En Çok Tercih Edilen Siber Güvenlik Önlemleri
Bu içeriği değerlendirin.
Okuma Süresi
2 dakika

Siber güvenlik kuruluşu ESET, Türkiye’de yılın ilk 5 ayında ve pandemi sürecinde en çok tercih edilen siber güvenlik önlemleri ile ilgili açıklama yaptı. Aktarılan detaylara göre; “Çok Faktörlü Koruma (MFA)” yazılımları, bu süreçte kurumsal siber güvenlik eğilimlerinde üst sıralara oturdu.

ESET, kendi verilerinden yola çıkarak Türkiye’de pandemi sürecini de kapsayan yılın ilk 5 ayında en çok tercih edilen siber güvenlik önlemleri ve eğilimlerini paylaştı. Şirket tarafından aktarılan detaylara göre; güvenli biçimde uzaktan bağlantı sağlayan “Çok Faktörlü Koruma (MFA)” yazılımları, pandemi sürecindeki siber güvenlik eğilimleri listesinde üst sıralara oturdu. Bununla birlikte, “Veri Kaybını Önleme (DLP)” ve “Şifreleme (Encryption)” yazılımları da siber güvenlik konusunda kurumsal şirketler tarafından en çok tercih edilen önlemler arasına girdi.  

En Çok Tercih Edilen Siber Güvenlik Önlemleri

Konuyla ilgili açıklama yapan ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal, “Çok Faktörlü Koruma (MFA)” yazılımlarının özellikle evden çalışma sistemine geçiş yapan şirketler için can simidi haline geldiğini belirtti. Şirketin bu konuda kullanıcı beğenisine sunduğu yazılımı ESET Secure Authentication’ın geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat daha fazla tercih edildiğini ifade eden Akbal, öne çıkan bir diğer önlemin ise “Veri Kaybını Önleme (DLP)” yazılımları olduğunu söyledi. Açıklamada ESET bünyesindeki “DLP” yazılımların, geçen yılın aynı dönemine göre 4 kat daha fazla oranda tercih edildiği de belirtildi.  

Benzer şekilde, şirket verilerinin şifrelenerek yetkisi olmayan kişilerden korunmasını sağlayan “Şifreleme” yazılımları da pandemi sürecinde daha çok talep görmeye başladı. Diğer yandan Akbal, tüm bu yazılımların siber güvenlikte ek çözümler olduğunun altını çizdi. Standart korumalara güvenlik katmanları ekleyen ek çözümlerin, koruma çemberini güçlendirdiği belirtildi. 

Çok Faktörlü Koruma Nedir? 

Çok Faktörlü Koruma Nedir

Şirket verilerine uzaktan erişimde kullanılan Çok Faktörlü Koruma (veya çok faktörlü kimlik doğrulama); online banka girişlerinde olduğu gibi, ilgili kişinin telefonuna SMS veya uygulama aracılığı ile ikinci bir giriş şifresi ileterek güvenlik seviyesinin artırılmasına yardımcı olur.

Teknoloji haber bülteni DigiToll‘ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir:

ESET, İki Siber Suç Çetesinin Bilgi Hırsızlığı İçin İş Birliği Yaptığını Tespit Etti

ESET, Film Senaryolarına Konu Olabilecek Bir Siber Saldırının Detaylarını Paylaştı

Eset, herkese 3 aylık ücretsiz güvenlik yazılımı veriyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz