Çevrimiçi müzik akış servislerinin 2020 ikinci çeyrek sonuçları açıklandı. Spotify’ın lider olduğu sektörde, Apple Music ve Tencent Music gibi müzik platformlarının ikinci çeyrekte 6,7 milyar dolar gelir elde ettiği ortaya çıktı.
Spotify, Apple Music gibi çevrimiçi müzik akış hizmeti sunan platformların yer aldığı sektör, 2020’nin ikinci çeyreğinde az da olsa geriledi. Özellikle insanların evlerinden çıkmadığı pandemi döneminde yükselişe geçen çevrimiçi müzik platformları, insanların dışarı çıkmasıyla birlikte yılın ikinci çeyreğinde ufak da olsa geriledi.
Araştırma şirketi, Counterpoint Research’ün yaptığı pazar araştırmasında, 2020 yılının ikinci çeyreğinde çevrimiçi müzik sektörünün toplam gelirinin 6,7 milyar dolar olduğu bilgisi paylaşıldı. Bu senenin başında yüzde 13’lük bir artış gerçekleştiren sektör, yılın ikinci çeyreğinde ise yüzde 2’lik bir düşüş yaşadı.
Tencent Music çevrimiçi müzik pazarında yüzde 26 pazar payının sahibi
Counterpoint Research’ün sektör araştırmasına göre, pazarın lideri Tencent Music oldu. Sektörün pazar payının yüzde 26’sına sahip olan Tencent Music’in QQ Music, Kugoi iştirakleri bulunuyor. Tencent Music’i ise yüzde 12’lik pazar payına sahip olduğu belirtilen İsveç merkezli Spotify takip ediyor. YouTube Music ise üçüncülüğü yüzde 10’luk pazar payıyla sahip oldu.
Spotify ücretli abonelikte pazarda lider
Paylaşılan sonuçlara bakıldığında İsveç merkezli müzik akış servisi sunan Spotify’ın ücretli abonelik pazar paylarında yüzde 34’lük dilime sahip olması, sevilen platformu sektörde lider konuma getiriyor. Spotify’ı ise 21’lik pazar payıyla Apple Music takip ediyor. Amazon Music ise pazarda yüzde 15’lik bir paya sahip olarak ücretli müzik akış servisi pazarında üçüncülüğe yerleşti.
2020’nin ikinci çeyreğinde ücretli aboneliklerin bir önceki çeyreğe göre, yüzde 35 bir önceki yılın aynı çeyreğine göre ise yüzde 29’luk bir artış gösterdiği belirtildi. Araştırma analisti Abhilash Kumar, sektördeki ücretli abonelik artışı hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Kumar açıklamasında: “İkinci çeyrekte büyüme yavaşladı ve ilk kez gelirler düştü. Bunun birkaç nedeni var. Ayrıca, birçok şirket Covid-19 salgını nedeniyle harcamalarını kısmayı seçtiğinden reklam gelirlerinde de düşüş yaşandı, ancak farklı türlerde yayınlanan podcast’ler, düşüşün bir kısmını telafi etmeyi başardı.” ifadelerini kullandı.
Tüm dünyada pandemi sebebiyle pek çok sektör ekonomik olarak büyük ölçüde etkilenirken çevrimiçi müzik sektörünün bu süreci büyüyerek atlatmasının sonuna gelinmiş gibi duruyor. Zirâ sektördeki yükseliş yerini yavaş yavaş düşüşe bırakıyor.
İlginizi Çekebilir:
Spotify Mobil Sürüme Şarkı Sözüyle Arama Yapma Özelliği Ekliyor
Teknoloji Haber Bülteni DigiToll İçin Tıklayınız..