Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
1 dakika
Yetenekleriyle herkesi kendine hayran bırakan ChatGPT, öğrenciler tarafından ödevlerde kullanılmaya başlanınca okullar teker teker önlem almaya başladı. New York Şehri Eğitim Dairesi, okullarda ChatGPT kullanılmasının yasaklandığını duyurdu. Alınan bu kararın ise ChatGPT’nin, öğrencilerin eğitimine zarar verme ihtimaliyle alındığı söyleniyor.
OpenAI şirketinin geçtiğimiz aylarda duyurduğu ChatGPT’nin 3.5 versiyonu özellikle de yapay zeka ile ilgilenen herkesi oldukça heyecanlandırmıştı. ChatGPT, eski versiyonuna kıyasla çok daha fazla bilgi ve yetenek içeriyor. Ayrıca Türkçe dil desteğiyle birlikte gelen ChatGPT’nin Google’ın yerini alıp almayacağı tartışma konusu olmuştu.

ChatGPT Tüm Dünyayı Etkilemeyi Başardı!

Diyaloglar halinde bizlerle konuşabilen ChatGPT; her dilde kod yazabiliyor, kendisine verilen koddaki hataları bulabiliyor, karmaşık problemleri çözebiliyor, sorduğumuz sorulara cevap veriyor ve dilediğimiz kelime sayısına göre makaleler yazarak ödev bile hazırlayabiliyor. Üstelik tüm bunları Türkçe yapabilen ChatGPT’nin bu denli gelişmiş olması birçok insanı tedirgin etmişti.
Bu tedirginlik şimdiden doğrulanmış gibi gözüküyor! Geçtiğimiz haftalarda ABD’nin New York şehrinde görev yapan bir profesör, öğrencisinin ödev için ChatGPT’yi kullandığını tespit etti. Bu olayın duyulmasının ardından ChatGPT’nin yaratıcısı olan OpenAI’dan hamle gecikmedi. Şirket; yazılan yazıların yapay zekaya ait olduğunun anlaşılması ve bu tarz istenmeyen durumların önüne geçilmesi için filigranlar üzerinde çalışmaya başladığını açıkladı. Ancak ChatGPT şimdiden yasaklanmaya başladı!

ABD’de Erişimi Yasaklandı!

ChatGPT filigran özelliği üzerinde çalışırken yasaklama ile karşı karşıya kaldı. ABD New York Şehri Eğitim Dairesi, kendilerine ait ağlardan ve cihazlardan OpenAI’ın ChatGPT’sine erişimi engellediğini duyurdu. Buna neden olarak da yapay zekanın çocukların eğitimine zarar verme ihtimali gösterildi.

 

ABD New York Şehri Eğitim Dairesi’nin sözcüsü Jenna Lyle, yaptığı açıklamada ChatGPT’nin öğrencilerin eğitimi üzerinde olumsuz etkisi olabileceğinin yanında ChatGPT tarafından üretilen içeriklerin doğruluğu hakkında endişelerini ifade etti. Jenna Lyle’nin yaptığı açıklaamnın devamı ise şu şekilde;Araç, sorulara hızlı ve kolay yanıtlar verebilirken, akademik ve yaşam boyu başarı için gerekli olan eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştiremez.”

 Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz