Avustralya RMIT Üniversitesi’nde mobil ekran teknolojileri üzerine yapılan çalışmalar sonucunda bilim insanları, günümüzde kullanılan ekranlardan daha ince ve kıvrılabilen bir ekran geliştirmeyi başardılar.
Ekran teknolojileri her geçen gün gelişirken Avustralya RMIT Üniversitesi’nden ekran teknolojileri hakkında yeni bir gelişmenin haberi geldi. Mobil ekran teknolojilerinde kullanılan indiyum kalay oksit malzemesinin üzerinde çalışmalar gerçekleştiren bilim insanları şu an kullanılan ekranlardan daha ince ve kıvrılabilen bir ekran geliştirmeyi başardı.
Araştırmacıların anlattıklarına göre çalışmanın ilk aşamasında ürettikleri malzemenin kırılma problemleri vardı, ancak üretilen ekranın oldukça ince bir hale getirilmesiyle bu sorun ortadan kalktığı ve inceltme çalışmalarında esneklik özelliği kazandırılan ekranın rulo formuna girebilecek kadar kıvrılabildiği aktarıldı.
Yeni geliştirilen ekran sadece ince ve kıvrılabilir olmasıyla kalmıyor. Yeni geliştirilen ekran teknolojisinde ışık emilimi oranları da son derece düşük. Sıradan ekranlarda %5-10 arası olan ışık emilimi yeni geliştirilen ekranda %0.7 gibi oldukça düşük bir oranda. Ekranlarda ışık emilimi yüzdesi ne kadar düşük olursa o kadar az enerji harcadığı anlamına geliyor. Araştırmacılara göre yeni geliştirilen bu ekran sayesinde %10 batarya süresinde artış gerçekleşebilir.
Geliştirilen yeni ekranın, sadece mobil cihazlar için kullanılmanın dışında bilgisayar, televizyon ekranlarında da kullanılabileceği söyleniyor. Avustralyalı araştırma ekibi yeni geliştirdikleri ekran teknolojisini üretmeye en yakında zamanda başlamak istiyorlar.
Apple’dan “iMac” için yeni bir patent başvurusu geldi
Dünyanın katlanabilir ekranlı ilk dizüstü bilgisayarı