Okuma Süresi
2 dakika

Bosch yeni yarı iletken üretim tesisleri için 250 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapacak

Bosch devam eden küresel çip sıkıntısıyla mücadele etmek için ek bir hamle olarak Reutlingen’deki yonga plakası fabrikasını daha da büyütmeyi planlıyor. Bugünden itibaren 2025 yılına kadar yeni üretim alanı ve gerekli temiz oda tesislerinin oluşturulmasına 250 milyon Euro’dan fazla yatırım yapılacak. Bu, Bosch’a mobilite ve IoT uygulamalarında kullanılan çiplere yönelik sürekli artan talebi karşılayacak kapasiteyi sağlayacak. Bosch Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Stefan Hartung, “Reutlingen’de yarı iletkenler için üretim kapasitemizi sistematik olarak büyütüyoruz. Bu yeni yatırım, yalnızca rekabetçi konumumuzu güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda müşterilerimize fayda sağlayacak ve yarı iletken tedarik zincirindeki krizle mücadeleye yardımcı olacak.” dedi. Reutlingen’deki tesise yapılacak yeni eklentinin inşası, ek olarak 3 bin 600 metrekarelik temiz oda alanı yaratacak. 2025 itibarıyla bu ek kapasite, Reutlingen tesisinde halihazırda mevcut olan teknolojiye dayalı yarı iletkenler üretecek. Bosch ayrıca mevcut bir güç kaynağı tesisini de büyütüyor ve hem yeni hem de mevcut üretim alanlarına hizmet veren ortam tedarik sistemleri için ek bir bina inşa edecek. Yeni üretim alanının 2025 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Malezya’da da yatırım

Ekim 2021’de Bosch, yalnızca 2022’de Dresden ve Reutlingen, Almanya ve Penang, Malezya’daki yarı iletken operasyonlarını genişletmek için 400 milyon Euro’dan fazla harcayacağını duyurdu. Bu tutarın yaklaşık 50 milyon avrosu Reutlingen’deki yonga plakası fabrikası için ayrıldı. Ayrıca Bosch, 2021’den 2023’e kadar Reutlingen tesisindeki mevcut binalarda ek temiz oda alanı yaratmak için toplam 150 milyon avro yatırım yapmayı planladığını da duyurdu. Tesiste, üretim tesislerinin büyümesini sağlayacak bu yeni genişletme projesi, bu tedbirleri de tamamlayacak. Sonuç olarak, şu anda yaklaşık 35 bin metrekare olan Reutlingen’deki temiz oda alanı 2025’in sonunda 44 bin metrekarenin üzerine çıkacak.

Bosch, yarı iletken üretimi yatırımlarını artırıyor

Bosch, malzeme akışlarını iyileştirmek için yapay zekâyı da kullanıyor

 Reutlingen yonga plakası fabrikaları 150 ve 200 milimetre teknolojisini kullanırken, Dresden tesisi 300 milimetre yonga plakası halinde çip üretiyor. Her ikisi de, veriye dayalı süreç kontrolüne dayalı son teknoloji üretim yöntemlerini kullanıyor. Bosch Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Mobilite Çözümleri Başkanı Markus Heyn, “Bağlanabilirlik ile birleştirilen yapay zekâ yöntemleri, üretimde sürekli, veriye dayalı iyileştirme elde etmemize ve böylece daha iyi ve daha iyi çipler üretmemize yardımcı oldu.” dedi. Bu, kusurların otomatik olarak sınıflandırılmasını sağlamak için yazılımın geliştirilmesini de içeriyor. Bosch, malzeme akışlarını iyileştirmek için yapay zekâyı da kullanıyor. Yüksek otomasyon seviyesi ile Reutlingen’deki bu son teknoloji üretim ortamı, tesisin geleceğini ve orada çalışan insanların işlerini koruyacak.

Reutlingen fabrikası şu anda yaklaşık 8 bin çalışana sahip. Bu çalışanlar, yarı iletkenlerin ve elektronik kontrol birimlerinin geliştirilmesi ve üretiminde, yönetimde ve e-Bisiklet Sistemleri bölümünde faaliyet gösteriyor.

Tekno Safari YouTube kanalına abone olmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz