twitter-turkce-konular-teknosafari
Okuma Süresi
3 dakika

Pandemi ile geçen bir yıl içerisinde Twitter, birçok konuya ev sahipliği yaptı. Orman yangınlarından sağlığa, siyasetten futbola 2021 yılında Twitter ‘da en çok neler konuşuldu?

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanı bir araya getiren sosyal medya platformu Twitter, 2021 yılında Türkiye ‘de de insanların etkileşim için buluşma noktası oldu. Bu etkileşimlerde ise konu siyasetten sağlığa, spordan müziğe gündemin nabzını belirledi.

2020 yılında olduğu gibi bu yıl da Sağlık Bakanı çok takip edildi

Twitter, 2021 yılının Türkiye’de en çok konuşulan isimlerini, hashtag ‘lerini ve Tweetlerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter’da en çok konuşulan ve tweetlerde bahsedilen isim oldu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından gelen isim oldu. Geçen yıla göre pandemi önlemleri hafiflemiş olsa da, Koca’nın tweetleri büyük bir ilgi gördü.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da pandemi döneminde çok takip edildi. Okulların kapatılıp yeniden açılmasının ardından bu yıl da en çok konuşulan isimlerin arasında yer aldı. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, en çok konuşulan isimler arasında 7. sırayı aldı.

Futboldan iki isim en çok konuşulan 20 içerik arasında

Twitter,’da en çok konuşulan isimlere bakıldığında futbol dünyasından 2 isim, ilk 20’de yer aldı. Fenerbahçe’li Mesut Özil 14. sırada iken Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ise 17. sırada yer aldı.

En çok etkileşim alan hesaplar arasında ilk 5’te yalnızca Fenerbahçe resmi Twitter hesabı görüldü.

En çok retweet edilen içeriklere spor damgası

2021 yılında Türkiye’de en çok retweet alan içeriklere bakıldığında spor ve futbolun ezici üstünlüğü görülüyor. İlk 20 listesinde 14 tweet, futboldan ve 3 büyük takımdan içerikler oldu.

Mesut Özil’in Fenerbahçe’ye gelişini müjdeleyen tweet, 2021 yılında Türkiye’de en çok retweet alan içerik oldu. Beşiktaş’ın şampiyonluk tweet’i ise ikinci sırada yer aldı.

Tweet’lerde en çok beğeni alan yıldız ise açık ara ile Mesut Özil oldu.

Olimpiyatlarda gurur tweetlerimiz büyük beğeni aldı

Olimpiyatlarda genç sporcularımız ve özellikle kadın sporcularımız, Türkiye’ye gururlu anlar yaşattı. En çok beğeni alan içeriklere bakıldığında ilk sıralarda yer alan isimlerden biri boksör Buse Naz Çakıroğlu oldu.

Ayrıca Mete Gazoz’un altın madalya gururunu Türkiye ile paylaştığı tweet de büyük bir ilgi ile karşılandı.

Orman yangınlarında dayanışma ve yardım çağrıları yapıldı

Türkiye’de 2021 yılının en üzücü gelişmelerinden biri, güney bölgelerinde görülen orman yangınları oldu. Özellikle Twitter’da en çok kullanılan hashtagler arasında #manavgatyaniyor ve #marmarisyaniyor görüldü. Bu dönemde Twitter, yardım etmek isteyenlerin sosyal meyadaki iletişim ve dayanışma yeri haline geldi.

Kore pop müzikleri, Türkiye’de 2021 yılında yıldızlardan biri oldu

Kore popunun yaşayan efsaneleri Twitter ile ilgili listelerde de üst sıralarda yer aldı. Bu yıl Twitter’da en çok konuşulan ve etkileşimde bulunulan isimlerden bazıları Koreli pop grupları ve şarkıcılar oldu. Bunların başında ise Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesine sahip Güney Koreli pop müzik grubu BTS bulunuyor.

BTS, listede 5. sırada yer alırken başka bir K-Pop grubu EXO da listede ilk 20’de yerini aldı.

Survivor, son yıllarda olduğu gibi Twitter sohbetlerinin de gündem maddelerinden biriydi. #Survivor2021 en çok kullanılan hashtag’ler arasında ikinci sırada yer aldı.

İlginizi Çekebilir:

TP-Link, yeni ağ markası Mercusys ‘i tanıttı

Getir, New York içerisinde hizmete başladı!

Tencent, yeni oyun markası Level Infinite ‘i tanıttı

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz