Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi sebebiyle oluşan tartışmalar, rakip mesajlaşma uygulamalarına yaradı. Bu bağlamda Signal, Telegram ve BİP ‘in hem indirilme hem de kullanılma sayısında ciddi artışlar yaşandı. Turkcell bünyesinde bulunan BİP ‘in de kullanıcı sayısı son 6 günde 10 milyondan fazla artış gösterdi. Uygulama marketlerinde üst sıralara yerleşen BİP toplamda 60 milyondan fazla indirildi.

Turkcell mühendislerince geliştirilen Türkiye’nin yerli iletişim platformu BiP’e olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Kullanıcı verileri Turkcell’in İstanbul ve Ankara’daki yüksek güvenlikli veri merkezlerinde korunan BiP, son 6 günde 10 milyon yeni kullanıcıya ulaştı. Toplamda 60 milyondan fazla indirildi. Kullanım oranı katlanarak artan uygulama, 10 kişiye kadar HD kalitesinde sesli ve grup görüntülü görüşme dışında kaybolan mesajlar, Acil Durum Butonu, 106 dilde anlık tercüme, kişiselleştirilmiş menü gibi rakiplerinden farklılaşan birçok özelliği kullanıcılara sunuyor. Ayrıca BiP’te masaüstü bilgisayar uygulamasından veya sadece bir internet tarayıcı üzerinden de mesajlaşma, sesli ve görüntülü görüşme de yapılabiliyor.

BİP, uygulama marketlerinde üst sırada   

Son günlerde bireysel ve kurumsal kullanıcılardan gelen yoğun talebin ardından BiP, uygulama marketlerinde “Ücretsiz En Popüler” ve “Trend Olanlar” kategorisinde üst sıraya taşındı. BiP, Google PlayStore’da 50 milyonun üzerinde indirme ve 1 milyonun üzerinde kullanıcı yorumuna ulaştı. Apple AppStore ve Huawei AppGallery’de de en çok tercih edilen uygulamalar arasında üst sıralara yerleşen BiP, kullanıcılardan olumlu yorumlar alıyor.

Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, operatör bağımsız 192 ülkede kullanıma sundukları BiP’in sadece ülkemizde değil Pakistan, Hindistan, Almanya, Suudi Arabistan’da kullanıldığını, bu ülkelerde günlük 1.5 milyona yakın kullanıma ulaştıklarını ve bu durumdan ötürü büyük gurur ve mutluluk duyduklarını dile getirdi. Tansuğ, “Turkcell olarak yıllardır ‘Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın’ prensibi doğrultusunda geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerin veri tabanlarını ülkemizde kurduğumuz veri merkezlerimizde tutuyoruz. Kullanıcılarımızın hassasiyetlerini çok önemsiyor, onlardan gelen talepler doğrultusunda uygulamamızı daha da geliştirmeye devam ediyoruz. Gizlilik politikasındaki güncelleme ve sadeleşme ile kullanıcılarımız, hangi verilerin ne için kullanılacağına ilişkin daha net ve anlaşılır bir açıklamaya erişebilirler” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir:

WhatsApp’a Yerli Yeni Alternatif: HAVELSAN ileti

Hakkında İnceleme ve Soruşturma Başlayan WhatsApp ’tan Açıklama

Elon Musk, WhatsApp’a Alternatif Olarak ‘Signal’ Uygulamasını Önerdi! 

WhatsApp’a Alternatif, Verilerinizi Koruyan En Güvenli Mesajlaşma Uygulamaları:

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz