Zyxel, yeni ‘ZLD 4.60’ aygıt yazılımı ve 2 yeni güvenlik duvarını kullanıma sunduğunu duyurdu. Şirketin; yeni ve gelişmiş güvenlik çözümleriyle, kısıtlı BT kaynakları ve bütçeye sahip işletmelere yeni seçenekler sunduğu ifade edildi. Kullanıcı beğenisine sunulan yeni aygıt yazılımının, ağ yöneticileri için gözle görülür performans artışı ve daha güçlü savunma sağladığı belirtildi.
Zyxel Networks, “USGFLEX 100W” ve “USGFLEX 700” isimli iki yeni güvenlik duvarının yanı sıra, güvenlik cihazları için kritik güvenlik iyileştirmeleri içeren ‘ZLD 4.60’ isimli aygıt yazılımını kullanıcı beğenisine sunduğunu duyurdu. Şirketin; yeni ve gelişmiş güvenlik çözümleriyle, kısıtlı BT kaynakları ve bütçeye sahip işletmelere yeni seçenekler sunduğu ifade edildi. Kullanıcı beğenisine sunulan yeni aygıt yazılımının, ağ yöneticileri için gözle görülür performans artışı ve daha güçlü savunma sağladığı belirtildi. Tayvan merkezli teknoloji devi, ‘USG FLEX’ güvenlik çözümü ailesine eklenen iki yeni ürünün ise KOBİ’ler için giriş ve ileri seviye güvenlik duvarı seçeneklerini genişlettiğine işaret etti.
Satışa sunulan ürünler ile yazılım güncellemesi; işletmelere, COVID-19 sonrasında hakim olan yeni gerçeklikte artan ve daha sofistike hale gelen siber tehditlere karşı güç ve esneklik katıyor. Güncelleme; aynı zamanda, iş sürekliliğinin sağlanmasına da katkıda bulunuyor. ENISA tarafından yayınlanan ‘2020 Threat Landscape Raporu’na göre; iş dünyası, yeni bir dijital dönüşüm aşamasına geçerken siber tehditlerin risk oluşturduğu alanlar ve saldırı noktaları da düzenli bir artış gösteriyor. COVID-19 salgınının; birçok kurumun, operasyonlarını sürdürebilmek için neredeyse bir gecede evden çalışma modeline geçmesine sebep olarak dijitalleşmenin hızını artırdığı da biliniyor. Aniden değişen çalışma pratikleri; KOBİ’lere, ağ güvenliği seviyelerini optimal düzeyde tutmak, kısıtlı bütçe ve BT kaynağını doğru alanlarda kullanmak gibi yeni zorluklar getiriyor.
Aktarılan detaylara göre; Zyxel, işletmelerin güvenlik duvarı seçeneklerini artırmak için ‘USG FLEX’ serisine iki yeni güvenlik duvarı ekliyor. Bunlardan ilki olan ‘USG FLEX100W’, dahili Wi-Fi özelliğine sahip giriş seviyesi bir güvenlik duvarı ürünü; ‘USGFLEX 700’ ise aynı anda 800 cihaz bağlantısını destekleyen, ileri seviye bir çözüm olarak işletmelere sunuluyor. ‘USGFLEX’; KOBİ’ler için güçlü ve ölçeklenebilir ağ güvenliği sağlamayı hedeflemenin yanı sıra, tek bir kutuda ‘VPN’ uzaktan erişim, ‘Wi–Fi Access Point’ yönetimi ve kapsamlı ‘hotspot’ paylaşım kabiliyetleri de sunmayı vadediyor.
Zyxel ‘ZLD 4.60’ aygıt yazılımı, ‘TLS 1.3’ güvenlik protokolü desteği ile geliyor
Diğer yandan; Zyxel, yeni ürünlerinin yanı sıra, ‘ZLD 4.60’ aygıt yazılımı ile de güvenlik çözümlerine iyileştirilmiş bir performans sağlamayı amaçlıyor. Yeni yazılım, bir önceki sürümüne kıyasla 3 ile 5 kat arasında daha hızlı SSL denetleme verimliliği sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, mevcut donanımlarında artırılmış kriptolama ve iyileştirilmiş sertifika oluşturma süreleri ile daha güçlü performans seviyelerine ulaşabiliyor.
SSL denetleme iyileştirmeleri, sunucular ve istemciler arasındaki güvenliği sağlayan ‘TLS (Transport Layer Security)’ protokolünün en yeni sürümünü destekliyor. ‘TLS 1.3’ desteği; Zyxel kullanıcılarına günümüzün sofistike siber tehditleri karşısında daha fazla güvenlik ve gizliliğin yanı sıra, daha yüksek performans da sağlamayı hedefliyor.
‘ZLD 4.60’ ayrıca; halihazırda sahip olduğu IP ve URL itibar hizmetlerine, ‘McAfee’ destekli DNS itibar hizmetini de ekliyor. ‘Zyxel ATP’ serilerinde kullanılabilen bu üç hizmet, kullanıcıların zararlı içerikler barındırdığı bilinen alanları ziyaret etmesini engelliyor ve belirli sitelere erişimi kısıtlıyor. Zyxel’in ‘SecuReporter’ paneli ise ağ yöneticilerinin güvensiz alan adlarını, tehditleri ve istekleri takip etmelerini kolaylaştırıyor.
Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
Zyxel Armor G5 Router ile WiFi 6 gücü evlere taşınıyor
2021’de Bizi İnternete Bağlı Tutacak Ağ Teknolojileri
Tıbbi Cihazlar İçin Siber Güvenlik Açısından Tehlike Oluşturabilecek 5 Dijital Risk Noktası