Okuma Süresi
1 dakika

Elon Musk, geçtiğimiz günlere kadar Twitter’da bulunan Revue platformunun rakibi Subtack’e göz dikti. Musk, olası bir satın alımın ilk haberini verdi. 

Son haftalarda Twitter ifşa dosyalarını açığa çıkaran Musk, geçtiğimiz gün söz konusu dosyalardan hiç bahsetmeyen dev medya kuruluşlarına isyan etmişti. Musk’ın tepkilerinden biri “Kurumsal habercilik neden halkı değil de devleti korumaya koşuyor?” sorusu oldu.

Musk, bu sorusuna gelen bir yanıtla olası yeni bir satın alımın ilk haberlerini verdi. Musk’ın yeni hedefi, bağımsız yayıncıların bültenler paylaşarak abonelik ile para kazanmalarını sağlayan Substack platformu olacak gibi gözüküyor.

Musk’tan Olası Bir Substack Satın Alımına Yeşil Işık!

Musk’ın sorusu üzerine Twitter’ı Substack ile birleştirme fikrini soran Wall Street Silver hesabı, Elon Musk’tan şu yanıtı aldı: ” I’m open to the idea.” “Fikre açığım.”

Substack temel olarak yazarların kendisine abone olan takipçilerine dijital haber bültenleri göndermelerini ve abonelikler ile para kazanmalarını sağlıyor.

Substack’i Alacaksan Revue’yi Neden Sattın?

Elon Musk’ın satın alma fikrine açık olduğu Subtack platformu, Twitter’ın geçtiğimiz günlerde fişini çektiği Revue platformuna rakip olarak öne çıkıyor. Twitter tarafından satın alınan ve platforma gömülen Revue de yazarlara bültenler ve abonelikler aracılığıyla para kazanma imkânı sunuyordu.

Ortaya atılan iddialara göre Musk, satın alması durumunda Substack platformunu Twitter’a entegre edecek. Peki Substrack tam olarak nedir ve ne işe yarıyor?

Elon Musk’ın satın almasıyla gündeme gelen Substrack, basit bir arayüze sahip e-posta bülten platformudur. Gazeteciler, bu platform üzerinden ücret ödeyen abonelere özel haberler sunarak gelir sağlıyor.

Şu anda satın alıma dair net bir gelişme olmasa da Musk, Twitter’ın ve halkın yararına olacak tüm fikirlere açık olduğunu belirtti. Bu yüzden ilerleyen dönemde yeni bir platformun satın alınmasına da çok şaşırmamak gerek.

Elon Musk’ın twwet’ine gelen bir yanıt üzerine Substrack’i satın almaya yeşil ışık yakması hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Twitter’ı satın almasıyla gündemden düşmeyen Musk, farklı konularla güncel kalmayı ve adından söz ettirmeyi başarıyor.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz