Financial Times’ın haberine göre; Avrupa Birliği (AB), ödeme bilgileri, şifreler ve kimlik bilgilerinin kaydedilebileceği 27 ülkede geçerli bir dijital cüzdan tanıtmaya hazırlanıyor. Geliştirilen dijital cüzdanın, Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayan vatandaşların birçok özel ve kamusal hizmete erişmesini mümkün kılacağı ifade ediliyor.
Financial Times’ın haberine göre; Avrupa Birliği (AB), ödeme bilgileri, şifreler ve kimlik bilgilerinin kaydedilebileceği bir dijital cüzdan tanıtmaya hazırlanıyor. Mobil uygulama formundaki dijital cüzdanın; Avrupa Birliği üyesi 27 ülkedeki vatandaşların, ehliyet ve kimlik gibi belgeleri saklamasını ve tek bir dijital cüzdanla birçok özel ve kamusal hizmete erişim sağlamasını mümkün kılacağı ifade ediliyor. Şu ana kadar Avrupa Birliği üyesi birkaç ülkenin, kendi dijital kimliklerini kullanıma sunmuş olduğu da biliniyor. Fakat bu kimliklerin birçoğu, diğer ülkelerde geçerli olmuyor ve yalnızca 19 ülkede geçerlilik bulunuyor.
Dünya geneline yayılan COVID-19 salgını sonrası dijitalleşme süreçlerinin de hızlanmasıyla Avrupa Birliği’nin, kamusal ve özel hizmetlere kolay erişim için tüm blokta geçerli olacak bir dijital cüzdan fikrini gözden geçirmeye başladığı belirtiliyor. Uygulamaya ilişkin son ayrıntılar henüz kesinleşmemiş olsa da kullanıcıların, uygulamaya parmak izi veya retina taraması aracılığıyla giriş yapabilecekleri ifade ediliyor. Dijital cüzdanın, zorunlu bir uygulama olmayacağının da altı çiziliyor. Fakat söz konusu uygulamanın, Avrupa Birliği bölgesinde yaşayan vatandaşlara daha geniş dijital güvenlik imkanı ve daha yüksek esneklik sunacağı dile getiriliyor.
AB tarafından geliştirilen dijital cüzdan, yaklaşık 1 yıl içerisinde kullanıma sunulabilir
Paylaşılan diğer bilgilere göre; AB, veri gizliliğini sağlayabilmek için şirketlerin dijital cüzdan aracılığıyla toplanan verileri pazarlamasının ve ticari faaliyetler için kullanmasının önüne geçecek. Bölgedeki ülkelerde yaşayan vatandaşların, yaklaşık 1 sene içerisinde dijital cüzdana erişim sağlayabilecek olması hedeflenecek.
Tekno Safari YouTube kanalına abone olmak için tıklayınız.
İlginizi çekebilir:
Mansur Yavaş, Ankaralıların Belediyeyi Dijital Bir Şekilde Yöneteceği BLD 4.0 Videosunu Paylaştı
Londra Şehir Havalimanı, Dijital Bir Kule ile Hava Trafiğini Kontrol Eden İlk Büyük Havaalanı Oldu
Bilim İnsanları, Dünya İçin ‘Dijital İkiz’ İnşa Etmeye Başladı