Elon Musk Signal Uygulaması
Okuma Süresi
2 dakika

WhatsApp’ın gizlilik ilkesini değiştirmesi ve 8 Şubat’tan itibaren kullanıcı verilerini çatı şirket Facebook ile paylaşacağını açıklamasının ardından, konuya ilişkin bir açıklama da ‘Tesla’ ve ‘SpaceX’in kurucu CEO’su Elon Musk’tan geldi. Kısa bir süre önce ‘Dünyanın En Zengin İnsanı’ unvanını da alan Elon MuskTwitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda WhatsApp yerine ‘Signal’ uygulaması kullanılmasını önerdi.  

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, kısa bir süre önce resmi internet sitesinden yaptığı bir açıklamayla koşullarını ve gizlilik ilkesini güncelleyeceğini duyurdu. Bu kapsamda; 8 Şubat 2021’den itibaren WhatsApp kullanıcı verilerinin, çatı şirket Facebook ve Facebook’a bağlı şirketler ile paylaşılacağı ifade edildi. Şirket, konuya ilişkin kullanıcıların cihazlarına bir uygulama içi bildirim de göndermeye başladı. Söz konusu bildirimdeki ‘Kabul Et’ butonuna tıklayarak yeni koşulları onaylamayan kullanıcıların ise WhatsApp’ı, 8 Şubat’tan itibaren kullanamayacakları ifade edildi. Yaşanan gelişme, hızlı bir biçimde sosyal medya ve teknoloji basınının gündemine oturdu. Birçok kişi, WhatsApp’a alternatif olabilecek güvenli mesajlaşma uygulamaları arayışına girdi.  

Bunun üzerine, konuya ilişkin başka bir açıklama da elektrikli otomobil devi ‘Tesla’ ve uzay taşımacılığı şirketi ‘SpaceX’in kurucu CEO’su Elon Musk’tan geldi. Kısa bir süre önce ‘Dünyanın En Zengin İnsanı’ unvanını da alan Elon MuskWhatsApp yerine Signal’ uygulaması kullanılmasını önerdi. Dünyaca ünlü CEO, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Signal kullanın (Use Signal)” ifadelerine yer verdi.  

Söz konusu gelişme, sosyal medyada diş macunu markası ‘Signal’ ile ilgili birçok esprili paylaşımı da beraberinde getirdi. Uygulama ve diş macunu markası arasında yaşanan kafa karışıklığı üzerine, ‘Signal’ da resmi Twitter hesabı üzerinden esprili bir paylaşım yaparak olaya dahil oldu. Paylaşımda, Signal kullan Türkiye” ifadeleri kullanıldı.  

Signal’, açık kaynaklı ve şifreli bir mesajlaşma uygulaması olma niteliği taşıyor 

Signal Uygulaması

Diğer yandan; Signal’, açık kaynaklı ve şifreli bir mesajlaşma uygulaması olma niteliği taşıyor. Platform üzerinden, sesli ve görüntülü aramalar da yapılabiliyor. Bununla birlikte kullanıcılar, telefonlarına gelen ‘SMS’leri de ‘Signal’ bünyesine taşıyabiliyor. Ana vurgusu gizlilik olan uygulamanın, kar amacı gütmeyen ‘Signal Vakfı’ tarafından kullanıma sunulduğu biliniyor. 2018 yılının Şubat ayında kurulan vakfın, çalışmalarına 50 milyon dolarlık bir bütçe ile başladığı ifade ediliyor.  

WhatsApp ise sahip olduğu kullanıcı sayısı nedeniyle, hala ‘Signal’ ve ‘Telegram’ gibi pek çok rakip mesajlaşma uygulamasına göre önemli bir avantajı elinde bulunduruyor. Dolayısıyla; 2014 yılında Facebook’a satışının gerçekleşmesi nedeniyle gizlilik endişeleri artan ve başka bir uygulamaya geçiş yapan birçok WhatsApp kullanıcısı, geçiş yapmayan yakınları nedeniyle yine platformu kullanmak zorunda kalıyor.  

Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

WhatsApp Kullanıcı Verileri, 8 Şubat’tan İtibaren Facebook ile Paylaşılmaya Başlıyor! 

WhatsApp, Yılbaşı Günü Rekor Tazeledi! 

2021’de WhatsApp Desteği Alamayacak Telefonlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz