Son zamanlarda genç Türk girişimlerine olan ilgi artıyor. Özellikle yabancı yatırımcılar tarafından gösterilen ilgi, girişimcilere de motivasyon oluyor. Bu akımın son örneği ise Dubai merkezli Fenix şirketi tarafından görüldü. Fenix şirketi, Türk scooter girişimi Palm hisselerinin tamamını 43 milyon liraya satın aldı.
Teknoloji tabanlı birçok Türk girişimi, son 10 yıldır uluslararası piyasada dikkat çekmeye devam ediyor. Son dönemlerde mobil oyun geliştiren firmalar çok yüksek yatırımlar almayı başarırken, bu sefer ise Türk scooter girişimi Palm, 43 milyon liraya satın alındı.
Dubai merkezli Fenix şirketinde CEO görevi yapan Jaideep Dhanoa, “Türkiye’de muazzam bir inovasyon potansiyeli görüyoruz” diyerek bu Türkiye’deki potansiyele dikkat çekti. Ayrıca şirket, İstanbul’da bir Ar-Ge merkezi kurmayı planladığını da duyurdu. Bu merkezde yazılım ve donanım alanında ileri teknolojiler geliştirilecek, Orta Doğu bölgesine ihracat yapmak için projeler yürütülecek.
Şirketten yapılan açıklamaya göre satın alma sonrası Palm girişiminin kurucularından olan Berhan Gökşin ve Alican İstanbullu görevlerine devam edecek. Ancak şirket kurucularından Doğuş Dirik, Palm bünyesinde çalışmaya devam etmeyecek.
Fenix Kurucu Ortağı ve CEO’su Jaideep Dhanoa, satın alma sonrasında şu açıklamalarda bulundu;
“Türkiye pazarı mikromobilite yatırımına hazır bir pazar. 83 milyon nüfusun, yüzde 75’i kentlerde yaşıyor. Bir milyon veya daha fazla nüfusa sahip 20 şehir var. Toplu taşıma çok gelişmiş durumda ve farklı taşıma araçlarıyla destekleniyor. Aynı şekilde, pazarın olağanüstü yetenek tabanı ve üretim gücü göz önüne alındığında, Türkiye’de muazzam bir inovasyon potansiyeli görüyoruz. Türkiye’nin yakın zamanda çıkarmış olduğu elektrikli scooter paylaşımı yönetmeliği de son derece ileri. Bunlar bizim yatırım yaparken değerlendirdiğimiz temel unsurlar. Bu konular, Türkiye’yi portföyümüzdeki en cazip ülkelerden biri haline getiriyor.
FENIX olarak bir ülkede etkin iş yapabilmenin yolunun yerelleşmeden geçtiğine inanıyoruz. PALM ile Türkiye mikrobilite pazarını iyi bilen istisnai girişimcilerden oluşan bir ekiple bir araya geldik. Bu işbirliğinden son derece memnunuz. Bu değerli ekip Türkiye’de mikromobilite sektörünün oluşumunda ve gelişmesinde bugüne kadar çok önemli ve anlamlı bir rol oynadı. FENIX çatısı altında daha da büyük başarılara imza atacaklarına olan inancımız tam. Birlikte mikromobilite platformumuzu Türkiye’nin sokaklarına ve insanlarına ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz.”
İlginizi Çekebilir:
Yemeksepeti, Teknoloji ve İnovasyon Merkezi Kuruyor!
45 km menzil sunan elektirikli bisiklet kiti 3D yazıcı ile üretiliyor!
Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın.