Uluslararası taşımacılık şirketi Uber geçtiğimiz günlerde Ankara’da da hizmet vereceğini, mart ve nisan ayındaki yolculuklardan birine de 40 TL indirim uygulayacağını açıklamıştı. Bu nedenle, Tekno Safari editörleri olarak özellikle de Ankara’da yeni kullanmaya başlayacak olanlar için Uber uygulamasını inceledik ve adım adım anlattık. İşte; ‘Uber nedir’? ‘Uber uygulaması nasıl kullanılır’? ‘Uber taksi çağırma’. ‘Uber ödeme yöntemi ekleme’. Detaylar haberimizde…
2019’da taksicilerin şikayetlerinden dolayı erişim engeli getirilen ve 1 yıl sonra İstinaf Mahkemesi tarafından erişim engeli kaldırılan Uber, bu kararın ardından tekrar hizmet vermeye başlamıştı. Bununla birlikte Ankaralılar için de kullanıma başlanacağı yönünde açıklama yapan Uber, bir yolculuğa da 40 TL indirim uygulayacağını duyurdu. Biz de pek çok özellikleriyle BiTaksi uygulamasına benzeyen Uber uygulamasını inceledik ve detaylı bir şekilde haberimizde anlattık. İşte; ‘Uber nedir’? ‘Uber uygulaması nasıl kullanılır’? ‘Uber taksi çağırma’. ‘Uber ödeme yöntemi ekleme’.
Uber Nedir?
Uber, gitmek istediğiniz konum bilgilerini girerek taksi çağırabileceğiniz bir uygulamadır. Uygulamada, konumunuza yakın taksileri, gideceğiniz konuma tahmini varış zamanını ve ödeyeceğiniz tahmini ücreti görebiliyorsunuz. Uber uygulamasıyla yolculuğu deneyimledikten sonra kullandığınız taksinin sürücüsüne puan verebiliyor, yakınlarınızla konumunuzu ve yolculuğunuzu paylaşarak gideceğiniz noktaya ulaşıp ulaşmadığınızın bilgisini verebiliyorsunuz. Peki; ‘Uber uygulaması nasıl kullanılır’? ‘Uber taksi çağırma’. ‘Uber ödeme yöntemi ekleme’.
Uber Uygulaması Nasıl Kullanılır?
Uber uygulamasında öncelikle telefon numaranızı giriyorsunuz. Sosyal medya hesabınızdan da uygulamaya giriş yaparak kullanabilirsiniz. Ardından telefonunuza SMS ile bir kod geliyor ve bu kodu uygulama otomatik olarak giriyor.
Daha sonra e-posta adresinizi yazıyorsunuz ve hesabınız için bir şife oluşturuyorsunuz.
Adınızı ve soyadınızı yazıyorsunuz. Bu adımların ardından uygulamaya kayıt oluyorsunuz.
Uber’e giriş yaptığınızda konum bilgilerinizi açık tutmanız gerekiyor. Böylece uygulama bulunduğunuz konumu algılayacaktır ve fotoğrafta gördüğünüz gibi haritada bulunduğunuz konuma yakın taksileri göreceksiniz. Altta bir de ‘nereye’ ifadesi karşınıza çıkacaktır.
Buraya dokunduğunuzda gideceğiniz konumu manuel olarak yazabilir, daha önce eklediğiniz bir adres varsa kayıtlı adresleriniz arasından seçebilir veya konumu harita üzerinde belirleyebilirsiniz.
Uber Taksi Çağırma
Sarı ve turkuaz olmak üzere iki taksi seçeneği yer alıyor. Aradaki fark ise sarı taksinin turkuaz taksiye göre daha uygun olmasıdır. Örneğin; 4 dakikalık bir konuma sarı taksi 15 TL ile 19 TL arası ücret belirtirken turkuaz taksi 17 TL ile 21 TL arası bir ücretle karşımıza çıkıyor. Ödeme yöntemini de eklediğinizde aşağıda gördüğünüz ‘taksi aracını onayla’ yazısına dokunarak taksinizi çağırabilirsiniz. Eğer turkuaz taksilerin hepsi doluysa sarı taksi aracını onayla seçeneği yer alacaktır. Sarı taksiler doluysa uygulama bu kez turkuaz taksilere yönlendirecektir. Uygulamayı incelediğimiz için ödeme yöntemi eklemedik. Fakat bir müşteri olarak ödeme yöntemi eklemeden taksi çağıramıyorsunuz.
Uygulamada sol üstte bir de ‘menü’ ifadesi yer alıyor.
Buraya dokunduğunuzda profilinizi görüyorsunuz. Aynı zamanda mesajlar, yolculuklarınız, ödeme, ayarlar seçenekleri karşınıza çıkıyor. Profilinizin üzerine dokunduğunuzda fotoğraf ekleyebilir veya değiştirebilirsiniz. Bununla birlikte ad, soyad bilgilerinizi, telefon numaranızı değiştirebilirsiniz. Google ve Facebook hesaplarınızı ekleyebilirsiniz. ‘Mesajlar’ ifadesine geldiğinizde size gelen mesajları görüntüleyebilir, cevap yazabilirsiniz. Çağırdınız taksinin şoförü konumla veya herhangi bir durumla alakalı bir problem olduğunda buradan size mesaj gönderebilir.
‘Yolculuklarınız’ ifadesi geçmiş ve yaklaşan yolculuklarınızı görebileceğiniz alandır.
Uber Ödeme Yöntemi Ekleme
‘Ödeme’ ifadesine geldiğinizde ise ödeme yönteminizi ekleyebilirsiniz. Haberimizde bahsettiğimiz gibi ödeme yöntemi eklemeden taksi çağırma hizmetinden yararlanamıyorsunuz.
‘Ayarlar’ seçeneğine dokunduğunuzda ev adresi ekle, iş adresi ekle, gizlilik ayarları ekranınızda listelenecektir. Ev ve iş adresinizi eklemek isterseniz konumu kullanarak pratik bir şekilde ekleyebilirsiniz. ‘Gizlilik ayarları’ seçeneğiyle ise konum ve bildirim ayarlarınızla ilgili düzenlemeler yapabiliyorsunuz. ‘Güvenlik’ seçeneğine dokunduğunuzda uygulamayı 2 aşamalı kimlik doğrulama yöntemiyle kullanmak için aktife alabiliyorsunuz. Ödeme yöntemi bilgilerinizi de girmeniz gerektiğinden bu özellik güvenliğinizi sağlayabilir. Ayıca oturumu kapatabilirsiniz.
Uber’i yalnızca uygulama olarak incelediğimiz için çağrılan taksinin gelme süresiyle alakalı olarak bir bilgi veremiyoruz. Fakat kullanımı basit ve sade bir uygulama olması nedeniyle acil durumlarda bile vakit kaybetmeden taksi çağırabiliyorsunuz. Bununla birlikte gideceğiniz konuma tahmini varış sürenizi ve ödeyeceğiniz tahmini ücreti taksi çağırmadan görebiliyorsunuz. Bu özellikleriyle de BiTaksi uygulamasına benzediğini söyleyebiliriz.
Uber uygulamasını Play Store ve App Store’dan indirebilirsiniz.
Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
Renault’nun Yeni Logosu Tanıtıldı: 1992’den Sonraki En Büyük Değişiklik
Microsoft Saldırıya Uğrayan Exchange Server için Yeni Güvenlik Yamaları Yayınladı
Hepsiburada’nın Kurucusu Uçak Bileti Platformu Kuruyor: Hepsifly