performansı noktasında oldukça iyi iş çıkardığını ve aksesuarlarını sık şarj etmek istemeyen kullanıcıları memnun edeceğini belirtmek gerekiyor.  

Logitech MX Anywhere 3 kablosuz mouse modeli kimler için uygun? 

Logitech MX Anywhere 3 Kablosuz Mouse

Sonuç olarak, Logitech MX Anywhere 3’ kablosuz mouse modeli; sık seyahat eden, mobil bir biçimde çalışan, ‘Mousepad’e bağımlılıktan kurtulmak isteyen, içerik üreten, mouse’unu kendi alışkanlıklarına göre kişiselleştirmek isteyen ve uzun pil ömrü arayışında olan kullanıcılar için uygun bir seçenek olma niteliği taşıyor. Daha temel özelliklere sahip bir kablosuz mouse arayışında olan ve bilgisayar aksesuarlarına bu bütçeleri ayırmak istemeyen tüketicilerin ise Logitech’in daha uygun fiyatlı kablosuz mouse seçeneklerine yönelmesi gerekiyor.  

‘Logitech MX Anywhere 3’ kablosuz mouse modelinin inceleme videosunu izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

Klavye ve Mouse Sesini Yüzde 90 Azaltın! Logitech MK295 Sessiz Klavye-Mouse İnceleme

‘Logitech MX Keys’ Klavye, Türkçe Tuş Dizilimi ile Satışa Sunuldu!  

‘Logitech G733’ Kablosuz Oyuncu Kulaklığı, Türkiye’de Tüketici Beğenisine Sunuldu! 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz